Skip to main content

Hvorfor og hvordan anvender du magasiner og brochurer?

By 31. July 2023 Viden

Brochurer eller magasiner er ideelle til at promovere dit produkt eller din service eller til at informere din målgruppe. Et produktkatalog, et personaleblad, en informationsfolder om en virksomhed eller et magasin om et bestemt emne. Det er eksempler på brochurer og magasiner. Men hvad falder ind under hvilken kategori? Brochurer og magasiner bliver ofte blandet sammen. Nogle gange bliver de endda set som det samme produkt. Men det er to meget forskellige produkter. Hvad er forskellen på en brochure og et magasin? Hvornår bruger man dem, og hvorfor skal man bruge trykte magasiner og brochurer? Vi giver dig svar på disse spørgsmål.

Hvad er magasiner og brochurer?

Et magasin er det engelske navn for et tidsskrift. Et magasin udkommer ofte med jævne mellemrum. Det kan være en gang om måneden, hvert kvartal, hvert halve år eller en gang om året. Baggrundshistorier, dybdegående interviews, fotoreportager og en tiltalende forside er elementer, man finder i et magasin. Et magasin indeholder også ofte betalte reklamer eller advertorials. Normalt har hver publikation et forskelligt indhold. Et magasin kan være informativt, underholdende eller inspirerende. Eller en kombination af det hele. Tænk på en årsberetning, et magasin til en kollegas afsked eller et magasin om rejser. En brochure har ofte til formål at informere læseren, f.eks. om virksomheden. Et andet formål med en brochure er at fremvise og sælge produkter og tjenester. I de fleste tilfælde er en brochure en engangspublikation.

Hvad er forskellen på et magasin og en brochure?

Forskellen mellem et magasin og en brochure ligger i antallet af sider, finishen og indholdet. Som du lige har læst, er et magasin beregnet til at inspirere, underholde og/eller informere. Et magasin består derfor ofte af et stort antal sider. På grund af det store antal sider er et magasin ofte forsynet med en limet ryg. En brochure har ofte til formål at stimulere målgruppen til handling eller at informere. En brochure består af et antal løse foldede ark, i multipla af 4. Indbindingsmetoden for en brochure varierer, den kan være hæftet, limet eller have en spiralindbinding. En hæftet brochure bruges oftest.

Hvorfor stadig trykke en brochure eller et magasin?

I dag kan man finde alt digitalt, så hvorfor trykke en brochure med information om din virksomhed, dit produkt eller dine tjenester? En af de største grunde er, at en brochure er nem at dele ud. For eksempel på en messe eller efter et (salgs)møde. Når du har en samtale med en (potentiel) kunde, leverandør eller relation, kan du give dem din brochure. I en nøddeskal finder de alle oplysninger om din virksomhed, dit produkt eller din service. Inklusive kontaktoplysninger. Desuden er en brochure håndgribelig. Man kan bladre i den, lave noter i den eller klippe den i stykker. Ideel i december, når ønskelisterne til gaverne skal laves.

Magasiner og brochurer i alle former og størrelser

Magasiner og brochurer findes i mange former og størrelser. Det mest almindelige format for magasiner er A4. Men et kvadratisk magasin er også meget populært. Hvis du vil have noget lidt anderledes, kan du også vælge dit eget magasin- eller brochureformat. Ideelt, hvis du arbejder i den kreative sektor og gerne vil vise, at du er kunstnerisk og original. Til en brochure bruges normalt et A4- eller A5-format. Hvis du har mange produkter, du vil forklare, er et A4-format mest praktisk. Hvis du vil uddele en brochure på en messe, er A5-formatet mere praktisk. Dette format er praktisk og nemt at have med. Brochurer kan trykkes i stående eller liggende format, foldet, vendt eller med zigzagfoldning.

Design af en brochure eller et magasin

Når man designer et magasin eller en brochure, er designet afgørende. Hvis din brochure eller dit magasin ser uprofessionelt ud, kan det skræmme kunderne væk. Grammatiske fejl eller billeder med dårlig opløsning kan være synderen. Heldigvis er der masser af tips til, hvordan man designer en effektiv brochure eller et inspirerende magasin. Du kan vælge mellem en række forskellige papirtyper, størrelser og overflader. Vælg altid mindst ét iøjnefaldende valg, f.eks. en firkantet form eller en særlig papirtype. Det vil tiltrække opmærksomhed og sikre, at din brochure eller dit magasin ikke bare ender i papirkurven.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar