Bestandsformaat en schoonsnijden

Bestandsformaat en schoonsnijden

Lever je drukbestanden exact aan volgens de specificaties in de informatiesheet. Daarin vind je productspecifieke specificaties zoals veiligheidsafstanden en afloopgebieden.

Voorbeeld

Drukbestand visitekaartje

In dit voorbeeld zie je een visitekaartje met een eindformaat van 8,5 x 5,5 cm. Daaromheen is aan elke zijde een afloopgebied van 1 mm toegevoegd. De afmetingen van het bestandsformaat zijn daarom 8,7 x 5,7 cm. Houd ook rekening met de productspecifieke veiligheidsafstand tussen teksten en objecten en de rand. Deze is in het voorbeeld overal 4 mm van het bestandsformaat.

Drukmarkeringen

Lever je bestand aan zonder drukmarkeringen, zoals vouw-, snij- en stanstekens of paskruizen, omdat deze anders worden meegedrukt.

Afdrukstand en paginavolgorde

Alles op de juiste plek? Check bij het aanleveren van drukbestanden de afdrukstand (staand of liggend formaat) van je lay-out en de paginavolgorde bij producten met meerdere pagina’s. Meer productspecifieke informatie vind je in de informatiesheet.

FAQ over drukbestanden


Beknopte checklist – perfect drukbestand

Zeker weten dat het drukresultaat aan je verwachtingen voldoet? In deze checklist lees je na waar je bij het maken van je lay-out op moet letten. Je vindt hierin alles wat je moet weten over drukbestanden, van resolutie tot kleurprofielen.

Gedetailleerde checklist bekijken
  • Bestandsformaat: voldoet aan de specificaties in de informatiesheet, rekening gehouden met afloopgebied
  • Kleurruimte: CMYK geselecteerd
  • Bestandstype: pdf, tif of jpg
  • Resolutie: 300 tot 356 dpi
  • Lettertypen: zijn ingesloten