Skip to main content

Bæredygtig kommunikation med bæredygtigt reklamemateriale fra FLYERALARM

By 24. July 2023 BeInspired

At kommunikere bæredygtigt – hvordan gør man det?

Bæredygtig forretning, det er hipt og sker. Virksomhedernes sociale ansvar opnås ved at være opmærksom på, hvor og hvordan man producerer produkter, ved at gøre processer mere bæredygtige eller ved at bruge bæredygtige råmaterialer som økologiske afgrøder eller genbrugspapir. Man kan gøre et kontor mere bæredygtigt ved f.eks. at bruge solpaneler. Men også ved at skrue ned for varmen eller ved at installere et sedumtag for at tilføje lidt grønt mellem al betonen. Bæredygtig forretning er én ting, bæredygtig kommunikation er en anden. Hvordan gør man det, og hvad skal man være opmærksom på?

Hvad er greenwashing?

Greenwashing er at foregive at være “grønnere” eller mere bæredygtig, end man er. Man hælder bogstaveligt talt en grøn sovs over sine produkter eller tjenester og får det til at se ud, som om man driver en meget bæredygtig forretning. For eksempel ved at bruge grøn emballage eller ved at bruge ord som “bio”, “ren” eller “naturlig” og “uforarbejdet”. Det ser ud, som om du driver en meget bæredygtig forretning, men i virkeligheden er det et marketingtrick. Bæredygtig kommunikation handler ikke kun om, hvorvidt medarbejderne arbejder under gode forhold, eller om du bruger bæredygtige kontorartikler. Det handler først og fremmest om ærlig og troværdig kommunikation. Forklar, hvordan du driver bæredygtig forretning, hvilke valg du træffer, og hvilken effekt det har.

Et oprigtigt budskab trykt på bæredygtigt reklamemateriale

Det første skridt til at sprede ærlig og oprigtig kommunikation til kunder, medarbejdere, leverandører og partnere er at vide, hvad dit formål er. Din virksomheds eller organisations vision, mission eller kerneværdier bør være tydelige. Hvorfor ønsker du at bidrage til at gøre verden til et grønnere sted? Hvilket socialt problem ønsker I at være en del af løsningen på? Og hvordan gør du det? Vær transparent om, hvad du står for, og hvordan du opnår det. For at fungere som et bæredygtigt brand eller en bæredygtig virksomhed betyder også at være åben og ærlig. Når alt kommer til alt, er forbrugere, der lever grønt, meget mere kritiske end normale forbrugere. De er altid på udkig efter baggrunden for et produkt eller en service eller virksomhedens “hvorfor”.

Bæredygtige kontorartikler

Bæredygtighed bør være en del af virksomhedens eller organisationens DNA. Det omfatter at kommunikere bæredygtigt internt og sikre, at dine medarbejdere støtter eller spreder budskabet. Køb f.eks. økologiske kaffebønner til kaffemaskinen, og brug bæredygtige kaffekopper. Et plastiksugerør i smoothien eller plastfolie omkring sandwichene i kantinen er også udelukket. Vælg i stedet plastikfrie produkter som sugerør af pap eller snackbakker af bæredygtigt papir. Det er også smart at undgå at printe noter og rapporter. Giv dine medarbejdere en printet notesbog som gave, så de kan tage noter. Overvej også bæredygtige kuglepenne eller en limet notesbog. Kommer dine medarbejdere dagligt på arbejde med tog – et andet bæredygtigt valg? Så giv dem et bæredygtigt kaffekrus med på farten. Få det forsynet med et logo eller et muntert citat, og dine medarbejdere vil nyde at drikke kaffe eller te af dette praktiske krus, når de er på farten.

Bæredygtige visitkort og andre kommunikationsværktøjer

Så bæredygtig kommunikation handler om at sprede et oprigtigt budskab og være gennemsigtig. At love, hvad man holder, og gøre, hvad man siger. Ikke kun ved at sætte dette budskab på din virksomheds hjemmeside, men også ved at implementere bæredygtighed i alt kommunikations- og marketingmateriale. Brug miljøvenlige visitkort, få trykt publikationer på FSCTM- eller PEFCTM-certificeret papir, og vælg flyers og plakater trykt på genbrugs-, omslags- eller kraftpapir. På den måde er du miljøvenlig, og dine kommunikationsmidler vil bidrage til det bæredygtige image, du ønsker at udstråle.

Print bæredygtigt reklamemateriale med FLYERALARM

Det sidste skridt i bæredygtig kommunikation er at samarbejde med leverandører og andre virksomheder, der også driver forretning på en bæredygtig måde. Hos FLYERALARM kan du således købe plastfrie produkter, få trykt foldere og brevpapir på miljøvenligt papir eller få trykt klistermærker på ruller uden brug af syntetiske stoffer. Du kan også vælge klimaneutralt tryk af bæredygtige visitkort. På den måde kompenserer du for den mængde CO2, der frigives under produktionen af dit produkt. FLYERALARM investerer derefter 100 % i certificerede klimaprojekter. Oplev alle mulighederne hos FLYERALARM

FLYERALARM Verantwortung für Umwelt und Natur

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar