Brochures

Een productcatalogus, verenigingsblad, bedrijfsmagazine of programmaboekje: brochures kun je voor vele doeleinden laten drukken. Het maakt niet uit of je brochures in grote oplage (20.000 stuks) of kleine oplage (vanaf 1 stuks) wilt laten drukken, bij FLYERALARM kun je met kleine en grote drukwerk opdrachten terecht. Als drukwerkspecialist geven wij de mogelijkheid te kiezen uit vele verschillende soorten brochure formaten, papiersoorten en afwerkingen. Of wil je gewoon een standaard formaat met zachte kaft? Kies dan voor onze budget brochures: hoogstaande drukwerk kwaliteit voor een voordelige prijs.

Onze bestsellers

Vergelijkbare producten

Brochures maken doe je gemakkelijk bij FLYERALARM

Digitaal of offset brochures drukken: het kan allebei bij FLYERALARM. Digitaal drukken kun je vergelijken met printen zoals een printer bij jou thuis (alleen met veel betere kwaliteit natuurlijk). Bij offset drukken wordt er gebruik gemaakt van grote aluminium drukplaten. Deze platen worden alleen gebruikt bij een oplage vanaf ongeveer 200 stuks. Of je beter voor digitaal of offset drukken kunt kiezen, is daarom afhankelijk van de oplage. Digitale druk is geschikt voor het printen in kleine oplage. Heb jij een groot aantal brochures nodig, bijvoorbeeld 2000, 5000 of 20.000 stuks? Dan is het offset drukken voordeliger. Je kunt bij ons als drukwerkspecialist kiezen uit verschillende bindwijzen, formaten, papiersoorten en veredelingen. Ook is het mogelijk als je de brochure wilt opsturen, een bijpassende, bedrukte envelop te maken. Zo maak je direct een goede indruk, nog voordat de brochure is uitgepakt.

Digitaal drukken in kleine oplage

Scriptie, clubblad of een speciale uitgave printen? Daar waar je misschien maar 1, 5, 20 of 100 stuks van nodig hebt, dan kies je voor digitaal drukken. Dit kan al vanaf 1 exemplaar. Laat je de brochures digitaal printen, dan kun je o.a. kiezen uit een standaard formaat A4 en A5, of voor vierkant XL (21 x 21 cm). Voor de omslag (cover) gebruiken we flexibel chromokarton met een beschermende laminering. Zo blijven ze niet alleen langer mooi, maar voelen ze ook prettig aan.

Brochures offset drukken in grote oplage

Heb je minimaal 200 stuks nodig? Laat dan je brochure offset drukken. Wij adviseren offset drukken vanaf 200 stuks, omdat je dan nog meer mogelijkheden hebt dan bij digitaal drukken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een groot aantal formaten (o.a. A6, US, 17x24 cm en vierkant). En heb je de optie voor een flexibele omslag in diverse materialen (o.a. natuurpapier of houtvrij MC (maco) gesatineerd). Ook kun je een brochure drukken met meer pagina’s (maximaal 388 pagina’s). Heb je ze deze week nog nodig? Met expres-verzending heb je veel uitvoeringen al binnen enkele werkdagen in huis.

Wat is het verschil tussen magazines, brochures en boeken

Een brochure en een magazine lijken erg op elkaar, toch zijn er een aantal kleine verschillen in bindwijze en verschijningsdata. Een brochure bestaat uit meerdere gevouwen vellen met informatie. De bindwijze van een brochure verschilt, het kan geniet, gelijmd of een spiraalbinding hebben. Een brochure is meestal een eenmalige uitgave. Geschikt voor een actie of informatieboekje. Een magazine is een periodiek blad dat bestaat uit redactionele content en advertenties. Een magazine komt bijvoorbeeld elke week, maand of kwartaal uit. Geschikt voor bijvoorbeeld een personeelsblad, afscheidscadeau of jaarverslag. De bindwijze van een tijdschrift is meestal een gelijmde of geniete rug. Een boek is een eenmalige uitgave en dus niet periodiek.

7 tips om brochures te maken

Wil jij online een brochure maken, dan begin je natuurlijk met het design. Snel en professioneel drukwerk ontwerpen? Hieronder vind je 7 tips waarmee het zeker lukt.

Brochure formaat:

Welk formaat je voor je brochure kiest, hangt af van je doelgroep. Consumenten hebben graag een handzaam formaat, die je gemakkelijk in je tas steekt. Richt je je op B2B-klanten, dan werkt een omvangrijke catalogus vaak beter. Daarin kun je gedetailleerde productfoto’s en uitgebreide productinformatie kwijt.

Sprekende cover:

De eerste indruk telt. Dat geldt ook bij het printen van een brochure. Zorg daarom dat je cover aansluit bij de eisen van je doelgroep en dat de omslag ze nieuwsgierig maakt naar de inhoud.

Overzichtelijke inhoudsopgave:

Voor een klant is één ding heel belangrijk: snel de informatie vinden die hij zoekt. Een heldere en duidelijke inhoudsopgave helpt daarbij. Gebruik overkoepelende termen die snel overzicht bieden. Daaronder som je dan bijvoorbeeld productcategorieën op.

Opvallende lay-out:

Gebruik je een vaste lay-out voor je pagina’s, dan kan de lezer makkelijk door je catalogus navigeren. Maar let wel op: als elke pagina er hetzelfde uitziet, wordt een brochure al snel saai. En laat er hier en daar eens een blok of kader uitspringen waarin je bijvoorbeeld de bestsellers presenteert of belangrijke contactinformatie plaatst.

Relevante inhoud:

Staat er niet te veel in je brochure? Check welke informatie echt relevant is voor je doelgroep en laat de rest weg.

Informatie rug:

Catalogus of boekje drukken? Vergeet dan niet je logo en de titel op de rug te plaatsen.

Bindmarge:

Let op: laat je een brochure drukken met een lijmbinding, dan verlies je ca. 5 mm bij de band. Ga je een brochure maken, houd hiermee dan rekening bij je ontwerp. Vooral als je afbeeldingen of teksten over twee pagina’s plaatst.

3 verschillende bindwijzen

Wil je een brochure drukken, maar is een lijmbinding voor jouw geen optie? Geen probleem. Dan kies je gewoon voor een van onze andere bindwijzen:

  • In de rug geniet Schriften en magazines laten drukken kan al vanaf 8 pagina’s. In diverse uitvoeringen en formaten, inclusief een formaat op maat en met keuze uit luxe veredelingen en exclusieve materialen.
  • Oognieten Heel handig als je brochures in een ordner wilt bewaren of archiveren.
  • Wire-o-binding Magazines met deze binding blijven goed openliggen. En je kunt kiezen voor een omslag van transparant polyprop (kunststof) voor extra bescherming.