Skip to main content

Augmented reality – en ny dimension af reklame

By 15. April 2024 BeInspired

Augmented reality (AR) ryster i øjeblikket marketingverdenen. Værktøjet revolutionerer online shopping, gør traditionel detailhandel til en helt ny oplevelse og vækker klassiske printprodukter som flyers til live. Augmented reality nedbryder grænserne mellem analog og digital reklame. AR – det nye vidundervåben inden for reklame?

Først en forklaring på begrebet: I modsætning til virtual reality, som fuldstændig transporterer brugerne ind i en kunstig verden, udvider augmented reality og lægger digitale elementer oven på det eksisterende miljø. Det skaber en spændende blanding af virkelighed og virtualitet. Som regel tager man sin kameraaktiverede smartphone eller tablet i hånden. AR-software supplerer live-billedet fra mobiltelefonens kamera i overensstemmelse hermed. Der kræves ingen særlig hardware for at opleve augmented reality med sin egen mobiltelefon. Der findes talrige AR-apps, som man blot skal installere på sin mobiltelefon for at kunne bruge augmented reality i forbløffende god kvalitet.

Og AR er ikke længere kun noget for de store spillere. Teknologien og kreativiteten i anvendelserne udvikler sig konstant, og der er mange potentielle anvendelser, selv for virksomheder med mindre marketingbudgetter. Det inkluderer forbedring af trykte produkter med virtuelt AR-indhold.

Gør trykte produkter levende – med AR

At uddele flyers og hænge plakater op – det er klassiske marketingtiltag, som selv de mindste virksomheder bruger til at gøre opmærksom på sig selv og deres produkter. Og det er en god ting – men det er virkelig smart at bringe disse “analoge” printprodukter til live digitalt. Og det er præcis, hvad augmented reality gør muligt. AR forbinder flyers, plakater, brochurer og kataloger med digitalt indhold og forbedrer dem på den måde. I princippet fungerer det på samme måde som “QR-koder”.

Den vigtige forskel: Potentielle kunder bliver ikke bare omdirigeret til en hjemmeside. I stedet kan de trykte og digitale reklamer kobles direkte sammen og kombineres – der skabes en virtuel virkelighed, hvor det virtuelle reklameindhold på meningsfuld vis supplerer virkeligheden, dvs. det trykte produkt. Her er et konkret eksempel fra eventbranchen, der illustrerer den merværdi, AR tilbyder kunderne.

Eksempel i eventindustri

A6-flyeren, som lægges frem på caféer og værtshuse eller deles ud i gågader, er stadig en klassiker inden for eventreklame. Med augmented reality kan du forvandle dette printprodukt til en multimedieoplevelse og så at sige vække det til live – med en række digitalt indhold, der overlejrer og supplerer live-billedet fra mobiltelefonens kamera.

Et billede af bandet på scenen kan pludselig blive til en liveoptagelse af den sidste optræden, som kan afspilles. Køb af billetter online med valgbare pladser ville kun være et “swipe” væk. Tekstinformation på flyeren om spillestedet ville være synlig med et klik i online korttjenester som Google Maps, eventuelt med mulighed for at starte en rutebeskrivelse – selvfølgelig live-navigation med pileinstruktioner indlejret direkte i live-kamerabilledet. Dette er blot nogle få af mulighederne for at vække en klassisk flyer til live med AR. Og det er ikke bare en fremtidsdrøm, det er allerede en realitet og kan også realiseres for dine trykte produkter.

AR – Konklusion og fremtidsudsigter

At udvide trykte produkter virtuelt – det er en af de utallige muligheder for at bruge augmented reality som et marketingværktøj. AR giver uanede muligheder for især onlineforhandlere. Selv om online shopping er en succes, er der produkter, som ikke kan beskrives og visualiseres tilstrækkeligt med fotos og videoer. Masser af levende billeder, informativ tekst – og alligevel får du ikke et rigtig godt indtryk af din yndlingsvare.

Augmented reality afhjælper dette med 3D-simuleringer, videoer og meget andet multimedieindhold. Værktøjet kan bruges til at placere digitale modeller, for eksempel af møbler, direkte i dine egne fire vægge med din finger. AR tilbyder også helt nye digitale butikskoncepter på det klassiske salgssted. For eksempel kan man med en smartphone med kamera prøve forskelligt tøj på sin egen krop uden først at skulle gå ind i omklædningsrummet. Forskellige modeller og variationer kan kombineres og prøves på kort tid. Der er mange flere eksempler fra en bred vifte af brancher – og de er alle for længst blevet til virkelighed. Der kommer nye AR-applikationer til næsten hver uge. Så det er på høje tid at få styr på AR og inddrage det i dine næste marketingkampagner.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar