Textiel banners maken en bedrukken

Vervangende bedrukkingen voor decobanners

Wat is een decobanner?

Een decobanner, ook wel textielbanner of stoffen banner genoemd, is een banner gemaakt van stof, die je bijvoorbeeld in de etalage van een kledingwinkel ophangt. Het voordeel van een textielbanner is dat ze lichtgewicht zijn en gemakkelijk kunnen worden opgehangen of verwisseld. Ook hebben de textielbanners een verzorgde, warme uitstraling.

Wanneer gebruik je een textielbanner?

Met onze textielbanners breng je jouw bedrijf en je producten zowel op je point-of-sale als op beurzen en bij presentaties vakkundig onder de aandacht. Laat je stoffen banners online drukken en decoreer jouw winkel, showroom of beursstand er mee. Professionele textielbanners doen het altijd goed, of je ze nu aan de wand, in de etalage of midden in de ruimte plaatst.

De veelzijdige manier waarop je ze kunt gebruiken bewijzen dan ook meteen dat ze op vele plekken handig zijn. Maak reclame met je producten, trek de aandacht op je beursstand of decoreer je bedrijfsruimtes. Daarbij kun je kiezen tussen enkelzijdige banners bedrukken, die wij ook op maat leveren, of de dubbelzijdig bedrukte versie. Die is bijvoorbeeld ideaal als kamerscheider of gordijn, waarvan de bedrukking van beide kanten zichtbaar moet zijn.

Bevestiging en montage textielbanner

Wij leveren onze stoffen banners met twee profiellijsten, die aan de boven- en onderkant van de banner worden aangebracht. Op de bovenste lijst zitten twee ophanghaakjes en de onderste zorgt ervoor dat de banner recht en stabiel hangt. De banner wordt daardoor echter niet stijf; lichte bewegingen door de wind of tocht laten de banners juist tot hun recht komen.

Hoe hang je een stoffen banner op?

Het monteren van de klemlijsten is erg eenvoudig en zo gebeurd. Je hoeft alleen maar het bannermateriaal en de ophanghaakjes in de profielen te schuiven, vast te maken en de eindkappen erop te plaatsen. Alles wat je verder nog nodig hebt is draad en haakjes om de decobanner aan de wand of het plafond te bevestigen.

Stoffen banner verwisselen

Wil je de banner verwisselen? Dat is ook dat zo gedaan. En uiteraard kun je bij FLYERALARM ook alleen maar de banner zelf bestellen. Ontwerp voor elke toepassing je eigen motief en verwissel eenvoudig alleen de stof. Welk materiaal je ook kiest; de bedrukte banners zijn relatief sterk en kunnen goed worden schoongemaakt. En je kunt ze zelfs opvouwen of oprollen zonder dat er vouwen of knikken in komen. Daardoor zijn de banners goed te vervoeren en gemakkelijk op te bergen.

Enkelzijdig bedrukte textiel banners

Bestel vandaag nog de enkelzijdige textiel banners. Kies uit 10 formaten de perfecte banner van stof voor jouw reclame: van groot (A2, 42 x 59,4 cm) tot heel groot (119 x 200 cm).

Je kunt daarnaast ook nog kiezen uit deze 3 stoffen:

  • 140 grams polyesterweefsel
  • 300 grams meshdoek
  • 205 grams satijn

Verschillende soorten bannerstof

Op de polyesteruitvoering is een klassieke bedrukking op een glad oppervlak mogelijk. Het meshdoek heeft grovere poriën en is stugger en heeft een iets andere uitstraling. Of kies voor een exclusieve presentatie en ga voor satijn. Door het glanzende oppervlak komen kleuren, afhankelijk van de lichtinval, goed tot hun recht.

Levertijd textielbanners

Als je heel erg haast hebt met je reclamebanners, kies dan de overnight levering. Als je rekening houdt met de aanlevertermijn ontvang je enkelzijdig bedrukte textielbanners met meshdoek al de volgende werkdag. Bij een gewone levering duurt het drukken en bezorgen 3 tot 5 werkdagen.

Alternatieve decoratie banners

Wil je de wanden van je ruimte verfraaien met stevigere materialen? In dat geval hebben wij een grote keuze aan reclameborden die je van een eigen ontwerp kunt voorzien. Ook hierbij aan jou de keuze uit vele formaten en materialen, bijvoorbeeld bij aluminium sandwichplaten, hardschuimplaten of rechtstreeks bedrukt op de achterkant van het glas.

Dubbelzijdige bedrukte textiel banners

Hang je textielbanners midden in de ruimte of in een etalage en wil je dat ook de klanten die al binnen zijn ervan kunnen genieten? Bedruk ze dan dubbelzijdig. Een ondoorzichtige tussenlaag in het 650 grams blockout-PVC-zeil voorkomt dat de bedrukking doorschijnt. Dit is met name handig wanneer je op de voor- als op de achterzijde verschillende ontwerpen plaatst. Je kunt kiezen uit zes formaten, waarvan de grootste 85 x 200 cm is.

Alternatieve banners

Als alternatief voor decobanners als roomdividers kun je roll up banners gebruiken. Ook daarbij kun je de bedrukking apart bestellen en eenvoudig vervangen. Denk bijvoorbeeld aan ons magneetframedisplay, dat je zowel aan de voor- als achterzijde met je eigen ontwerp kunt bedrukken.

Stoffen banners bedrukken op maat

Staat jouw formaat er niet bij? Geen probleem. Ontwerp je stoffen banners eenvoudig op maat naar jouw behoefte, zodat wij de textielbanners bedrukken die je ook daadwerkelijk nodig hebt en past in de ruimte. Tussen 50 x 50 cm en 200 x 300 cm is bij ons alles mogelijk.