Skip to main content

Flere kunder gennem lokal markedsføring

By 18. December 2023 BeInspired

Effektivt og ofte undervurderet: Lokal markedsføring for virksomheder, selvstændige og foreninger koster ikke alverden, men tiltrækker stor opmærksomhed.

Uanset om du åbner en ny forretning, genåbner din butik efter en ombygning eller blot ønsker at udvide din kundebase: Især for små og mellemstore virksomheder, selvstændige eller foreninger er lokal markedsføring et uundværligt redskab til hurtigt at skaffe nye kunder i dit umiddelbare nærområde. Med nogle få tricks er det ikke svært at profilere sig.

Du kan score point i din butik med gode tilbud, produkter af høj kvalitet og personlig rådgivning – og alligevel kunne flere kunder besøge din butik? Med et par lokale markedsføringstiltag kan du vise potentielle nye kunder dine styrker.

Deltag i livet i din region

Hvis du er afhængig af walk-in-kunder fra dit umiddelbare nabolag og ønsker at øge din synlighed, bør du deltage i disse menneskers liv. Der er to måder at gøre det på:

  1. Du støtter arrangementer, som dine potentielle kunder deltager i.
  2. Du organiserer selv en begivenhed

Det hjælper at kende sine eksisterende kunder godt og være i stand til at vurdere deres interesser. Sælger du fairtrade-mad og sætter pris på en ansvarlig tilgang til miljøet? Find ud af, om der er alternative festivaler, informationsarrangementer om miljøbeskyttelse eller aktionsgrupper i dit nabolag. Kontakt arrangørerne og find ud af, om du kan støtte kampagnen. Til gengæld kan du uddele flyers og brochurer om din virksomhed ved arrangementerne. Måske kan du også sætte bannere eller presenninger op i travle områder af arrangementet – eller endda en lille informationsstand. Hvis din virksomhed f.eks. er aktiv inden for stilladser, kan du deltage i messer og udstillinger om byggeri. Er du aktiv i en fodboldklub og på udkig efter nye medlemmer? Tænk på i morgen i dag og støt sommerfesten i den lokale børnehave – forældrene vil huske dig med glæde.

På den anden side kan du selvfølgelig også selv arrangere et event. Der er masser af anledninger: åbning eller genåbning af din butik, et firmajubilæum eller en sommerfest. Det vigtige er, at du reklamerer godt nok for din begivenhed, så den ikke bliver overset. Sæt en annonce i din lokalavis, opret en Facebook-begivenhed og del flyers ud i gågaden.

Bliv sponsor

Ønsker du, at din reklame skal være synlig hele tiden og ikke kun i en kort eventperiode? Så bliv sponsor. Klubber og frivillige organisationer er altid på udkig efter støtter og er taknemmelige for enhver hjælp. Du bør have din målgruppe i tankerne: Har du en butik med hi-fi-tilbehør og instrumenter? Så vil musikskoler og koncertarrangører helt sikkert have et åbent øre for dig. Du kan også blive kontaktet af klubber – bare lyt til, hvad de har at tilbyde.

Gør din butik til et blikfang

Du finder ikke kun nye kunder ved events og arrangementer, men også direkte foran din butik. Når utallige mennesker slentrer gennem den gamle bydel en lørdag eftermiddag, forbi butikker, restauranter, filialer og madboder, bør så mange forbipasserende som muligt stoppe op ved din butik. Uanset om din butik ligger prominent på shoppinggaden eller charmerende gemt væk i en sidegade, skal dit ydre skille sig ud!
Det behøver hverken at være kompliceret eller dyrt: Du kan lade individuelt designede flag blafre i vinden foran din butik, gøre dit butiksvindue til noget særligt med alle slags folier, klistermærker eller plakater eller bruge gadeskilte til at gøre de forbipasserende opmærksomme på særligt attraktive tilbud. I de mørke måneder af året kan du tiltrække opmærksomhed med speciel belysning eller slående lysreklamer.

Inspirere nye kunder i forbifarten

Uanset hvor flot din forretning er indrettet, har forbipasserende nogle gange simpelthen ikke tid til eller behov for at besøge dig. Det er især værdifuldt for restauratører at tilbyde menuer som foldere eller flyers til at tage med. Den bedste måde at gøre det på er med vejrbestandige brochureophæng, som du kan sætte uden på din forretning.

Gå online for at blive fundet offline

“Internettet er nyt territorium for os alle,” blev det engang sagt. Det er det slet ikke. Vær et skridt foran og imponer med en ryddelig, overskuelig hjemmeside i din virksomhedsidentitet.

Næste skridt: din tilstedeværelse på sociale netværk. Facebook er stadig det sociale netværk par excellence. Opret en virksomhedsside der, og deltag i lokale grupper. Hold dine følgere opdaterede ved regelmæssigt at offentliggøre indlæg om tilbud, rabatter, nye produkter eller sponsoraktiviteter.

Du bør også tjekke dine poster på anbefalingsportaler som Yelp eller Trustpilot. Den vigtigste adresse blandt onlineforretningskataloger er Google Business. Selv om du ikke kender til en sådan post, er det meget sandsynligt, at den eksisterer. Google business er dybest set et dynamisk online virksomhedsregister. Hvis en bruger f.eks. søger efter en italiensk restaurant i Århus centrum, vil Google automatisk vise ham et udvalg af restauranter i hans umiddelbare nærhed, inklusive adresse, åbningstider, hjemmeside, telefonnummer og anmeldelser fra andre gæster.

Grundlæggende har Google allerede rudimentære oplysninger om alle virksomheder, der er opført i handelsregistret i det respektive land. Sørg for at tjekke, rette og supplere disse oplysninger. Du kan også tilføje prislister, billeder og virksomhedsnyheder til din post.

Har du brug for støtte?

Hvis du tager rådene til dig og gennemfører de tiltag, der giver mest mening for dig, vil du helt sikkert kunne byde en eller to nye kunder velkommen i fremtiden. Naturligvis er ingen marketingekspert faldet ned fra himlen, og al begyndelse er svær. Hvis du har spørgsmål om fornuftig reklameteknik, opbygning af messestande, give-aways eller de perfekte printprodukter til dit budget og anvendelsesområde, kan du til enhver tid få personlig rådgivning fra os hos FLYERALARM.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar