Skip to main content

3 tips til at vælge den rigtige plakatstørrelse

By 12. June 2023 BeInspired

Vil du lave en plakat, men er i tvivl om det rigtige format? Denne blog besvarer spørgsmålet: Hvilken størrelse plakat skal jeg printe? Alle plakatstørrelser forklares i en række med et eksempel på en brugssag. Når alt kommer til alt, er det ikke svært at lave en plakat, men formatet er den vigtigste del for at få plakaten til at skille sig ordentligt ud. Det afhænger selvfølgelig også af, hvor du hænger den op.

Hvad er en standard plakatstørrelse?

Den mest almindelige plakatstørrelse er A3. Du ser ofte disse plakater hænge på messer og i restauranter og butikker.

3 tips til at vælge den rigtige plakatstørrelse

1. Tænk først over, hvor du vil hænge plakaten. Er den en del af en busskurskampagne, eller skal den hænge på opslagstavlen i kantinen?
2. Tegn plakatstørrelsen op med blyant og lineal på et stort ark papir. Hold den op mod væggen for at få et godt overblik over den faktiske størrelse.
3. Lav et prøvetryk for at se, om farver, skrifttyper og design ser godt ud på afstand.

Alle plakatstørrelser i et overblik

A4 plakatstørrelse

Størrelse i cm: 21 x 29,7 cm
Eksempel: En A4-plakat er den mest velkendte størrelse. En A4-plakat har samme størrelse som trykpapir. Man ser ofte A4-plakater på skoler, i prøverum eller toiletkabiner. Ud over at være en lille plakatstørrelse er en A4-størrelse også velegnet til brug som flyer.

A3 plakatstørrelse

Størrelse i cm: 29,7 x 42 cm
Eksempel: En A3-plakat er det mest almindeligt valgte format. Det skyldes, at A3 er stort nok til at tiltrække opmærksomhed. Den er større end A4, men den kræver heller ikke meget plads. En A3-plakat er især velegnet til at hænge op indendørs. Tænk på opslagstavler i skoler eller på kontorer, cateringvirksomheder og i butikker.

A2 plakatstørrelse

Størrelse i cm: 42 x 59,4 cm
Eksempel: A2 er et mellemformat mellem den meget udbredte A3-plakat og den store A1-plakat. A2-formatet er en god størrelse til at printe et foto eller en reklameplakat. Salgs- og reklameplakater, som du ser hænge i butiksvinduer og på udstillingsvinduer, er ofte en A2-plakat.

A1 plakatstørrelse

Størrelse i cm: 59,4 x 84 cm
Eksempel: Et A1-format er velegnet til et fortovsskilt eller en lyskasseplakat. Plakatformatet A1 er 8 gange større end A4. Det kræver derfor ret meget plads og er derfor mest effektivt udendørs. Fordelen ved en A1-plakat er, at du kan gå amok med designet og give den gas med billeder, tekst og farver.

A0 plakatstørrelse

Størrelse i cm: 84,1 x 118,9 cm
Eksempel: En A0-plakat er velegnet til steder med meget plads, f.eks. stationer, reklamesøjler, shoppinggader og events. En plakat i A0-størrelse er også velegnet til messer.

Abri plakat størrelse

Størrelse i cm: 118,5 x 175 cm
Eksempel: En abri-plakat kan findes i busskure. En abri betyder bogstaveligt talt et busskur. Det kommer af det franske verbum abriter, som betyder at beskytte. En abri er det største plakatformat, du kan vælge, og ud over busskure er den også velegnet til store events eller fodboldstadioner.

Print plakater

FLYERALARM plakatprint er nemt. I løbet af 5 trin har du bestilt dine plakater, og i løbet af et par arbejdsdage bliver de leveret gratis til dit hjem. Har du brug for plakaterne i morgen? Så brug vores dag-til-dag-service. Du kan genkende denne service på halvmånelogoet ved siden af produktet.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar