Hoe kunnen we je helpen?

Bestellingen algemeen Bestandscontrole Bedrukking Betalingsmogelijkheden Drukbestanden Klantenaccount + functies Kleding Plaatsing – rangschikking Product Online ontwerpen Overige Milieubescherming Verzending Verdere verwerking

Bestellingen algemeen

 • Aanlevering van bestanden

  Je kunt je drukbestanden op de volgende manier aanleveren:

  • Bestanden uploaden: Je kunt maximaal 1 GB uploaden. Je kunt je bestanden uploaden via je klantaccount of via de link in de orderbevestiging
 • Bestelling uitvoeren
  Kies een product

  Heb je gevonden wat je zoekt? Dan kun je het vervolgens het stap voor stap verder samenstellen. Daarbij volg je de logische opbouw van het product, bijvoorbeeld het formaat, het aantal pagina's, het materiaal en de gewenste veredeling. In de prijstabel in de laatste stap, geef je dan nog het aantal of de oplage op. Meer informatie vind je onder Product samenstellen.


  Informatiesheet downloaden

  Download de informatiesheet en stel het drukbestand samen aan de hand van de daarin aangegeven specificaties.


  Opties kiezen

  Bij veel producten heb je een keuze uit praktische extra opties, zoals het zomen van de randen, ringogen, bevestigingsmaterialen of afgeronde hoeken. Bij de opties kun je bovendien kiezen voor een gratis basis-bestandscontrole of een Premium bestandscontrole.


  Hier kun je de bestelling desgewenst ook een naam geven (zodat je deze gemakkelijk herkent) en ons laten weten hoe je de bestanden aan ons wilt doorgeven. Klik vervolgens op “Toevoegen aan winkelwagen”. Je kunt per bestelling maximaal 10 artikelen bestellen, ongeacht het aantal van elk artikel.


  Verzendopties & bestellen

  Kies de gewenste verzendwijze en controleer de adresgegevens. Lees en accepteer de algemene voorwaarden en het herroepingsrecht. De bestelling kan vervolgens worden afgerond door de bepalingen te accepteren. Klik ten slotte op “Nu kopen”. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de bestelling. Via “Drukbestand nu uploaden” ga je rechtstreeks naar Bestanden uploaden.

 • Bezorg- of afzenderadres wijzigen

  Je kunt het bezorg- en afzenderadres via je klantaccount wijzigen, totdat je order de status ‘Drukwerk in verdere verwerking’ heeft.


  Meer informatie vind je in de FAQ onder Klantaccount & functies - Adres wijzigen.

 • Drukbestanden wijzigen

  Zolang je order nog niet de status ‘Bestanden gaan in druk’ heeft, kun je je drukbestanden zelf vervangen door nieuwe bestanden te uploaden.


  Meer informatie vind je in de FAQ onder Klantaccount & functies - Drukbestanden wijzigen.

 • Een bestelling reclameren

  Mocht je onverhoopt een keer een klacht hebben over je bestelling, dan kun je deze indienen via het actiemenu in je klantaccount. Geef aan wat de reden van je klacht is en hoe je wilt dat we deze behandelen.

  Verder naar: Klantaccount & functies - Klachten

  De klacht wordt direct doorgestuurd naar onze kwaliteitsafdeling. Afhankelijk van de aard van de klacht vragen we je per e-mail ter beoordeling tot 50 bewijsexemplaren te sturen naar onderstaand adres, onder vermelding van het ordernummer:


  FLYERALARM GmbH
  Afdeling Reclamatie/QS
  Alfred-Nobel-Strasse 18
  97080 Würzburg, Duitsland


  Portokosten en kosten voor het terugsturen van bewijsexemplaren kunnen we helaas niet vergoeden. Ongefrankeerde pakketten nemen we niet aan.

  Let op: Mochten de toegestuurde bewijsexemplaren niet afdoende zijn voor een goede beoordeling, dan behouden we ons het recht voor om de volledige bestelling terug te halen.

  Nadat je klacht onderzocht is, neemt een medewerker van onze kwaliteitsafdeling direct contact met je op om de klacht en de afhandeling met je te bespreken.


  Reclamatietermijnen


  consumenten: 2 weken na ontvangst van de levering
  ondernemers: 8 dagen na ontvangst van de levering


  Opmerking over kleurafwijkingen


  Ondanks dat we gebruikmaken van de modernste drukpersen van de nieuwste generatie kunnen er kleine kleurafwijkingen optreden.
  Het drukresultaat zelf hangt van veel factoren af en wordt onder andere beïnvloed door de papiereigenschappen van de verschillende producenten, zoals de witheid en looprichting, en een matte of glanzende afwerking. Daarnaast hebben klimatologische omstandigheden, zoals temperatuur en luchtvochtigheid op de plaats waar gedrukt wordt, invloed op het resultaat. Kleurafwijkingen op grond hiervan vallen op basis van ons systeem - een optimale inzet van onze drukvormen en persen - binnen de tolerantiegrens en zijn geen reden voor een klacht.

 • Factuuradres wijzigen

  Je kunt het factuuradres later wijzigen via je klantaccount, in het actiemenu onder ‘Adressen wijzigen', totdat de order de status ‘Bestanden in druk’ heeft. Vanaf deze status kun je het factuuradres dan alleen nog wijzigen door een e-mail te sturen naar info@flyeralarm.be, waarin je de gewenste wijziging doorgeeft. Let op: Na zes weken gaan we ervan uit dat de factuur is goedgekeurd en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk.

 • Inloggen

  Als je geregistreerd bent, kun je op elk moment met je e-mailadres en wachtwoord inloggen om een bestelling te plaatsen of in je klantaccount te kijken. 


  Selecteer ‘Ingelogd blijven', als je ingelogd wilt blijven. We adviseren je dit niet te doen, als de computer door meer gebruikers wordt gebruikt of openbaar is.

 • Kortingsbonnen
  FLYERALARM-kortingsbonnen kun je alleen inwisselen op www.flyeralarm.be in de laatste stap van je bestelling. Vul hiervoor de kortingscode in het betreffende veld in en klik op Inwisselen. De waarde van de kortingsbon wordt direct afgetrokken van het factuurbedrag.

  Kortingsbonnen
  Kortingsbonnen ontvang je in het kader van marketingcampagnes. Ze hebben een beperkte geldigheidsduur en kunnen niet verlengd worden of ingewisseld worden voor contant geld. Je kunt per bestelling slechts één kortingsbon inwisselen. Combineren met kortingsbonnen uit andere acties is niet mogelijk. Sommige kortingsbonnen zijn alleen geldig voor bepaalde productcategorieën of specifieke producten. Aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt. Je hebt geen recht op restitutie, korting, vervangende artikelen of andere kortingsbonnen. Kortingsbonnen kunnen zowel een vast kortingsbedrag als een procentuele korting bieden. Kortingsbonnen kunnen niet gebruikt worden voor onze maandaanbiedingen. Ook gelden ze niet voor onze toeslagen voor betalingsmethodes. Er kan een minimale bestelwaarde van toepassing zijn.
 • Mogelijkheid om te annuleren (order annuleren)

  Je kunt je bestelling met slechts één klik annuleren in je klantaccount, onder ‘Bestellingen'. Klik in het actiemenu van de order op het menu-item ‘Bestelling annuleren'.
  Zodra je de annulering bevestigd hebt, verandert de orderstatus van elk artikel in je bestelling in ‘Order vooraf geannuleerd'. De verwerking van je order wordt direct gestaakt.

  Orders die al in productie zijn, kunnen niet meer geannuleerd worden
  Als een artikel in je bestelling al de status ‘Bestanden gaan in druk’ of ‘Bestanden in druk’ heeft, kun je je bestelling niet meer annuleren.

  Wil je je order annuleren omdat de drukbestanden niet kloppen?
  Dit is niet per se nodig. Je kunt gewoon de gecorrigeerde drukbestanden uploaden via je klantaccount.

 • Order versnellen

  We kunnen je bestelling helaas niet versnellen. Je kunt wel kiezen voor een kortere productie- ofwel levertijd via de optie express- of overnight zending.

 • Order volgen

  Je kunt je bestelling volgen via je klantaccount.

  Meer informatie vind je in de FAQ onder Klantaccount & functies - Bestellingen.

 • Orderstatus
  De order status laat zien in welke fase van het productieproces je order zich bevindt. Je ziet hier bijvoorbeeld het resultaat van je bestandscontrole of krijgt een herinnering om je bestanden voor druk vrij te geven.
  De status van je order verandert elke keer als je order doorgaat naar een volgende stap in het productieproces. De stappen kunnen heel snel doorlopen worden, dus ook de order status kan heel snel veranderen.
  Onder ‘Bestellingen’ in je klantaccount vind je altijd de actuele status van je order.

  Welke status je order kan hebben, zie je in het onderstaande overzicht:
   
  Order geplaatst
  Je hebt het product van je keuze besteld. We hebben je order ontvangen. Je kunt je order vanaf dit moment bekijken in je klantaccount onder 'Bestellingen'.
   
  Bestanden ontvangen
  We hebben de drukbestanden voor je order ontvangen. Je bestanden worden op een aantal punten gecontroleerd, afhankelijk van het type bestandscontrole dat je gekozen hebt. Het resultaat van de bestandscontrole is op dit moment nog niet beschikbaar.
   
  Wachten op bestanden
  We hebben je drukbestanden nog niet ontvangen. We kunnen je order daarom nog niet verder verwerken. Je ontvangt automatisch per e-mail een verzoek om je drukbestanden aan te leveren. Houd er rekening mee dat foutieve drukbestanden invloed hebben op de levertijd.
   
  Bestandscontrole gereed
  De controle van je bestanden is geslaagd. Dit betekent ook dat je drukbestanden drukbaar zijn. Je ontvangt het resultaat van de bestandscontrole automatisch via e-mail.

  Vrijgave voor druk:
  Na een positieve bestandscontrole dien je je bestanden voor druk vrij te geven als je bij je bestelling
  • de optie Premium bestandscontrole gekozen hebt
  • de optie standaard bestandscontrole met de optie bestandscontrole Plus gekozen hebt

  Heb je voor standaard bestandscontrole of Premium bestandscontrole met de optie vrijgave voor druk vooraf gekozen, dan geven we de bestanden automatisch voor druk vrij.
   
  Bestanden afgekeurd
  Uit onze bestandscontrole blijkt dat je drukbestanden niet aan onze aanleverspecificaties voldoen en daarmee niet drukbaar zijn. Je ontvangt het resultaat van de bestandscontrole automatisch via e-mail.

  Annuleren is in dit geval niet per se nodig. Je kunt gewoon de gecorrigeerde drukbestanden uploaden via je klantaccount.
   
  Vrijgegeven voor druk
  De bestanden zijn voor druk vrijgegeven. Je drukbestanden worden automatisch doorgegeven naar de drukvoorbereiding.
   
  Wachten op vrijgave voor druk
  Je heb het resultaat van de bestandscontrole ontvangen maar je bestanden nog niet voor druk vrijgegeven. Zolang je de bestanden niet vrijgeeft, kunnen we je order niet verder verwerken. Daardoor kan ook de levertijd mee opschuiven.

  Je moet je bestanden voor druk vrijgeven als je bij je bestelling
  • de optie Premium bestandscontrole gekozen hebt
  • de optie standaard bestandscontrole met de optie bestandscontrole Plus gekozen hebt
   
  Bestanden gaan in druk
  Je drukbestanden worden automatisch doorgeven naar de drukvoorbereiding. De drukplaten voor je order zijn al gemaakt. Vandaar dat je bij deze order status
  • geen nieuwe drukbestanden kunt uploaden
  • je order niet meer kunt annuleren
   
  Order in productie
  Je order wordt geproduceerd. Vandaar dat je bij deze order status
  • geen nieuwe drukbestanden kunt uploaden
  • je order niet meer kunt annuleren

  Bestanden in druk
  Je order wordt geproduceerd. Vandaar dat je bij deze order status
  • geen nieuwe drukbestanden kunt uploaden
  • je order niet meer kunt annuleren

  Let op:
  Bij deze order status kun je het factuuradres niet meer wijzigen.
   
  Drukwerk verder verwerken
  Je order is gedrukt en wordt verder verwerkt. Vandaar dat je bij deze order status
  • geen nieuwe drukbestanden kunt uploaden
  • je order niet meer kunt annuleren
   
  Verzending wordt voorbereid
  Je order is afgerond en is door de pakketdienst opgehaald voor verzending. Zodra je zending bij de pakketdienst geregistreerd is, ontvang je per e-mail bericht. Ook ontvang je het nummer van je zending, zodat je je zending online kunt volgen.

  Order vooraf geannuleerd
  Je order is geannuleerd. Verdere informatie ontvang je per e-mail.
 • Producten samenstellen
  Zo stel je je product samen

  Volg de aangegeven stappen en selecteer steeds de gewenste producteigenschap door hierop te klikken.
  Teruggaan: Klik op de gewenste stap.
  Kies tot slot de hoeveelheid en levertijd van je product. Klik daarvoor op de juiste prijs excl. of incl. btw.
  In de kolom “Jouw product” kun je het door jou samengestelde product controleren.
  Onder “Opties” kun je extra services kiezen, zoals een Premium bestandscontrole of extra accessoires. Als bij een product geen producteigenschappen zijn weergegeven, zie je alleen de prijstabel.
  Tot slot vul je een naam voor je bestelling in, geef je aan hoe je je bestanden aanlevert en leg je je product in de winkelmand. Vergeet niet de informatiesheet van het betreffende product te downloaden. Dat is onmisbaar bij het maken van je drukbestand.
 • Registreren

  Om je als klant te registreren, klik je rechts boven op ‘Nieuwe klant’ en vul je het aanmeldingsformulier in. Gebruik een wachtwoord dat alleen jij kent. Zorg ervoor dat je wachtwoord uit minimaal 8 tekens bestaat, waarvan minimaal 2 cijfers of speciale tekens. Na verzending ontvang je een bevestigingse-mail en ben je als klant van FLYERALARM geregistreerd.

 • Wachtwoord vergeten

  Klik in het inlogscherm op ‘Wachtwoord vergeten'. Je krijgt nu de vraag het e-mailadres in te vullen waarmee je je geregistreerd hebt. Binnen enkele minuten ontvang je van ons een e-mail, waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Klik hiervoor op de link in de e-mail. Nadat je het nieuwe wachtwoord hebt opgegeven, ontvang je een bevestiging dat de wijziging geslaagd is.

Bestandscontrole

 • Basis-bestandscontrole
  Alle aangeleverde drukbestanden worden met de standaard bestandscontrole kosteloos op een aantal punten gecontroleerd. Je ontvangt per e-mail bericht over het resultaat. Mochten de bestanden fouten bevatten en niet drukbaar zijn, dan kun je de gecorrigeerde bestanden opnieuw uploaden via je klantaccount. Komen er uit de bestandscontrole geen fouten naar voren, dan worden je bestanden automatisch vrijgegeven en gaan we over tot drukken.*

  Bij de standaard bestandscontrole controleren we of:
  • het formaat klopt
  • alle fonts zijn ingesloten
  • je bestanden gecodeerd zijn (bijvoorbeeld wachtwoordbeveiliging)
  • je bestanden beschadigd zijn
  • het aantal pagina's klopt (we controleren niet op paginanummering en paginavolgorde)

  *Je kunt ervoor kiezen om de vrijgave uit te stellen. Selecteer dan voordat je de bestanden uploadt op de uploadpagina "handmatig vrijgeven voor druk". (Deze optie is niet beschikbaar bij producten met lijmbinding.)
 • Premium bestandscontrole
  De Premium bestandscontrole is een extra service waarvoor een toeslag geldt. Je kunt deze optie bij elke bestelling kiezen. 

  Bij de Premium bestandscontrole controleren we of:
  • het formaat klopt
  • alle fonts zijn ingesloten
  • je bestanden gecodeerd zijn (bijvoorbeeld wachtwoordbeveiliging)
  • je bestanden beschadigd zijn
  • het aantal pagina's klopt (we controleren niet op paginanummering en paginavolgorde)
  • het aantal steunkleuren/kleurkanalen klopt (bij producten waarvoor een speciale steunkleur / bepaald aantal kleurkanalennoodzakelijk is)
  • de resolutie goed is
  • er witte elementen met geactiveerde overdruk-functie gebruikt worden
  • er steunkleuren, OPI-opmerkingen, PDF-lagen (optionele inhoud), transparanties en/of JPG2000-afbeeldingen gebruikt worden

  Nadat de Premium bestandscontrole is uitgevoerd, ontvang je per e-mail het resultaat.

  Als je drukbestanden aan de aanleverspecificaties van FLYERALARM voldoen, dien je de order vervolgens in je klantaccount vrij te geven. Pas dan worden de bestanden gedrukt. Als je drukbestanden niet aan onze aanleverspecificaties voldoen, ontvang je per e-mail een beschrijving van de fouten met het verzoek om, na correctie van de fouten, de drukbestanden opnieuw te uploaden. Ontvang je alleen aanwijzingen (kleinere gebreken), dan kun je ervoor kiezen om je bestanden opnieuw te versturen of de reeds eerder aangeleverde bestanden in je klantaccount vrij te geven. In het laatste geval zijn we niet aansprakelijk voor het drukresultaat.

  Als je voor de optie vrijgave voor druk vooraf hebt gekozen (een optie op de uploadpagina voordat je bestanden uploadt; niet beschikbaar voor producten met lijmbinding), gaan we je bestanden direct drukken, als deze aan onze aanleverspecificaties voldoen of slechts kleinere gebreken (aanwijzingen) vertonen. Uiteraard gaan we niet-drukbare bestanden (fouten) niet drukken, ook niet als je deze voor de Premium bestandscontrole vrijgegeven hebt voor druk.

  De vermelde levertijden bij de producten gelden vanaf ontvangst van de correcte drukbestanden dan wel de vrijgave ervan voor druk. Bij orders met foutieve bestanden kan de levertijd opschuiven.

  De kosten voor de Premium bestandscontrole zijn afhankelijk van het product (vanaf 5,00 € excl. BTW / 6,05 € incl. BTW). Je vindt deze kosten bij de bestelopties van het product.
 • Voorvertoning van bestanden
  Tijdens de bestandscontrole worden er beelden met lage resolutie van je bestanden gegenereerd.*

  Aan de hand van deze beelden kun je de volgende elementen van je bestanden controleren:
  • de lay-out
  • de inhoud
  • de verhouding tussen de elementen
  • de paginavolgorde

  Na een geslaagde bestandscontrole is de voorvertoning van bestanden 14 dagen beschikbaar in je klantaccount. Daarna worden je gegevens automatisch verwijderd.

  De voorvertoning van bestanden kent vier varianten: gegevensoverzicht, beeld-voorvertoning, voorvertoning in Flash en stans-voorvertoning.
  De beeld-voorvertoning is voor vrijwel alle producten beschikbaar.* Daarnaast kun je bij producten met meerdere pagina's een voorvertoning in Flash bekijken waar je interactief doorheen kunt bladeren. (Voor deze functie heb je een actuele Flash Player nodig.) Bij de productcategorie Presentatiemappen heb je een stans-voorvertoning. Hierbij wordt gevisualiseerd hoe je lay-out bij de betreffende stansvorm past.

  De voorvertoning van bestanden is uitsluitend bedoeld als simulatie van het uiteindelijke drukresultaat. De kleuren zijn niet bindend, omdat noch het kleurmodel CMYK noch de veredelingen getoond kunnen worden. Op beeldscherm is het kleurmodel altijd RGB. Ook de resolutie is niet conform het origineel. De voorvertoning van bestanden kan dan ook niet gelijkgesteld worden met een proefdruk/plot!
   
  *Uitzondering: producten met lijmbinding.

Bedrukking

 • Contact met levensmiddelen
  We maken gebruik van materialen, inkt- en laksoorten die niet altijd geschikt zijn voor direct of indirect contact met levensmiddelen. Als producten met levensmiddelen in contact mogen komen (bijvoorbeeld bekers), dan wordt dit bij het product vermeld.
   
 • Sublimatiedruk
  Sublimatiedruk is een druktechniek waarbij in water oplosbare inkt wordt gebruikt, die in de te bedrukken stof gesublimeerd wordt. Deze techniek kenmerkt zich door heldere en was-en krasbestendige kleuren.
 • Thermofixeren
  Thermofixeren is een veredelingstechniek voor vezels en textiel. Het materiaal ondergaat een warmtebehandeling, waardoor het krimpt. Deze toestand wordt dan gefixeerd. Zo wordt voorkomen dat het uiteindelijke resultaat later nog krimpt en daarmee een ongewenste vormverandering ondergaat. 

Drukbestanden

 • Afloopgebied
  Het afloopgebied is het deel van het drukbestand dat buiten het eindformaat valt. Dit heb je nodig om een bedrukking zonder randen te kunnen realiseren. Bij de verdere verwerking wordt het afloopgebied afgesneden. Let op: het afloopgebied is iets anders dan de marge.
 • Alfakanalen
 • Beeldbewerkingsprogramma's
  Bestanden die gemaakt zijn in een beeldbewerkingsprogramma zoals bijvoorbeeld Photoshop, mogen alleen als TIF- of JPG-bestand aangeleverd worden. De bestanden moeten tot één laag samengevoegd worden. Alfakanalen en uitknippaden zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor Photoshop-bestanden die in een lay-outprogramma worden geplaatst! Uitgebreide informatie hierover vind je onder het punt Drukbestanden
 • Convertering door FLYERALARM

  Converteren is het omzetten van een JPEG- of TIFF-bestand naar een drukklare PDF.
  FLYERALARM converteert JPEG- of TIFF-bestanden. Hiervoor rekenen we een toeslag van 30,00 € excl. btw/36,30 € incl. btw. Bij enkele producten kun je deze optie direct bij de bestelopties selecteren.

 • Drukkersmarkeringen
  De aangeleverde drukbestanden moeten in het door FLYERALARM voorgeschreven bestandsformaat zijn opgemaakt en mogen geen drukkersmarkeringen zoals snijtekens, aflooptekens, paskruizen, kleurenbalken of andere pagina-informatie bevatten.
 • Drukkleuren

  - Proceskleuren (CMYK)
  Een proceskleur ontstaat door bepaalde kleuren af te drukken met verschillende rasterhoeken. Bij klassieke vierkleurendruk zijn dit de kleuren cyaan, magenta, geel en zwart. Voor de bedrukking van de meeste van onze producten maken we gebruik van dit procedé.
  Onze tip: zorg ervoor dat de aangeleverde drukbestanden zijn opgemaakt in CMYK. Steunkleuren (ook met alternatieve CMYK-kleurruimte), NChannel en DeviceN-kleurruimten kunnen bij de belichting niet juist worden weergegeven. Bij gebruik van Lab- of RGB-kleurruimten kunnen kleurafwijkingen optreden.

  - Steunkleuren (o.a. HKS)
  Een steunkleur (ook wel speciale kleur genoemd) is een vooraf gemengde inkt. Het voordeel van een steunkleur is dat hiermee ook kleuren kunnen worden afgedrukt die in vierkleurendruk niet mogelijk zijn. Een bekende producent van steunkleuren is bijvoorbeeld HKS. Een aantal van onze producten bedrukken we met een HKS-kleur (bijvoorbeeld briefpapier 2/0 of 2/1 (2 kleuren op de voorzijde bedrukt, 1 of geen kleur op de achterzijde)).

  - Stempels
  Kleur 100% K (zwart / wit), geen grijswaarden / rasters

 • Grafische kaders en contouren
  De afstand tussen kaders of outlines rondom een motief en de rand van het bestandsformaat dient minimaal 4 mm te zijn.
 • Kaders van een PDF-bestand
  Een PDF-bestand kan meerdere vakken bevatten. Voor het aanleveren van bestanden bij FLYERALARM vallen de MediaBox, CropBox en BleedBox (bestandsformaat) bij voorkeur samen en is de TrimBox (eindformaat) proportioneel kleiner. De BleedBox en TrimBox zijn verplichte onderdelen in de PDF/X-3:2002-norm en moeten gedefinieerd zijn. De TrimBox is bepalend voor het correct plaatsen van de bestanden.

  MediaBox
  Met de MediaBox definieer je de grootte van het uitvoermedium en het mediavak van het PDF-document. Het document is nog niet schoongesneden en heeft in de regel het in de PDF-maker ingestelde PostScript-paginaformaat. De MediaBox heeft altijd de grootste afmetingen, aangezien deze alle andere (hieronder toegelichte) vakken moet omsluiten. De MediaBox is ook het enige vak dat in elke PDF gedefinieerd moet zijn.

  CropBox
  De CropBox (in Adobe Acrobat als uitsnijdvak aangeduid) geeft het gebied van een PDF-pagina aan dat weergegeven of afgedrukt moet worden. Standaard zijn hier de waarden van de MediaBox ingesteld.

  BleedBox (bij FLYERALARM: bestandsformaat)
  Een BleedBox bevat informatie over het afloopvak, dat de afmetingen van het eindformaat plus de beoogde marge voor het schoonsnijden definieert. Bij FLYERALARM gaan we in de regel uit van een marge voor het schoonsnijden van 1 mm per pagina. Dit geldt bijvoorbeeld bij afbeeldingen die in het afloopvak (dus direct aan de paginarand) liggen. Houd bij een A4-pagina die je bij FLYERALARM wilt aanleveren daarom, uitgaande van een marge van 1 mm voor het schoonsnijden, voor de BleedBox een breedte aan van 210 mm + 2 mm en een lengte van 297 mm + 2 mm, dus 212 mm × 299 mm. Standaard zijn hier de waarden van de CropBox ingesteld.

  TrimBox (bij FLYERALARM: eindformaat)
  De TrimBox is het eindformaat van een PDF-bestand zonder marge voor het schoonsnijden en wordt ook ‘eindformaatvak’ genoemd.
 • Kleurprofielen
  De aangeleverde drukbestanden moeten altijd met een kleurprofiel worden opgeslagen. Om bij reclametechniek producten de mooiste kleuren te krijgen, kun je het beste het profiel "ISO Coated V2" (ECI) gebruiken. Bij alle andere producten gebruik je het profiel "ISO Coated V2 300%" (ECI). Dankzij ons interne ‘colour management’ worden de bestanden in het kader van de PSO-standaard geoptimaliseerd voor de gekozen en te bedrukken stof. Wanneer je kleuren gebaseerd zijn op een alternatieve kleurruimte, kunnen er ondanks de optimalisering toch kleurverschillen optreden.

  Meer informatie hierover vind je onder drukbestanden.
 • Lagen
 • Lijndikte
  Gebruik bij positieve lijnen (donkere lijn op een lichte achtergrond) een lijndikte van 0,25 pt (0,09 mm). En houd bij negatieve lijnen (lichte lijn op een donkere achtergrond) een lijndikte van minimaal 0,5 pt (0,18 mm) aan. Let op: vooral bij het verkleinen van grafieken is het van belang dat de lijndikte niet te smal wordt.

  Digitale foliedruk:

  • Geef een lijndikte op van minimaal 3 pt (1,06 mm).

  Stempels:
  • Geef een lijndikte op van minimaal 1 pt (0,4 mm).

  Spot-UV:
  • Geef bij positieve lijnen respectievelijk tekendikte (lijn is gelakt) een dikte op van minimaal 2 pt (0,7 mm).
  • Geef bij negatieve lijnen respectievelijk tekendikte (omgeving van de lijn is gelakt) een dikte op van minimaal 3 pt (1 mm).

  Kleuren goud en zilver:
  • Geef een lijndikte op van minimaal 1 pt (0,4 mm).

  Reliëflak:
  • Geef bij positieve lijnen respectievelijk tekendikte (lijn is gelakt) een dikte op van minimaal 3 pt (1 mm).
  • Geef bij negatieve lijnen respectievelijk tekendikte (omgeving van de lijn is gelakt) een dikte op van minimaal 6 pt (2 mm).

  Dekwit (bedrukbare blikjes):
  • Geef bij positieve lijnen respectievelijk tekendikte (lijn is wit) een dikte op van minimaal 1 pt (0,4 mm).
  • Geef bij negatieve lijnen respectievelijk tekendikte (contour van de lijn/tekens is wit) een dikte op van minimaal 2 pt (0,7 mm).

  Polsbandjes:
  • Geef een lijndikte op van minimaal 0,5 pt (0,18 mm).

  Paperclips:
  • Geef een lijndikte op van minimaal 0,25 pt (0,1 mm).

  Servetten:
  • Positieve lijnen (donkere lijn op een lichte achtergrond) moeten een dikte van minimaal 0,5 pt (0,2 mm) hebben.
  • Negatieve lijnen (lichte lijn op een donkere achtergrond) moeten een dikte van minimaal 1 pt (0,4 mm) hebben.

  Glühweinglazen:
  • Lijndikte: Geef een lijndikte op van minimaal 3,75 pt (1,5 mm).

  Lanyards:
  • Geef een lijndikte op van minimaal 2,5 pt (1 mm).
 • Maximale inktdekking
  De kleurverzadiging is de som van de 4 kleurkanalen in de CMYK-kleurruimte (4 kanalen x 100% = 400%).

  Zorg ervoor dat de inktdekking van het drukbestand niet meer is dan 300%. En bij express- / overnight bedrukking niet meer dan 260%. Zo voorkom je dat er vlekken ontstaan of het drukwerk vastplakt omdat de inkt niet goed droog is.

  Onze tip: de kleurverzadiging wordt in Photoshop weergegeven in het deelvenster ‘Info’. Je kunt de inktdekking bij afbeeldingen met behulp van de selectieve kleurcorrectie aanpassen ofwel verlagen. Door conversie naar het kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI)‘ (beschikbaar op www.eci.org) kun je de inktdekking van een afbeelding beperken tot 300%. Zorg er hierbij voor dat de hele afbeelding wordt geconverteerd en dat alle kleurwaarden worden aangepast. Zuiver zwarte objecten zijn hierna bijvoorbeeld opgebouwd uit vier kleuren. De inktdekking wordt ook in Acrobat Professional onder Uitvoervoorbeeld in kleur weergegeven.
 • Minimale inktdekking
  Bij een inktdekking van minder dan 10% kan de kleur in het drukresultaat te zwak zijn. 10% geel komt bijvoorbeeld zwakker over dan 10% cyaan.
 • Overdrukken
  Bij overdrukken worden de kleurwaarden van het object dat overgedrukt wordt opgeteld bij bij de kleurwaarden van het object dat erachter ligt. Deze functie wordt vooral gebruikt bij zwarte tekst om ruimten tussen kleuren bij een gekleurde achtergrond te voorkomen. Als de functie overdrukken ingeschakeld is, wordt de achtergrond niet uitgespaard maar mee belicht. De tekst wordt zogezegd op de achtergrond gedrukt en bij een lichte verschuiving van de drukplaten ontstaan er geen ruimten tussen de kleuren. Overdrukken heeft geen zin bij witte objecten, omdat deze bij de belichting ‘verdwijnen'. Ook zwarte vlakken die andere objecten volledig of gedeeltelijk afdekken, kunnen problemen geven. Afhankelijk van de ondergrond krijg je namelijk verschillen in de zwartwaarden. Je kunt overdrukken ook als ‘effect’ gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een schaduweffect creëren door voor een lichtgrijs vlak overdrukken te selecteren.
 • PDF X-3:2002
  PDF-bestanden moeten aan de PDF/X-3:2002-norm voldoen. Voor uitgebreide informatie hierover zie Drukbestanden.
 • Tekengroottes
  Vermijd tekengroottes van minder dan 6 pt.
  • Foliepreeg

   Geef een tekengrootte op van minimaal 14 pt; de dunste lijn moet minimaal 1 mm dik zijn.

  • Stempels

   Geef een tekengrootte op van minimaal 7 pt; de dunste lijn moet minimaal 0,4 mm dik zijn.

  • Spot-UV

   Geef een tekengrootte op van minimaal 12 pt; de dunste lijn moet minimaal 0,7 mm dik zijn.

  • Reliëflak

   Geef een tekengrootte op van minimaal 12 pt; de dunste lijn moet minimaal 1 mm dik zijn.

  • Dekwit (bedrukbare blikjes):

   Geef een tekengrootte op van minimaal 6 pt; de dunste lijn moet minimaal 0,4 mm dik zijn.

  • Polsbandjes:

   Geef een tekengrootte op van minimaal 10 pt; de dunste lijn moet minimaal 0,18 mm dik zijn.

  • Paperclips:

   Geef een tekengrootte op van minimaal 3 pt; de minimale tekenhoogte bij kleine tekens is 0,6 mm.

  • Lanyards:

   Geef een tekengrootte op van minimaal 14 pt; de dunste lijn moet minimaal 1 mm dik zijn.

 • Toepassingen die problemen kunnen geven
  Je kunt met veel softwareprogramma's PDF-bestanden maken, maar niet alle programma's zijn geschikt voor het maken van PDF-bestanden voor professioneel drukwerk (offset- en digitale druk). FLYERALARM kan helaas niet voor alle programma's een gedetailleerde instructie geven voor het maken van drukklare PDF-bestanden. We adviseren je contact op te nemen met de softwareleverancier en om na te gaan of en hoe je PDF-bestanden kunt maken die voldoen aan de PDF/X-3:2002-norm.
  Eventueel kunnen we ook aangeleverde bestanden drukklaar maken. Neem voor meer informatie contact op met ons Customer Service Center.
 • Uitknippaden
 • Veiligheidsmarge
  Om een schoon drukresultaat te garanderen en ervoor te zorgen dat er bij de verdere verwerking geen belangrijke elementen in- of afgesneden worden, is het van belang dat je een veiligheidsmarge tot de paginarand aanhoudt. Deze veiligheidsmarge kan per product verschillen. Uitgebreide informatie hierover vind je in de infofiche van het betreffende product.
 • Zwarte en grijze objecten definieren
  • Zwarte en grijze objecten,

   zoals teksten en lijnen, moeten altijd als zuiver zwart gedefinieerd worden.

   Voorbeeld:

   cyaan 0%, magenta 0%, geel 0%, zwart 60%

   of

   cyaan 0%, magenta 0%, geel 0%, zwart 100%
    

  • Diepzwart

   Bij zwarte vlakken kan een diepzwarte kleur door het toevoegen van andere kleurwaarden verrijkt worden.
   Voorbeeld: cyaan 60%, magenta 40%, geel 20%, zwart 100%
   Je kunt net zo lang andere kleurwaarden toevoegen, totdat de maximale inktdekking van het product bereikt is.
   Voor teksten en lijnen is dit niet aan te bevelen, omdat zich hierdoor gemakkelijk een verkeerde registratie kan voordoen.

Klantenaccount + functies

 • Adres wijzigen (bezorg-, factuur-, afzenderadres)
  Bij elke bestelling kun je via het actiemenu in je klantaccount handmatig bezorg-, factuur- en afzenderadressen wijzigen, of deze selecteren in je adresboek.

  Je kunt het bezorg- en afzenderadres wijzigen tot de status ‘Drukwerk in verdere verwerking’. Heeft je bestelling de status ‘Verzending wordt voorbereid’, dan kun je deze adressen niet meer wijzigen. Adreswijzigingen kunnen alleen nog door de pakketdienst doorgevoerd worden.

  Het factuuradres kun je wijzigen tot de status 'Bestanden gaan in druk'. Zodra de status verandert in ‘Bestanden in druk', wordt er automatisch een factuur aangemaakt en per e-mail naar je toegestuurd.
 • Adresboek beheren

  Je kunt in je klantaccount je eigen adresboek beheren. De bewaarde adressen kun je als bezorg-, factuur- en afzenderadres gebruiken. Ook kun je bestaande adresbestanden importeren. Meer informatie vind je hier: Adressen importeren (PDF). De adressen die je hebt ingevoerd, kun je ook gemakkelijk exporteren.

 • Bestanden uploaden
  Klik in het actiemenu op ‘Bestanden uploaden'. Je wordt direct naar de uploadpagina geleid en kunt hier bestanden van in totaal tot 500 MB uploaden.
 • Bestellingen

  Hier vind je een overzicht van al je bestellingen van de afgelopen 2 jaar. Door op de bestelregel te klikken, kun je de order met de actuele order status bekijken. Via het item ‘Actie’ kom je in het actiemenu, waar je afhankelijk van de order status de order kunt bewerken. Via de geïntegreerde zoekfunctie kun je zowel zoeken op de naam van de order als op het ordernummer. Met behulp van de kalenderfunctie kun je een periode selecteren, maar ook op een status zoeken.

 • Drukbestanden wijzigen

  Je kunt zelf je drukbestanden wijzigen via het actiemenu. Om je drukbestanden te wijzigen ga je in het actiemenu naar ‘Drukbestanden uploaden’. Upload hier de aangepaste bestanden. De oude bestanden wordt automatisch vervangen en vanaf nu zijn alleen de aangepaste drukbestanden geldig. Dit kan, zolang de order status nog niet op ‘Bestanden gaan in druk’ staat. Vanaf deze status is je bestelling in productie en kun je je bestanden niet meer wijzigen. Door wijziging van de drukbestanden kan de levertijd opschuiven.


  Let op: Als we de drukbestanden nog aan het controleren zijn, kun je pas nieuwe bestanden uploaden vanaf de status ‘Bestandscontrole gereed’ of ‘Bestanden afgekeurd’.

 • Favorieten

  Producten die je vaker wilt bestellen, kun je als favoriet opslaan. Nadat je een product uit je favorieten geselecteerd hebt, is alle bijbehorende informatie zichtbaar en kun je gewoon verdergaan met de bestelling. Alle gegevens, zoals prijzen, levertijden, etc., worden automatisch aangepast.

 • Klacht (reclamatie)

  Als je in het actiemenu op ‘Klacht (reclamatie) indienen’ klikt, kom je in een klachtenformulier. Geef hierin aan wat de reden van je klacht is en hoe je wilt dat we deze behandelen.

 • Order annuleren
  Het is niet mogelijk om afzonderlijke artikelen in je bestelling te annuleren. Je kunt altijd alleen de hele bestelling annuleren.

  Meer informatie:
  Bestelling annuleren
 • Persoonlijke gegevens / wachtwoord wijzigen

  Je kunt je contactgegevens en wachtwoord wijzigen.

  E-mailadres of wachtwoord wijzigen
  Als je je e-mailadres of wachtwoord wijzigt, denk er dan aan dat je vanaf dat moment je nieuwe e-mailadres of wachtwoord nodig hebt om in te loggen in je klantaccount.

  Tips voor een veilig wachtwoord
  Gebruik een wachtwoord dat alleen jij kent. Zorg ervoor dat je wachtwoord uit minimaal 8 tekens bestaat, waarvan minimaal 2 cijfers of speciale tekens.

 • Vrijgave voor druk

  Een vrijgave voor druk is over het algemeen alleen nodig bij bestellingen met Premium bestandscontrole. Heb je bij standaard bestandscontrole voor de optie "handmatig vrijgeven voor druk" gekozen, dan moet je hier ook je bestanden voor druk vrijgeven.

  In de e-mail met de resultaten van de bestandscontrole sturen we je een link. Via deze link kun je de bestanden voor druk vrijgeven. Je kunt dit ook doen via je klantaccount. Klik dan in het actiemenu op ‘Vrijgeven voor druk'.

Kleding

 • Bedrukking
  Bij digitale transferdruk wordt je motief op een folie gedrukt, machinaal uitgesneden en op het textiel van je keuze geperst. Zo kunnen we kleurverlopen en fotoprints maken. De bedrukking kun je binnenstebuiten strijken. Het textiel kun je volgens het wasvoorschrift wassen.

  Om kleurverloop naar buiten en schaduweffecten te creëren gebruiken we de druktechniek voor rechtstreeks drukken. Kies je voor een donker textiel, dan wordt voor de bedrukking een behandelingsvloeistof op de stof aangebracht. Sporen van deze behandeling kunnen na de bedrukking zichtbaar zijn, maar deze verdwijnen bij de eerste wasbeurt.

  PDF-bestanden moeten aan de PDF/X-4:2002-norm voldoen. Voor uitgebreide informatie hierover zie Drukbestanden.
 • Geborduurd
  Je motief wordt met polyester garen op het textiel van je keuze geborduurd. Uit een groot aantal garens kiezen we maximaal 12 kleuren per motief, zodat het motief optimaal overkomt. De borduring is zeer duurzaam. Het textiel kun je volgens het wasvoorschrift wassen.

Plaatsing – rangschikking

 • Plaatsen en positie van de drukbestanden
  In de drukvoorbereiding worden de aangeleverde drukbestanden midden in een kader geplaatst dat overeenkomt met de grootte van het bestandsformaat. Indien nodig draaien we de bestanden; dit doen we ook als de voor- en achterzijde niet goed op elkaar aansluiten. Via Voorvertoning bestand kun je controleren hoe je bestanden gedraaid worden.
 • Rangschikken
  Bij het rangschikken worden de pagina's van een product met meerdere pagina's, bijvoorbeeld een brochure, volgens een bepaald schema op het plano drukvel geplaatst, zodat de pagina's nadat het vel bedrukt en gevouwen is, in de juiste volgorde staan.

Product

 • Briefpapier of blokken

  Lijnen moeten minimaal 0,25 pt. zijn. Onze aanbeveling voor ruitjespapier (briefpapier of blok):

  Maak doorlopende lijnen; onderbroken of stippellijnen kunnen leiden tot foutieve interpretatie
  Kleur: cyaan of zwart met een kleurwaarde tussen 15 en 30% geven een goed resultaat

 • Buttons
  Bij de productie van de buttons kunnen afwerkingstoleranties tot 1,5 mm ontstaan. Hierdoor kunnen cirkels die in het midden zijn geplaatst iets verschuiven en daardoor excentrisch overkomen.
 • Chromokarton
  Meerlaags karton met een wit, meervoudig gestreken en houtvrij oppervlak, een lichte tussenlaag en een lichte onderlaag. Vanwege het hoge volume en stijfheid is dit karton zeer geschikt voor omslagen, productverpakkingen en andere verpakkingen.
 • Parelmoerkarton
  Een papiersoort met parelmoer-witte voorzijde en witte, mat gestreken achterzijde. Alle vlakken op de voorzijde waarvoor geen kleur is ingesteld, worden bij bedrukking parelmoer wit.

  Voor een optimale kleurverzadiging bij zwarte vlakken adviseren we je om aan het zwart cyaan, magenta en geel toe te voegen (max. kleurverzadiging 260%).
 • Draagtassen (bedrukt)
  Onze tassen worden na de bedrukking op hoogwaardige wijze verder afgewerkt. Kleine afwijkingen of onregelmatigheden en enigszins zichtbare bewerkingssporen kunnen we echter helaas niet volledig uitsluiten.

  De buitenzijde van de tassen worden na de bedrukking voorzien van een hoogglans laminaatfolie. Door deze afwerking kunnen de drukkleuren (CMYK) die eronder liggen, licht veranderen.

  Er is altijd enig kleurverschil tussen de drukkleuren (CMYK) en het matte kleuroppervlak van het koord. De in PANTONE aangegeven kleurwaarden van het koord (zie productconfiguratie) zijn uitsluitend benaderingswaarden.
 • Eenzijdige en dubbelzijdige UV lak
  Bij producten voorzien van een UV-lak kan het papier in de vouw/breuklijn licht openbreken. Dit wordt veroorzaakt door de hardheid van de UV-lak.
 • Enveloppen per post versturen
  Bij het gebruik van bedrukte enveloppen voor postzendingen gelden de richtlijnen van de post voor de automatische verwerking van brieven. Meer informatie vind je op richtlijnen van bpost.  
 • Foliepreeg
  Foliepreeg is een druktechnische decoratieve veredeling van een drukproduct. Hierbij worden hoogglans folies door middel van druk en warmte op de te bedrukken stof geperst. Zo kun je motieven en teksten met een minimale lijndikte van 3 pt (≙ 1,06 mm) accentueren, wat het drukproduct een exclusieve uitstraling geeft.

  Door het pregen wordt de papiercoating vervormd. Het foliemotief kan op de achterzijde een lichte afdruk achterlaten.

 • Gecertificeerd bedrukt materiaal (B1, brandvertragend)
  Het te bedrukken materiaal voldoet aan de eisen voor moeilijk ontvlambare materialen (brandklasse B1) volgens DIN 4102-1. Het materiaal is getest in een opstelling waarin het materiaal vrij hangt of een afstand heeft van >40 mm tot hetzelfde materiaal of vlakken van andere materialen.

  Speciale opmerking: als het materiaal bewerkt wordt (bijvoorbeeld bedrukking, beschermlaag, ondergrond) kunnen de brandeigenschappen van het te bedrukken materiaal veranderen.
 • Gerecycled papier (kringlooppapier)

  Ons kringlooppapier bestaat voor 100% uit oudpapier. Doordat het oppervlak poreus en ongestreken is, neemt het papier veel inkt op. Hierdoor kan bij donkere, volvlak motieven een onrustige inktdekking ontstaan. Kies daarom bij je motieven voor een lichtere instelling dan normaal. Zo houd je meer contrast en blijft het beeld scherper. Ons kringlooppapier heeft een hoge witheid en heeft de karakteristieke uitstraling van gerecycled papier.

 • Goudpapier
  Een gestreken beschrijfbaar papier met metallic effecten op beide zijden. Alle vlakken waarvoor geen kleur is gedefinieerd, worden goudkleurig. Hoe lichter de kleuren, hoe groter het goudeffect.

  Vanwege het veredelde oppervlak kan bij grotere kleurvlakken een onrustige inktdekking ontstaan.
   
  Voor een optimale kleurverzadiging bij zwarte vlakken adviseren we je om aan het zwart cyaan, magenta en geel toe te voegen (max. kleurverzadiging 260%).
 • Hardcover – softcover
  Een hardcover is een boek met een harde omslag (kaft). De omslag is gemaakt van grijskarton (dikte 2 tot 2,2 mm) en bedekt met houtvrij mc (maco). Ter bescherming wordt het houtvrij mc (maco) ook nog mat of glanzend gelamineerd. Dit zorgt ook voor een kwalitatief hoogwaardige uitstraling.

  Een softcover is een brochure of boek met een flexibele omslag (kaft). De omslag is gemaakt van stevig sulfaatkarton, dat ook aan de binnenzijde bedrukt kan worden.
  Een oplage van 1 - 100 stuks wordt digitaal gedrukt.
 • Houten stempels
  Onze houten stempels zijn voorzien van een ergonomisch vormgegeven handgreep en een tekstplaat. De beide delen zijn gemaakt van beukenhout en aan elkaar vastgeschroefd voor langdurig gebruik. Een natuurlaklaag zorgt voor extra bescherming van het oppervlak. Vanwege het natuurlijke karakter van hout kunnen er qua kleur verschillen zijn tussen de delen. Voor een juiste uitlijning van je bedrukking is een traditionele zilveren knopje in de handgreep verwerkt.
 • Karton met dubbelzijdig metallic-effect

  Een gestreken beschrijfbaar papier met metallic effecten op beide zijden. Afhankelijk van de lichtinval krijgt het oppervlak een roze of lichtgroene kleur. Bij bedrukking worden alle vlakken die niet op kleur zijn ingesteld, iriserend. 

  Vanwege het veredelde oppervlak kan bij grotere kleurvlakken een onrustige inktdekking ontstaan.
   
  Voor een optimale kleurverzadiging bij zwarte vlakken adviseren we je om aan het zwart cyaan, magenta en geel toe te voegen (max. kleurverzadiging 260%).
   

 • Kraftpapier
  Ongestreken kraftpapier is een papiersoort met een open structuur die meer inkt opneemt dan gestreken papier. Daardoor komt het drukresultaat op ongestreken papier doffer over dan op gestreken houtvrij mc (maco).
 • Laminering

  Met een laminaatafwerking bescherm je je drukwerk niet alleen tegen vuil en gebruikssporen, maar het het voelt ook nog eens prettig aan. Producten met een laminering zijn daarom vooral geschikt voor gebruik in de horeca en alle relatiegeschenken die veel worden vastgepakt.

  De extra folielaag kan voor kleurafwijkingen zorgen. Een glanzende laminering geeft je drukwerk een diepere, fellere kleur, bij de matte laminering komen de kleuren wat zachter over.

 • Latexkleuren
  De latexdruktechniek is een nieuw milieuvriendelijk drukprocedé bij bedrukking op groot formaat. De ecologische latexkleuren zijn uitermate geschikt voor binnen en buiten gebruik. De kleuren, die zijn geproduceerd op waterbasis, zijn geurneutraal en zorgen bovendien voor een bijzonder natuurlijke en uitstekende beeldkwaliteit. Deze techniek is daarnaast geschikt voor een groot aantal te bedrukken materialen en is, afhankelijk van het materiaal, weer- en lichtbestendig.
 • Ligstoelen
  Controleer voor gebruik of de metalen pennen op de juiste manier voor het kruisframe vastzitten. Berg de ligstoel altijd op een droge plaats op. Hout is een natuurproduct. Dit betekent dat verkleuring mogelijk is. Verkleuring van het hout is dan ook geen reden voor een klacht. Dit geldt ook voor oneigenlijk gebruik en een verkeerde behandeling of opslag van de ligstoel. Het houten frame kan met een vochtige spons schoongemaakt worden. Vermijd permanente blootstelling aan weersinvloeden.
 • Linnen papier
  Door de reliëfstructuur komen volvlakken op de afdruk levendiger over. In vergelijking met gestreken papier is de intensiteit van de drukkleur, vanwege het gepreegde oppervlak, lager en het drukbeeld minder krachtig.
 • Magneetfolie
  De witte 255 g PVC-folie wordt op een magneetdrager aangebracht. Een extra glans laminaat beschermt tegen weersinvloeden en maakt de bedrukking UV-bestendig.
 • Multilayer-papier, 750 g
  Buitenzijde: 237,5 g/m² papier, ongestreken wit: 1,3-voudig papiervolume. Binnenzijde: zwarte kern van 275 g papier; 1,3-voudig papiervolume.
 • Natuurpapier crème
  Ons natuurpapier crème bestaat uit chloorvrij gebleekt celstof. Door het open oppervlak zuigt het papier veel inkt op. Afbeeldingen zien er op natuurpapier zacht en warm uit. Let wel op de kleurweergave door de crème-kleur van het papier. Legt u daarom uw motieven iets lichter als normaal aan. Op deze manier blijven de contrasten en de beeldscherpte beter behouden.
 • Offsetpapier – offsetkarton
  Het houtvrije offset papier heeft een mat, ongestreken en gelijmd oppervlak. De kleur van de bedrukking komt op offset papier niet zo krachtig over als op gestreken papier. Vanwege het ongestreken oppervlak kan bij grotere, gladde kleurvlakken een onrustige inktdekking ontstaan. Kies daarom bij je motieven voor een lichtere instelling dan normaal. Zo houd je meer contrast en blijft het beeld scherper.
 • Permanent hechtend
  Het stickermateriaal hecht goed op een gladde, vetvrije en schone ondergrond. De gebruikte lijm bevat uit milieuoverwegingen geen oplosmiddelen.
 • Plakpapier zilver
  Wij kunnen zilverfolie naar wens met een kleur bedrukken. Hoe lichter de kleuren, hoe groter het metallic effect. Alle vlakken die zonder kleur (wit) zijn ingesteld, worden volledig zilver.
 • Plastic kaarten
  Door de hoge temperaturen bij het lamineren en de eigen kleurschakeringen van de folies kunnen kleurafwijkingen optreden. Je kunt daarom geen bezwaar maken tegen eventuele kleurafwijkingen. Over het algemeen worden de kleuren krachtiger. Het handtekeningenveld kan beschreven worden. Kaarten zijn voorzien van een Low Coercivity magneetstrip.
 • Poef (vierkant en rond)
  Voor onze poefs gebruiken we een hoogwaardig en brandvertragend polyurethaan-schuimrubber. Dit staat garant voor een aangenaam zitcomfort; de open celstructuur zorgt voor een hoge luchtdoorlatendheid. Het schuimrubber behoudt ook bij grotere belasting zijn vorm.

  Ons schuimrubber heeft een hoog ruimtelijk gewicht (RG 40) en een hoge stuikhardheid (stuikhardheid 65). Het ruimtelijk gewicht geeft aan hoeveel een kubieke meter schuimrubber weegt. De stuikhardheid geeft aan hoe hard het schuimrubber is en hoe snel het zijn oorspronkelijke vorm weer terugkrijgt nadat je erop hebt gezeten. En hoe zwaarder en harder het schuimrubber is, hoe duurzamer het is en hoe zwaarder het belast kan worden. 

 • Polyprop half transparant

  Een half transparante, doorschijnende kunststof met een eenzijdig gemoltoneerd oppervlak. Polyprop wordt met transparante kleuren (Euroscale, geen speciale kleuren) bedrukt. Alle vlakken die zijn ingesteld op wit worden transparant bij de bedrukking.
   

 • Polyurethaan (PUR)-lijmbinding
  Bij de productie van brochures of boeken gebruiken we een lijmbinding. Hierbij wordt het boekblok aan de rugzijde aan elkaar gelijmd en vervolgens met een omslag verlijmd. Zo ontstaat een compacte en stevige brochure.

  We maken gebruik van een polyurethaan-lijmbinding met polyurethaanlijm. Deze techniek staat bekend als een zeer hoogwaardige methode en is uitermate geschikt voor producten die veel gebruikt worden. Na 48 uur is de lijm uitgehard en kan het product gebruikt worden.
 • Posterpapier (affichepapier)/ blueback
  Posterpapier (blueback) is geschikt voor gebruik buiten en wordt af fabriek aan de achterzijde voorzien van een afdeklaag, die moet voorkomen dat de poster doorschijnt. De kleur en structuur van deze afdeklaag kan afhankelijk van de productie verschillen. Er zijn verschillende blauwtonen mogelijk om doorschijnen te verhinderen. Deze verschillen hebben echter geen invloed op de functionaliteit ('doorschijnen voorkomen') van het papier en worden dan ook niet als reden voor een klacht erkend.
 • Reliëflak
  Met reliëflak creëer je spectaculaire effecten. Door de verhoogde, voelbare laklaag worden delen van motieven en teksten driedimensionaal weergegeven en krijgt je product een levendig uitstraling. De lakstructuur komt vooral goed tot zijn recht bij motieven met vlakken. Dunne lijnen en filigrane details kunnen niet zo sterk omhoog gehaald worden, maar steken wel duidelijk af van de delen die niet veredeld zijn.
  Bij het snijden komt de bedrukking op de plekken die voorzien zijn van een laklaag omhoog. Hierdoor wordt de papiercoating vervormd. Het lakmotief kan op de achterzijde een lichte afdruk achterlaten.
 • Schutbladen voor en achter

  De schutbladen voor en achter verbinden het boekwerk (binnendeel van een boek) voor en achter met de boekomslag. De schutbladen voor en achter zijn wit en kunnen niet bedrukt worden.  
   

 • Silverstar®
  Een papiersoort met een metallic, hoogglans zilver voorzijde en een witte, mat gestreken achterzijde. Afhankelijk van het kleurgebruik krijg je verschillende metallic effecten. Hoe lichter de kleuren, hoe groter het metallic effect. Alle vlakken waarvoor geen kleur is gedefinieerd, worden zilverkleurig.

  Voor een optimale kleurverzadiging bij zwarte vlakken adviseren we je om aan het zwart cyaan, magenta en geel toe te voegen (max. kleurverzadiging 260%).
 • Stickers outdoor
  Weerbestendige stickers die geschikt zijn voor gebruik buiten. De houdbaarheid van de bedrukking en het materiaal zelf is afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Stickers transparant
  Transparante stickers zijn doorzichtig, d.w.z. dat de ondergrond waar de sticker op aangebracht is, erdoor schijnt. Hierdoor kunnen de kleuren van je drukmotief eventueel veranderen, ook omdat de stickers met transparante kleuren (Euroscale, geen speciale kleuren) bedrukt worden.
  Let op: Alle vlakken die zijn ingesteld op wit worden niet meegedrukt en worden transparant.

Online ontwerpen

 • Algemene tips
  Voor gebruik van de Online Ontwerper heb je Adobe Flash Player nodig. Heb je deze nog niet op je computer geïnstalleerd, dan kun je de plug-in hier downloaden.
 • Branche en ontwerp kiezen
  De branche die je zoekt, vind je via de tab ‘Kies een branche'. Staat je branche er niet bij, kies dan de branche die het beste aansluit en pas het voorbeeld naar wens aan.
 • Briefpapier online ontwerpen

  Briefpapier met adresblok
  De voorbeeld tekstvelden voor het adresblok in enkele ontwerpen voor briefpapier zijn niet strikt volgens de DIN 5008 norm gepositioneerd. Controleer daarom de positie van het adresblok in de PDF-voorvertoning.

 • Eigen beeldmateriaal gebruiken
  Upload je afbeelding in de juiste grootte. Je kunt afbeeldingen uploaden met een resolutie van 300-356 dpi en een maximale bestandsgrootte van 100 MB.

  Indien de resolutie van je eigen beeldmateriaal onvoldoende is, krijg je een waarschuwing te zien met het advies een hogere resolutie te gebruiken. Gebruik je het beeldmateriaal met te lage resolutie desondanks toch, dan kan dit voor kwaliteitsverlies in het uiteindelijke product zorgen. Voor een te lage resolutie van je eigen beeldmateriaal ben je zelf verantwoordelijk. Gebreken die hierdoor ontstaan, kun je niet bij ons terugvorderen.

  Upload alleen beeldmateriaal dat je daadwerkelijk mag gebruiken en dat geen inbreuk maakt op rechten van derden. In geval van twijfel, bijvoorbeeld bij klachten, moeten we bewijsmateriaal opvragen dat je rechten aantoont. In geval van een schadeclaim ben je aansprakelijk voor alle kosten zoals eventuele schadevergoedingen.
 • Online ontwerpen
  Lay-out wijzigingen
  Je kunt zelf de teksten, fonts, afbeeldingen, logo's en achtergrondkleuren in je lay-out voorbeeld aanpassen.

  Tekstwijzigingen
  Teksten kun je volledig naar wens aanpassen. Zo kun je de tekengrootte wijzigen, het lettertype aanpassen of de grootte van het tekstveld wijzigen. Spelfouten in teksten worden rood onderstreept. Het kan om diverse redenen voorkomen dat woorden die correct geschreven zijn, toch rood onderstreept worden. Controleer daarom altijd zelf de spelling. De rode lijnen zie je niet in het uiteindelijke product.

  Kleurwijzigingen
  Je kunt de kleuren in je ontwerp aanpassen en kleuren kiezen uit een voorgedefinieerd kleurpalet dat past bij je lay-out. Klik hiervoor op 'Kleur wijzigen’ in het menu. Om ontwerptechnische redenen is dit helaas niet voor alle kleuren mogelijk.

  Correcties
  Een opgeslagen ontwerp kun je op elk moment openen en bewerken. Heb je je ontwerp met ‘Gereed’ afgerond, geef dit dan in de voorvertoning vrij via ‘Pagina goedkeuren’. Zodra je je bestelling hebt afgerond, kun je je ontwerp niet meer corrigeren.

  PDF-voorvertoning
  In het voorvertoningsvenser kun je ter controle een lage resolutie PDF met het FLYERALARM-watermerk downloaden.
 • Ontwerp opslaan
  Je kunt elk ontwerp, zowel voor een logo als product, opslaan onder ‘Online ontwerpen’- 'Mijn ontwerpen'. Klik hiervoor op ‘Opslaan'. Na de productie slaan we je product automatisch op. Onder ‘Mijn ontwerpen’ kun je je ontwerpen op elk moment beheren. Bestelde ontwerpen slaan we onbeperkt op. Opgeslagen ontwerpen blijven 12 maanden beschikbaar, daarna worden ze automatisch zonder bericht verwijderd.

Overige

 • Herbedrukbaarheid van drukproducten
  FLYERALARM kan niet garanderen dat producten opnieuw bedrukt kunnen worden (behalve briefpapier en enveloppen offset wit). Of een product opnieuw bedrukt kan worden, is over het algemeen afhankelijk van de papiersoort, de kleur en het veredelingsproces.
 • Papiergewicht

  Met behulp van de papiergewicht calculator kun je het zogenoemde papiergewicht berekenen. Dit is een richtgetal dat is gebaseerd op het gewicht van onbedrukt papier. Afhankelijk van de kleurverzadiging krijg je andere waarden en gewichten, die afwijken van de papiergewicht calculator en daarom niets zeggen over de hoeveelheid van afzonderlijke producten. Naar papiergewicht calculator.

 • Papiersamplesboek
  Je kunt gratis een papiersamplesboek aanvragen met voorbeelden van de populairste papiersoorten die FLYERALARM gebruikt: FLYERALARM Papiersamplesboek. Neem ook eens een kijkje bij onze andere samples. Je ontvangt onze samples ter inspiratie gratis thuis.
 • PSO (ProzessStandard-Offset)

  De Duitse ProzessStandard Offsetdruck (PSO - ProcesStandaard Offsetdruk)) beschrijft de industriële en gestandaardiseerde productie van drukwerk. Sinds 2007 is de PSO verankerd in de ISO-norm ISO-12647-2. Door deze richtlijn moet de kwaliteit van de productie bij offsetdruk gewaarborgd worden, van het genereren van de bestandsgegevens tot aan het uiteindelijke drukresultaat.

 • Hoe maak ik een goede QR-code?
  FLYERALARM QR-code specificaties voor een optimaal resultaat

  Kleur
  We adviseren om de QR-code op te maken in 100% zwart op een witte achtergrond of wit op een 100% zwarte achtergrond voor een optimaal contrast.
  Resolutie
  Lever de QR-code bij voorkeur als vectorafbeelding aan. Voor afbeeldingen raden we een minimale resolutie van 300 ppi aan.
  Grootte
  Voor QR-codes raden we een minimal grootte van 2 cm x 2 cm aan.
  Materiaal
  Let er bij de keuze van het materiaal op dat bepaalde materialen, vooral open materialen zoals Meshdoek, een negatieve invloed kunnen hebben op de leesbaarheid van QR-codes.
  Vlakken
  Het plaatsen van QR-codes op conische of afgeronde vlakken kunnen een sterke negatieve invloed hebben op de leesbaarheid.
  Minimale lijndikte
  Voor de lijndiktes van QR-codes gelden de algemene drukspecificaties.
  Beschermzone
  Een beschermzone rond de QR-code die minstens even breed is als vier QR-code modules wordt aanbevolen om storingen tijdens het scannen te vermijden.
  Compatibiliteit met scanapparaten
  De leesbaarheid van de QR-code kan afhangen van de kwaliteit en specificaties van de gebruikte scanapparaten. Daarom kan een algemene leesbaarheid niet worden gegarandeerd.
  Wijzigingen na het bedrukken
  Latere wijzigingen aan de QR-code, zoals opnieuw lakken, beschadiging of vervorming, kunnen de functionaliteit negatief beïnvloeden.
  Geldigheid van de informatie
  Wij nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de actualiteit en juistheid van de informatie die gekoppeld is aan de QR-code. De gebruiker is verantwoordelijk voor het controleren van deze informatie.
 • Reproducties van bankbiljetten/ Drukken van waardepapier
  Reproducties van bankbiljetten en munten
  Het is niet toegestaan bankbiljetten en munten voor reclame- en andere doeleinden te produceren, indien deze voor echte bankbiljetten en munten aangezien zouden kunnen worden. Gedetailleerde informatie over illustraties en reproducties van bankbiljetten en munten vind je op de website van de Europese Centrale Bank onder het kopje Reproductieregels.
  Drukken van waardepapier
  Het drukken van waardepapier is voorbehouden aan speciale waardepapierdrukkerijen. De productie en uitgifte van waardepapieren kan dan ook inbreuk maken op het Nederlandse strafrecht.

Milieubescherming

 • Öko-Tex Standard 100
  De ‘Oeko-Tex Standard 100’ is een test- en certificeringssysteem voor textiel, dat test op schadelijke stoffen van de ‘Internationale Associatie voor Onderzoek en Testen op het Gebied van Textielecologie’ (Oeko-Tex). De testen zijn gericht op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid.
 • Verpakkingen
  Alle verpakkingsmaterialen die we gebruiken zijn gelicentieerde verpakkingen. FLYERALARM gebruikt uitsluitend recycleerbaar verpakkingsmateriaal, dat ofwel opnieuw gebruikt of op milieuvriendelijke wijze verwijderd kan worden. Symbolen zoals bijvoorbeeld Groene Punt of RESY zijn niet meer verplicht op verpakkingsmaterialen.

Verzending

 • Bezorging op een pakketstation of depot
  Bezorging op een depot is niet mogelijk.
 • Levergebied
  FLYERALARM BVBA bezorgt alleen binnen België. We bezorgen niet op depots en postbusadressen.
 • Map met inhoud versturen
  Bij het versturen van mappen met inhoud is het belangrijk dat het mechaniek en de verpakking zodanig is dat de inhoud niet kan verschuiven. Het is daarom goed om vulmateriaal te gebruiken voor alle lege ruimte.
 • Meerdere bezorgadressen
  Voor bepaalde producten kun je tot tien verschillende bezorgadressen opgeven. Als je meerdere bezorgadressen hebt opgegeven, houd dan rekening met het volgende:
  • Levertijden: standaardzending, express-zending
  • Producten: deze optie is vooralsnog alleen beschikbaar voor bepaalde producten
  • Adreswijzigingen: je kunt adressen wijzigingen totdat je order de status ‘Drukwerk in verdere verwerking’ heeft.
 • Ontvangstbewijzen van bezorgdienst
  De sticker op het rembourspakket (met daarop in rode letters C.O.D.) geldt als ontvangstbewijs. Dit dient door de bezorger van de pakketdienst ondertekend te worden.
 • Pakket volgen

  Je kunt je pakket online volgen ( Zending traceren). Open hiervoor de betreffende order in je klantaccount. Je ziet dan het trackingnummer van je pakket. Als je op het pakketnummer klikt, kom je direct bij Zending traceren.

 • Standaard/ Express/ Overnight
  Standaard-bestellingen

  Let op: De levertijden van standaard bestellingen zijn indicatieve levertijden. Vertragingen van één tot twee werkdagen zijn mogelijk.

  Express-zendingen

  Bij veel producten kun je kiezen voor express-zending. De levertijd en uiterste aanleverdatum vind je in het prijsoverzicht van het betreffende product. Deze kunnen per product variëren.


  Overnight zendingen
  • Bij veel producten kun je kiezen voor een overnight zending
  • Plaats je bestelling voor 09:00, 10:00 uur (ma-vr) en stuur ons de correcte drukbestanden.
  • We drukken en verwerken je bestanden dan dezelfde dag nog.
  • De volgende werkdag wordt je bestelling door de pakketdienst bezorgd.
 • Verzending en bezorging
  Levertijd
  De levertijden die we hanteren hebben betrekking op werkdagen van maandag tot vrijdag.

  Producten met bedrukking:
  De levertijd gaat in een dag na ontvangst van de drukklare bestanden of vrijgave voor druk voor de uiterste aanlevertijd en ontvangst van de volledige betaling (inclusief BTW). Bij vooruitbetaling bepaalt het moment dat het bedrag op de rekening van FLYERALARM B.V. staat de datum van betaling.

  Producten zonder drukbestanden geleverd door de klant:
  De levertijd gaat een dag na het sluiten van de overeenkomst en volledige betaling van de bestelling (inclusief BTW) in. Bij vooruitbetaling bepaalt het moment dat het bedrag op de rekening van FLYERALARM B.V. staat de datum van betaling.

  Zo ontvang je je drukwerkorder binnen de vermelde levertijd

  Rekenvoorbeeld levertijd
  Bezorggebied
  FLYERALARM B.V. bezorgt alleen binnen België. We bezorgen niet op depots en postbusadressen. Het bezorg- en factuuradres moeten in België zijn.
  Verzendkosten
  Alle productprijzen zijn inclusief verpakking en verzending.
  Uitzonderingen van de bezorgdienst
  • De pakketdienst bezorgt niet op beurzen/evenementen.
  • Bezorging op een depot is niet mogelijk.

  Producten met bedrukking:
  Zo ontvang je je drukwerkorder binnen de vermelde levertijd*

  Houd rekening met de uiterste aanlevertijd voor bestanden!
  De vermelde levertijden* (werkdagen, maandag tot vrijdag) gelden alleen als je de uiterste aanlevertijd voor je drukwerkorder hebt aangehouden.
  Je ziet de uiterste aanlevertijden voor je product tijdens de stap ‘Basisprijs’ in het bestelproces.

  Afhankelijk van het type product en de bestelhoeveelheid is onze uiterste aanlevertijd: 9:00 uur, 10:00 uur, 12:00 uur.
  Welke uiterste aanlevertijd van toepassing is, zie je in het prijsoverzicht van het product dat je gekozen hebt.

  Voorbeeld uiterste aanlevertijd
  Voorbeeld van een prijsoverzicht: De uiterste aanlevertijd is hier 10:00 uur

  Orders die we na de uiterste aanlevertijd ontvangen, worden een werkdag later bezorgd.

  Zorg ervoor dat je voor de uiterste aanlevertermijn de onderstaande stappen doorloopt. Dan kunnen we je order binnen de vermelde levertijd* bezorgen.
  1. Drukbestanden uploaden
  Om met de productie van je drukwerkorder te kunnen beginnen, hebben we je drukklare bestanden nodig.
  Je kunt deze op verschillende manieren aanleveren ...
  • je bestanden uploaden aan het eind van je bestelling
  • of je bestanden uploaden via je klantaccount.
  Je kunt ons ook een CD/DVD sturen met de drukklare bestanden.

  We adviseren je om de bestanden direct te uploaden, omdat de levertijd anders verlengd wordt.
  2. Bestandscontrole gereed
  Na het uploaden van je bestanden controleren we je drukbestanden aan de hand van een aantal criteria.

  Als je drukbestanden aan onze specificaties voldoen, krijgt je order de status ‘Bestandscontrole gereed’. Deze status kun je volgen in je klantaccount.

  Als je drukbestanden niet aan onze specificaties voldoen, kunnen we deze niet drukken. Je ontvangt hierover per e-mail bericht van ons. Je order krijgt dan de status ‘Bestanden afgekeurd'. Je kunt je drukbestanden daarna aanpassen volgens onze specificaties en deze opnieuw uploaden of op CD/DVD naar ons toesturen.

  Zolang we geen drukklare bestanden van je hebben, schuift de levertijd ook op.

  Aanleverspecificaties en informatie over je Drukbestanden. Belangrijke informatie vind je ook op de infofiche van je product.
  3. Vrijgave voor druk
  Nadat je drukwerkorder de status 'Bestandscontrole gereed’ heeft gekregen, moet je de bestanden in een aantal gevallen expliciet vrijgeven voor druk:
  • Standaard bestandscontrole met optie "handmatig vrijgeven voor druk"
  • Premium bestandscontrole
  Vertraging bij de vrijgave voor druk kan voor een langere levertijd zorgen.

  In bepaalde gevallen geven we de bestanden automatisch vrij voor druk:
  • Standaard bestandscontrole
  • Premium bestandscontrole met optie vrijgave voor druk vooraf
  Zodra de bestanden voor druk vrijgegeven zijn, krijgt je order de status 'Bestanden gaan in druk’. Je order wordt nu geproduceerd. Vanaf deze order status kun je de order niet meer aanpassen.

  Meer informatie over Order status
  4. Volledige betaling van de bestelling
  Afhankelijk van de betalingsmethode kunnen we pas met de productie starten, als de betaling inclusief BTW op onze rekening staat.
  • Bij credit cards en onlinebetalingen is dit maximaal 15 minuten na de betaling.
  • Bij vooruitbetaling kan het twee tot drie werkdagen duren voordat het afgeschreven bedrag van je bank op onze rekening staat.

  Je kunt de status van je order volgen via je klantaccount.
  Overige omstandigheden die voor een langere levertijd kunnen zorgen:
  • Opnieuw uploaden van de drukbestanden een dag na de bestelling.
  • Grote bestellingen van meer dan 20.000 stuks kunnen we in delen produceren en versturen.
  Rekenvoorbeeld levertijd
  Levertijd* Besteldag
  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
  Levertijd1)
  1 werkdag (overnight) Di Wo Do Vr Ma Di Di
  2 werkdagen (express) Wo Do Vr Ma Di Wo Wo
  3 werkdagen (express) Do Vr Ma Di Wo Do Do
  4 werkdagen Vr Ma Di Wo Do Vr Vr
  5 werkdagen Ma Di Wo Do Vr Ma Ma
  6 werkdagen Di Wo Do Vr Ma Di Di
  7 werkdagen Wo Do Vr Ma Di Wo Wo
  8 werkdagen Do Vr Ma Di Wo Do Do
  9 werkdagen Vr Ma Di Wo Do Vr Vr
  1) Bezorging vindt plaats op werkdagen van maandag tot vrijdag.

  Rekenvoorbeeld:
  • De levertijd van je product is 3-5 werkdagen* (standaardzending)
  • Je plaatst je bestelling op een maandag
  • De uiterste aanlevertijd is 10:00

  Alle stappen voor je order zijn doorlopen en bevestigd (drukbestanden uploaden, bestandscontrole, vrijgave voor druk, betaling) op:

  a) De dag van de bestelling (maandag) voor de uiterste aanlevertijd: bezorging op donderdag of maandag de week erna.*
  b) De dag van de bestelling (maandag) na de uiterste aanlevertijd: bezorging op vrijdag of dinsdag de week erna.*
  c) De dag na de bestelling (dinsdag) voor de uiterste aanlevertijd: bezorging op vrijdag of dinsdag de week erna.*
  d) De dag na de bestelling (dinsdag) na de uiterste aanlevertijd: Bezorging op maandag of woensdag de week erna.*


  *Levertijden zijn afhankelijk van verschillende productietechnische omstandigheden. In uitzonderingsgevallen kan de levertijd langer zijn.
 • Wijziging van het lever-of afzenderadres

  Je kunt het bezorg- en afzenderadres via je klantaccount wijzigen, totdat je order de status ‘Voorbereiding voor verzending’ heeft.

 • Zending opnieuw versturen

  Als we een bestelling opnieuw moeten versturen, brengen we extra kosten in rekening:

  1) Standaard- remboursverzending:
  Verzendtarief pakketten(per pakket) 10,00 EUR excl. BTW/ 12,10 EUR incl. BTW
  Rembourskosten (per order) 10,00 EUR excl. BTW/ 12,10 EUR incl. BTW
  Administratiekosten (per order) 5,00 EUR excl. BTW/ 6,05 EUR incl. BTW

  2) Express- remboursverzending:
  Verzendtarief pakketten(per pakket) 20,00 EUR excl. BTW/ 24,20 EUR incl. BTW
  Rembourskosten (per order) 10,00 EUR excl. BTW/ 12,10 EUR incl. BTW
  Administratiekosten (per order) 5,00 EUR excl. BTW/ 6,05 EUR incl. BTW
   

Verdere verwerking

 • Bundelen
  Bundelen is het samenvoegen van een bepaald aantal afgetelde drukproducten met een papieren of plastic band.

  Flyers kunnen in bundels van 50 stuks, folders per 25, 50 en 100 stuks besteld worden. Bij beide producten is het bundelen echter afhankelijk van het formaat, de oplage en het gramgewicht.

  Nadat je je product hebt samengesteld, zie je de details voor bundelen.
 • Nummering
  Bij toegangskaarten kun je zelf een doorlopende nummering kiezen van 000.001. - 300.000. Hiervoor gebruiken we het font ‘OCR 11x7’ met een grootte van 15 pt (cijferhoogte 4 mm).
  Bij de doorschrijfsets gebruiken we het font ‘Block’ in grootte 12 pt (cijferhoogte 4,5 mm). Je kunt zelf een doorlopende nummering kiezen van 000001 – 999999. Om productietechnische redenen wordt een getal van zes cijfers (bijvoorbeeld 000001 – 001000) afgedrukt.
 • Rillen
  Rillen is een afwerking waarbij een vouwlijn (ril) in papier of karton wordt aangebracht. Daarmee wordt voorkomen dat het materiaal bij het vouwen scheurt of breekt. Let op: We kunnen bij rillen helaas geen rekening houden met de looprichting van het papier.
 • Wire-o-binding
  Een wire-o-binding maakt gebruik van een metalen bindring, die voor veel stevigheid zorgt. Het voordeel is dat je de ingebonden pagina's volledig kunt openslaan en het ingebonden product open blijft liggen.

Betalingsmogelijkheden

 • Vooruitbetaling
  Zodra we je bestelling hebben ontvangen, sturen we je een bevestiging. Daarop vind je ook onze bankgegevens waarmee je kunt betalen. Als vervolgens de betaling bij ons binnen is (vermeld altijd je bestelnummer zonder spaties of speciale tekens) starten we de order. Ook daarvan ontvang je een bevestiging. Houd er rekening mee dat het twee tot drie werkdagen duurt voor je betaling zichtbaar is in ons systeem.

  Onze bankgegevens:
  Beobank vestiging Brussel
  FLYERALARM B.V.
  IBAN: BE39 9501 7464 7219
  BIC (SWIFT): CTBKBEBXXXX

  Bij overboekingen vanuit het buitenland moet na aftrek van alle kosten het volledige factuurbedrag van de order in euro op onze rekening worden bijgeschreven. Is dat niet het geval en is het bedrag lager dan het factuurbedrag of worden wij met extra kosten voor buitenlands betalingsverkeer geconfronteerd, dan voeren wij de opdracht niet uit. We storten het door jou betaalde bedrag dan terug op je rekening. Houd er wel rekening mee dat daarbij extra kosten kunnen ontstaan.
 • Betaling met een creditcard
  FLYERALARM accepteert creditcards van VISA en MasterCard. De betaling vindt plaats via SSL-versleuteling en op de externe site van je bank/creditcardmaatschappij. Betaling met een creditcard is mogelijk tot een totaalbedrag van 4.000,00 € incl. btw per bestelling. Je account wordt belast op het moment dat je de bestelling plaatst. Heb je je creditcardgegevens met succes ingevoerd, dan kan het tot maximaal 15 minuten duren tot de betalingsprocedure afgerond is.
 • Bancontact / Mister Cash
  Een betaling met Bancontact/Mister Cash is mogelijk tot een totaal bedrag van 4.000,00 € per bestelling.