Catalogi

Laat een haarscherpe catalogus drukken in hoge drukkwaliteit. Bij FLYERALARM maak je een catalogus gemakkelijk zelf in 7 stappen. Met een stevige en kwalitatief hoogwaardige catalogus kom je professioneel over en maak je een betrouwbare indruk op klanten. Door onze jarenlange ervaring bestel je bij ons een topkwaliteit catalogus die lang meegaat.

Onze bestsellers

Waarom catalogi drukken bij FLYERALARM?

FLYERALARM bestaat sinds 2002 en heeft jarenlange ervaring met drukwerkproducten. Of het nu gaat om een brochure, magazine, boek of catalogus: onze drukwerkexperts zorgen ervoor dat je een professioneel en superscherp drukwerkproduct ontvangt. Je hebt bij ons een uitgebreide keuze in papiersoorten, afwerkingen en beschermlagen. Zo zorg je ervoor dat jouw catalogus precies eruit komt te zien zoals je wilt en door de hoge kwaliteit gaat de catalogus lang mee.

Wat is het verschil tussen een brochure, catalogus, magazine en boek?

Brochure:

In een brochure staat informatie over het bedrijf en een aantal geselecteerde producten of diensten uitgelicht.

Catalogus:

Dit is een boekwerk met een overzichtslijst met alle producten en diensten die een bedrijf aanbiedt.

Magazine:

Dit is een tijdschrift met redactionele content en advertenties over een specifiek thema, onderwerp of product en heeft een periodieke uitgave.

Boek:

Een boek is een eenmalige uitgave en is bijvoorbeeld geschikt voor een jubileum.

Online catalogus maken

In 7 stappen ontwerp je bij FLYERALARM een catalogus. Wij nemen je mee door de stappen en keuzes die je moet maken in het ontwerpproces.

Stap 2: Formaat

Kies welk formaat geschikt is voor jouw type product of dienst. Wil je veel producten op één pagina weergeven? Kies dan een A4 formaat catalogus. Wil je een handzame catalogus maken die de klant gemakkelijk kan meenemen, kies dan voor een A5 formaat.

Stap 3: Aantal pagina’s

Bedenk van tevoren hoeveel producten je in de catalogus wilt zetten en hoeveel pagina’s je denkt nodig te hebben. 316 is het maximum aantal pagina’s dat je kunt drukken voor een catalogus.

Stap 4: Materiaal omslag

Wil je dat de kaft van de catalogus glanst, van duurzaam natuurpapier is gemaakt of kies je liever stevig sulfaatkarton? Denk hierbij aan wat past bij het bedrijf, de producten en jouw klanten.

Stap 5: Veredeling omslag

Kies voor de veredeling ‘lamineren’ om de catalogus te beschermen tegen beschadigingen, scheuren en vouwen. Een veredeling is een soort extra beschermlaag. Handig, zeker als de catalogus een tijdje mee moet gaan en door meerdere mensen wordt gebruikt.

Stap 6: Materiaal binnendeel

Het papier van de catalogus is belangrijk voor de uitstraling van het bedrijf. Wil je standaard 90 gram offset wit papier of ga je voor een dikkere, stevige pagina van 140 g of 170 g? 90 g is vergelijkbaar met standaard briefpapier en 170 gram wordt ook gebruikt voor flyer of posterpapier.

Stap 7: Kleur binnendeel

Kies of je de catalogus laat drukken in zwart-wit of in kleur. Denk hierbij na of je ook productafbeeldingen wilt toevoegen en of je die in kleur of zwart-wit wilt laten drukken.

Vervolgens kies je het aantal catalogi dat je wilt laten drukken en wat voor type bestandscontrole je wilt. Je kunt hierbij kiezen uit een gratis basis bestandscontrole of een premium bestandscontrole. Tot slot ga je door naar de check-out.

3 tips om een catalogus te maken

Wij hebben een aantal tips om het bestelproces van een catalogus zo effectief en gemakkelijk te maken.

Verzamel alle informatie

Voordat je begint met het maken van een catalogus is het belangrijk dat je alle informatie online in een bestand of map bij elkaar verzamelt. Dit betekent een overzichtslijst van alle producten, productteksten, productspecificaties en productafbeeldingen. Het verzamelen van alle gegevens is een behoorlijke klus, maar erg belangrijk om goed in kaart te hebben voordat je begint met het zelf maken van een catalogus.

Zorg voor duidelijke inhoudsopgave

Voor klanten is het belangrijk dat zij snel de juiste productinformatie kunnen vinden. Dit doen zij aan de hand van een gestructureerde inhoudsopgave en pagina-nummering. Dit is dus één van de allerbelangrijkste pagina’s uit je catalogus. Zorg ervoor dat de inhoudsopgave precies klopt en overzichtelijk is. Hiermee help je jouw klanten en zorg je ervoor dat ze sneller informatie kunnen vinden en gemakkelijker orders kunnen plaatsen.

Maak eerst een proefdruk

Laat eerst een proefdruk maken of bestel een sample pakket met verschillende papiersoorten. Zo weet je zeker dat jouw catalogus de uitstraling krijgt die jij voor ogen hebt.

Wil je meer tips voor het ontwerpen van een catalogus, magazine of brochure? Bekijk dan onze brochure pagina.