Skip to main content

Bæredygtig julepost uden forædling

By 20. November 2023 BeInspired

Alt glitrer, funkler og skinner ved juletid – også papiret i juleposten. Men selvom det er smukt at se på, er det alt andet end bæredygtigt. Vil du gøre det bedre i år? Så vælg julekort med et design i én linje. Du kan finde passende layoutskabeloner og tips til print her!

Hvad er One-Line design?

One-line design er en kunstform, hvor et motiv eller et budskab tegnes med en enkelt, uafbrudt linje. Det kræver dygtighed og præcision. Julekort med one-line design er derfor ikke bare enkle lykønskningskort, men ofte små kunstværker. Deres appel ligger i deres enkelhed. I stedet for overlæssede illustrationer og komplekse budskaber fokuserer de på minimalisme. Denne tilgang går lige i hjertet af julestemningen.

Det handler ikke om overflødige klokker og fløjter, men om det væsentlige – et budskab, som dine modtagere vil modtage positivt. De klare linjer og former i din One Line Design-julepost formidler en tidløs elegance. De er moderne og traditionelle på samme tid. Det gør dem velegnede som velkomsthilsen til hele din målgruppe.

FLYERALARM Kugelschreiber Metall

Har du nu fået lyst til at lave dine egne julekort? Så hop direkte til vejledningen: Julekortdesign med InDesign og kom i gang!

Hvorfor julepost med One-Line-Design?

Julekort med et one-line design er ikke bare særligt smukke og kreative, de bidrager også til en mere bæredygtig juletid. Her er nogle gode grunde til at vælge et minimalistisk layout uden forædling:

Ideel til genanvendt og ubestrøget papir

Enkle julemotiver kan fint realiseres på papir med åbenporet overflade. Disse såkaldte ubestrøgne papirer absorberer trykfarven meget godt. Det kan dog betyde, at det ikke er muligt at trykke med alt for fine raster. Intet problem for din julepost i one-line design, som alligevel kun består af én farve og én streg.

Du kan derfor uden tøven printe dit layout på genbrugspapir og naturpapir. Genbrugspapir er stort set eller helt fremstillet af affaldspapir. Naturligt papir er lavet af træ fra kontrolleret bæredygtigt skovbrug, er ikke bleget eller bleget uden klor og/eller kan genbruges igen. Læs mere om dette emne i vores blog.

Ressourcebesparende tryk

Det er en indlysende fordel: Da one-line-designet kun består af en enkelt linje i en enkelt farve, er udførlige og farverige illustrationer overflødige. Det sparer dig for værdifulde ressourcer, når du printer. Når du bruger mindre blæk end ved konventionelle julekort, handler du ikke kun miljømæssigt ansvarligt, men også økonomisk. For hver dråbe, der spares, sparer dig penge.

Tip: Du kan endda øge denne effekt ved at reducere mængden af blæk, der anvendes, når du opretter dine trykdata.

Genanvendelig via affaldspapir

Indpakningspapir eller kort med glitrende finish er det, man kalder blandede materialer. For at papiret overhovedet kan glitre, tilsættes det ofte metalpartikler eller plast. Resultatet er, at genanvendelighed hører fortiden til. Det samme gælder også for papir med blank folie eller lakerede overflader. Efter at være blevet beundret ender julepost af denne slags som regel i restaffaldet og derfra i det nærmeste forbrændingsanlæg.

Hvis du undlader at efterbehandle din julepost, giver du papiret et nyt liv. Ubehandlede julekort kan nemlig smides ud sammen med papiraffaldet efter højtiden og genbruges igen.

Layoutskabeloner til dit juleindlæg i One-Line design

Og her er de, de kærligt designede layouts til dine julekort i one-line design til gratis download! Du skal blot klikke på det ønskede billede for at forstørre designet. Brug knappen under hvert billede til at downloade den tilhørende PDF-fil gratis.

Brug knappen nedenfor til at gå direkte til FLYERALARMs online shop for matchende lykønsknings- og invitationskort lavet af genbrugspapir eller ubestrøget papir i DIN A6-format, som bliver til attraktive julekort med dine skabeloner. Du skal blot lægge produktet i indkøbskurven, gennemføre din bestilling og uploade den gratis layoutskabelon til din kundekonto. Så er det klaret!

Konklusion: Bæredygtig julepost huskes i lang tid

Med julekort og anden julepost i et one-line design kan du fokusere på minimalisme og skabe et festligt look. Det klare og præcise design ser elegant og tiltalende ud uden brug af miljøskadelige elementer. Det betyder mindre affald og færre skadelige kemikalier i miljøet. Når du kombinerer dine ansvarligt designede kort med genanvendt og ubestrøget papir, skaber du små kunstværker, der formidler et vigtigt budskab: “Reflektér over det væsentlige, og øg din bevidsthed om naturen og miljøet!” Dine modtagere vil helt sikkert huske denne hilsen langt ud over den festlige sæson.

Glædelig jul eller som de ville sige i Tyskland Frohe Weihnachten!

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar