Deze website maakt gebruik van cookies om een zo goed mogelijke gebruikerservaring te waarborgen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie

OK

Duurzaam bosbeheer

FSC™/PEFC™ certificering

Gecertificeerd papier op basis van duurzaam bosbeheer bij FLYERALARM

Forests ™
For all
Forever


Officiële FSC-slogan

Bossen zijn 's werelds productiefste ecosystemen op land. Ze beslaan een derde van de landmassa op onze planeet. Maar door de stijgende vraag naar natuurlijke grondstoffen is er steeds vaker sprake van ontbossing en daarmee verliezen we ook veel van de waardvolle functies die bossen hebben.

Dat is de reden waarom bedrijven die zijn gecertificeerd zich moeten houden aan richtlijnen voor bosbeheer die deze gevolgen moeten tegengaan. Het is een effectieve markteconomische methode om duurzaam bosbeheer volgens maatschappelijke, economische en ecologische standaarden te stimuleren. Aangezien bijna de helft van alle industrieel gevelde bomen tot papier wordt verwerkt, heeft de papierindustrie een bijzondere verantwoordelijkheid.

Naast de certificering van bossen bieden FSC en PEFC ook een productketencertificering voor bedrijven aan. Daarbij gaat het om de manier waarop houtproducten worden vervoerd en verwerkt. De productketencertificering garandeert dat de herkomst van de producten volledig te traceren is. Bij FLYERALARM kun je ervoor kiezen om gecertificeerd papier van duurzaam beheerde bossen voor je producten te gebruiken en zo een actieve bijdrage te leveren aan het verantwoorde beheer van de grondstoffen die het bos biedt.

Wat heb je daar als klant aan?

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn belangrijker dan ooit. Ecologische drukken – daartoe behoort vandaag de dag zowel het aanbod van CO₂-neutrale bedrukking als het gebruik van kringlooppapier of materiaal met een FSC- of PEFC-certificaat.

Als jij de inzet van verantwoord geproduceerd papier ook belangrijk vindt, is het gebruik van FSC- en PEFC-gecertificeerd materiaal een milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel drukwerk. Verder staan zowel het PEFC- als het FSC-keurmerk garant voor eerlijke arbeidsomstandigheden en voor een verantwoord beheer van de plaatselijke flora en fauna. Je ondersteunt op deze manier actief het behoud van onze natuur, ook voor volgende generaties.

Vogel

FSC™ – Forest Stewardship Council™

FSC is een onafhankelijke non-profitorganisatie, die zich met hun certificeringssysteem wereldwijd inzet voor milieuvriendelijk, ecologisch, maatschappelijk en economisch verantwoord bosbeheer. Deze niet-gouvernementele organisatie of NGO werd in 1993 naar aanleiding van de milieutop in Rio de Janeiro op initiatief van milieugroepen, ondernemingen en vakorganisaties opgericht en was het eerste certificeringssysteem voor duurzaam bosbeheer. Wereldwijd is meer dan 200 miljoen hectare aan bosoppervlakte volgens de FSC-standaard gecertificeerd. De geldigheid van ons certificaat kun je controleren in de FSC-database.

PEFC™ – Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes™

PEFC is een internationale en onafhankelijke NGO zonder winstoogmerk, die strijdt voor een sociaal, maatschappelijk en economisch verantwoord en duurzaam bosbeheer. De organisatie werd in 1999 door Europese boseigenaren en boswachters opgericht. Naast boseigenaren waren ook maatschappelijke en milieuorganisaties op internationaal, nationaal en regionaal niveau betrokken. PEFC is wereldwijd de grootste koepelorganisatie voor nationale boscertificeringssystemen. Wereldwijd heeft meer dan 300 miljoen hectare aan bosoppervlakte een PEFC-certificaat. De geldigheid van ons certificaat kun je controleren in de PEFC-database.