Skip to main content

Waar mag u flyers uitdelen? | FLYERALARM

By 30. augustus 2023 Vakkennis

Waar mag u flyers uitdelen? Hebt u een perfecte professionele flyer gemaakt? Dan is het ook tijd om deze aan de wereld te laten zien. U hebt verschillende mogelijkheden om pamfletten uit te delen. U kunt ze gaan rond delen in de winkelstraten, ideaal als U een winkel in de buurt hebt, of ze verspreiden via huis-aan-huis. Ook kunt u pamfletten op verschillende plaatsen neerleggen, zo vergroot u uw bereik. Waar mag u flyers uitdelen en waar kunt u het beste uw flyers uitdelen om het meeste effect te bereiken?

Flyeren tijden evenementen

Evenementen zijn een uitstekende plek om pamfletten uit te delen, omdat u daar een groot publiek kunt bereiken dat specifiek geïnteresseerd is in uw product, dienst of evenement. Denk bijvoorbeeld aan een beurs, conferentie, een groot festival of een jaarmarkt. Het voordeel van folders uitdelen tijdens een evenement is dat u zeer gericht uw publiek kunt bereiken. Zo kunt u bijvoorbeeld op een openlucht festival een pamflet uitdelen over andere soortgelijke concerten. Of kunt u tijdens een vakbeurs een folder uitdelen met uw productaanbod. Met een originele en effectieve flyer kunt u het verschil maken tussen alle andere concurrenten.

Flyers uitdelen op openbare plaatsen

U kunt ook folders uitdelen op openbare plaatsen, zoals winkelcentra, pleinen en parken. Het voordeel is dat u heel gemakkelijk uw product, actie of dienst kunt promoten bij groot publiek. Zo bereikt u misschien wel mensen die nog nooit van uw merk of bedrijf hebben gehoord. Wat zet u dan op de flyer? Natuurlijk uw reclameboodschap of actie en uw contactgegevens. Laat A5 flyers drukken met uw bedrijfslogo of met uw websitegegevens waardoor de ontvanger direct weet wie de afzender is.

Pamfletten in winkels en bedrijven neerleggen

Een andere manier om pamfletten te verspreiden is door ze neer te leggen bij de kassa of balie van lokale winkels en bedrijven. Dit kan een effectieve manier zijn om mensen te bereiken die interesse hebben in uw product of dienst. Zo kunt u bijvoorbeeld bij een autozaak een folder neerleggen van de wasstraat. Of laat flyers drukken met een aanbod voor een schoonheidsbehandeling en legt deze weg bij kappers in de buurt. Hoewel deze manier goed kan werken, bent u wel afhankelijk van de medewerking van de eigenaar van de winkel of het bedrijf.

 Folders uitdelen in de bibliotheek of in een wachtruimte

Het uitdelen van folders op openbare pekken of neerleggen in winkels kan goed werken voor sommige situaties. Bijvoorbeeld als u een kortingsactie hebt voor een winkel of horecazaak in de buurt. Het nadeel is echter dat mensen vaak vlug doorlopen en de folder op de grond of in de prullenbak beland. Op plekken waar mensen de tijd hebben om te lezen hebt u wellicht een grotere kans dat ze uw folder bekijken. Denk bijvoorbeeld aan een bibliotheek. Bibliotheken zijn ideale locaties voor het uitdelen van flyers, omdat mensen hier naartoe komen om te studeren en te lezen en vaak openstaan voor nieuwe informatie. Of wat dacht u van de wachtruimte bij een huisarts, tandarts of fysio? Terwijl mensen wachten, kunnen ze uw folder lezen.

Flyers verspreiden in horecagelegenheden

Waar mag u flyers uitdelen als het gaat om horecagelegenheden? Cafés, bars en restaurants zijn ook goede plekken om folders neer te leggen, vooral als ze een specifieke doelgroep aantrekken. Bijvoorbeeld, als u een pamflet hebt gemaakt voor een muziekfestival, kunt u deze neerleggen bij een bar die zich richt op liefhebbers van live muziek. Ook een koffietentje kan een goede optie zijn. Leg een stapeltje flyers op de leestafel en onder het genot van een kopje koffie kunnen de bezoekers uw pamflet lezen. Zorg dan wel voor een aantrekkelijk ontwerp, zodat hij opvalt tussen alle tijdschriften en boeken.

Huis-aan-huis verspreiden

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om uw drukwerk huis-aan-huis te verspreiden. Op die manier bereikt u nog veel meer mensen met uw boodschap. U kunt ook overwegen om uw flyers persoonlijk te bezorgen bij huizen in de buurt. Over het algemeen mag u bijna overal folders uitdelen, alleen zal u bij sommige locaties de medewerking nodig hebben van anderen, zoals gemeentes of bedrijven. Er zijn genoeg mogelijkheden om een folders te verspreiden. Bedenk een strategie die past bij jouw reclameboodschap en doelgroep. Of het nu gaat om volgers te charteren voor uw merk op social media, een kortingsactie of promotie van een nieuw event: flyers laten drukken kunt u zowel in grote als kleine oplage doen.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Hinterlassen Sie einen Kommentar