Briefpapier maken en drukken

Laat vandaag nog je briefpapier drukken met bedrijfslogo en bedrijfsgegevens bij FLYERALARM. Ga je voor standaard briefpapier of kies je voor een watermerk of luxe linnenpapier: bij ons heb je het in 6 stappen besteld. Het is ook mogelijk om bijpassende enveloppen te kopen. Heb je het morgen al nodig? Maak dan gebruik van onze overnight bestelservice. Bestel vandaag en dan heb je morgen jouw voorraad briefpapier weer in huis!

Wij optimaliseren, jij profiteert: Briefpapier, memo's, gespreksnotities en afspraakkaartjes nu tot 34% goedkoper*. Meer in prijs verlaagde producten
*Briefpapier tot 15% in prijs verlaagd, alle uitvoeringen met 90 g en 80 g offset wit. Memo's, gespreksnotities en afspraakkaartjes tot 34% in prijs verlaagd bij formaat US en 90 g offset, vanaf 100 stuks

Waarom briefpapier drukken?

Bedrukt briefpapier is een belangrijk onderdeel van je huisstijl. Briefpapier kun je gebruiken voor offertes, facturen of om belangrijke informatie en mededelingen te sturen naar klanten en relaties. Hoewel e-mail steeds meer wordt gebruikt, is voor echt belangrijke berichten papieren post juist meer geschikt. Door de overvloed aan e-mails maakt een papieren brief veel meer indruk en komt betrouwbaarder over. Laat daarom je briefpapier drukken met bedrijfslogo en bedrijfsgegevens voor een professionele uitstraling. Door brieven met bedrijfsgegevens te versturen, kan de ontvanger sneller de contactgegevens van je bedrijf vinden. Dit zorgt voor een snelle reactie of antwoord op jouw brief.

Briefpapier maken: het bestelproces in 6 stappen

Bij FLYERALARM ontwerp je in 6 stappen briefpapier. Heb je het morgen al nodig? Maak dan gebruik van onze overnight service. Let dan goed op de deadlinetijd waarvoor je de drukbestanden moet aanleveren. De deadlinetijd vind je tijdens het bestellen bij stap 5: basisprijs. We nemen je mee door de 6 stappen van het bestelproces.

1. Formaat briefpapier

Kies welk formaat briefpapier je wilt laten maken. Ga je voor standaard A4 briefpapier of ben je op zoek naar een afwijkend formaat zoals A5, A6 of US? Bedenk voordat je kiest waar je het briefpapier het meeste voor gaat gebruiken en in welke envelop het papier moet passen. Het is ook mogelijk om bijpassende enveloppen te bestellen.

2. Materiaal briefpapier

Je kunt bij ons kiezen uit 11 verschillende papiersoorten. Het meest gekozen en standaard kantoorpapier is 90 g offset wit. Wil je geen standaard briefpapier, maar de dikte of papiersoort zelf bepalen? Dat kan. Weeg dan de volgende keuzes af:

  • Hoe dik moet het papier zijn: 80g, 90g, 100g of 120g papier.
  • Ga je voor offset wit, 100% kringlooppapier met het milieukenmerk de Blauwe Engel of chloorvrij gebleekt natuurpapier voor een milieuvriendelijke uitstraling of luxe linnenpapier met linnenpreeg.
  • Wil je papier met watermerk of met duurzaam FSC™ / PEFC™-certificering

Al onze soorten briefpapier zijn geschikt voor inkjetprinters, laserprinters en ook voor preprint. Wil je meer weten over de verschillende papiersoorten en welke je wanneer het beste kunt kiezen? Bekijk dan onze FAQ-pagina.

3. Luxe briefpapier drukken

Wil je briefpapier maken met een luxe veredeling (beschermlaag) zoals digitale foliedruk in goud of zilver of met een preeg (reliëf in het papier gedrukt)? Dit soort speciale veredelingen zijn erg geschikt als je het briefpapier wilt gebruiken voor een feestelijke uitnodiging, jubileum, bedankbrief of kerstboodschap.

Briefpapier met watermerk

Met ons briefpapier met watermerk ga je nog een stapje verder met je huisstijl een luxueuze uitstraling te geven. Hierbij staat in het midden van het papier subtiel een waterlelie gedrukt. Dit briefpapier is geschikt voor diploma’s en getuigschriften.

4. Kleur kiezen

Je kunt het briefpapier in zwart of kleur laten drukken, enkelzijdig of dubbelzijdig. Wij geven je hier de opties waaruit je kunt kiezen:

  • 1/0 zwart, enkelzijdig bedrukt
  • 1/1 zwart, dubbelzijdig bedrukt
  • 4/0 full colour, enkelzijdig bedrukt in CMYK
  • 4/1 full colour voorzijde, zwart op de achterzijde in CMYK
  • 4/4 full colour dubbelzijdig bedrukt in CMYK

5. Aantal stuks

Wil je briefpapier in een kleine of grote oplage bestellen? Bij ons kun je bestellen vanaf 100 stuks. Echter hoe meer je bestelt, hoe voordeliger de prijs wordt. En een voorraad briefpapier komt op kantoor altijd van pas.

6. Extra opties

Wil je perforatiegaten, een zigzagvouw of afscheurstrook toevoegen aan je briefpapier bestelling? Dit kun je bij deze laatste stap voor de check out doen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een extra premium bestandscontrole of meerdere afleveradressen te selecteren. Klik vervolgens op de blauwe button rechtsonder en je kunt door naar de check out.

Meest gestelde vragen over briefpapier

Kan briefpapier ook in kleine oplage worden geleverd?

Gedrukt briefpapier bij FLYERALARM kan vanaf 100 stuks besteld worden.

Kan je bij briefpapier ook bijpassende enveloppen bestellen?

Om ervoor te zorgen dat je gehele huisstijl producten met elkaar overeenkomen, raden wij aan bijpassende enveloppen, visitekaartjes en brochures in één keer te bestellen.

Zo weet je zeker dat jouw huisstijl op hetzelfde papier, in dezelfde kleur en met dezelfde kwaliteit wordt gedrukt. Dit zorgt voor een professionele en verzorgde uitstraling. Heb je nog genoeg brochures en flyers op voorraad, bestel dan alleen briefpapier en enveloppen in één pakket.

Kan het briefpapier ook geperforeerd worden of met scheurrand?

Je kunt kiezen uit verschillende extra opties om het briefpapier zo te maken, zodat het voor jou zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Denk hierbij aan perforatiegaten, een scheurrand, zigzagvouw of het laten verzenden naar meerdere afleveradressen.

Al je drukwerk in huisstijl onder één dak

Als onderdeel van jouw huisstijl moet de druk van het briefpapier overeenkomen met de enveloppen, visitekaartjes en al het andere promotiemateriaal. Het dient ook te passen bij de huisstijl binnen het bedrijf. Daar houden wij natuurlijk rekening mee. Zo leveren wij de begeleidende brief bij reclame-uitingen van hetzelfde materiaal als jouw folders of brochures. Dat is een van de vele voordelen als je al jouw drukwerk bij ons onder één dak brengt.

Goed om te weten: wij bieden een gratis basis-bestandscontrole. Hierbij kijken wij onder andere of de bestanden geen defecten tonen en of het aantal pagina's juist is. Neem tijdens werkdagen contact op met één van onze werknemers en dan helpen wij je graag om jouw boodschap zo duidelijk mogelijk op ons drukwerk over te brengen!