Skip to main content

Markedsføring på Valentinsdag: Sådan tager du hjerterne med storm

By 29. January 2024 BeInspired

Når Black Friday og julen er overstået, står den næste store omsætningsdag allerede i startblokken: Valentinsdag. Mens det for nogle blot er en kommerciel trend fra USA, er det for andre en fremragende mulighed for at henvende sig til deres egen målgruppe på en kreativ og mindeværdig måde. Find ud af nedenfor, hvordan du også kan drage fordel af højtiden. P.S.: I slutningen af artiklen kan du også se frem til gratis Valentinsdag-layoutskabeloner!

Good to know: Interessante fakta om valentinsdag

Valentinsdag opstod i det 5. århundrede som en mindedag i den romerske kirke. Årsagen var dog stadig ret uromantisk, da man mindedes en martyr ved navn Valentinus. Det var først i det 14. og 15. århundrede, at Valentinsdag udviklede sig til en fejring af kærlighed og elskende, i første omgang i de engelsktalende lande. Tendensen kom først til Danmark efter Anden Verdenskrig. Siden da har den 14. februar været markeret med fed rød skrift i mange kalendere. Danskerne kan nemlig godt lide at bruge penge på deres kære på denne dag.

Derfor skal du lave markedsføring på Valentinsdag

Stigning i salget

Dagen er ikke kun et salgshøjdepunkt i begyndelsen af året for blomsterbutikker, parfumerier, konfektureindustrien og cateringbranchen. Andre virksomheder kan også bruge de elskendes dag til at bygge bro over salgsnedgangen mellem jul og påske. Købelysten på og omkring Valentinsdag er enorm.

Vedligeholdelse af kunderelationer

Hvem sætter ikke pris på en lille gave? Det gør dine kunder helt sikkert. Og især på en dag, der handler om at vise påskønnelse og gøre andre glade. På denne måde opnår du ikke kun kortsigtet opmærksomhed, men også et langsigtet følelsesmæssigt bånd. Det bedste af det hele er, at kunder, der føler en personlig forbindelse til et brand, er mere tilbøjelige til at handle der gentagne gange og anbefale det til andre.

Øget brandbevidsthed

Gennemtænkte marketingkampagner spredes ofte som en steppebrand på de sociale medier, hvilket kan føre til en betydelig stigning i rækkevidden. Og uddeling af kreative flyers i bymidten har en lignende effekt. Det giver dig mulighed for at nå ud til potentielle nye kunder, som bliver gjort opmærksomme på dit brand.

Differentiering fra konkurrenterne

Især i nogle meget konkurrenceprægede brancher er det en fordel at skille sig ud fra konkurrenterne. Det kan derfor være afgørende at udnytte sæsonbetonede begivenheder som Valentinsdag, som dine konkurrenter måske ignorerer. Derudover vil originale ideer og integration af følelsesmæssige elementer få dit brand til at skille sig ud og forblive i forbrugernes bevidsthed.

Inspiration til succesfulde Valentinsdag-marketingkampagner

Uanset om det er rabatkoder, tilbud, gratis goodies eller specialudgaver – mulighederne for at give din virksomhed et boost med Valentinsdag-marketingkampagner er næsten ubegrænsede. Rabatter på 14%, 20% eller endda 50% på udvalgte produkter vil helt sikkert falde i god jord. Også velegnet: kampagner som “2 for 1”, fordi alt er bedre i en dobbeltpakke, især på de elskendes dag. Eller giv noget tilbage til dine kunder ved at give afkald på forsendelsesomkostningerne, tilbyde gratis gaveindpakning til købte produkter eller tilføje en lille gave til hvert køb.

Hvis du bare vil gøre opmærksom på en service og bestemte produkter og samtidig give din målgruppe en lille gave, er kærligt designede flyers eller postkort med et romantisk look en fremragende idé. Hvorfor ikke trykke en invitation til den næste åbent hus-dag i din virksomhed eller en opfordring til at lave en aftale om en konsultation med ordene “be my valentine”?

Du behøver bestemt ikke at kommunikere, at dine handlinger kun er der for at give din partner en gave. Tværtimod! Ikke alle har en kæreste og derfor måske også en vis aversion mod Valentinsdag. Udnyt dette ved f.eks. at indtage en anti-Valentinsdag-holdning og favorisere singler på denne dag. I stedet for at fokusere på kærlighed til andre, så fokuser på selvkærlighed og giv dig selv en gave på Valentinsdag. Det appellerer ikke kun til et bredere publikum, men sender også et vigtigt budskab til din målgruppe.

Eller du kan fejre Galentine’s Day med dine kunder. Den finder sted en dag før Valentinsdag, den 13. februar, og blev skabt for at fejre venskabet mellem kvinder (og mænd, selvfølgelig). For nogle stopper det ikke ved kærligheden til deres medmennesker. Der skal også tænkes på de firbenede venner på sådan en dag – uanset om du sælger hjerteformet hundelegetøj, giver gratis godbidder til de pelsede venner eller opretter en “tag dit kæledyr med på arbejde”-dag på Valentinsdag, så dine medarbejdere kan tilbringe dagen med deres kæledyr.

Valentinsdagskampagner i forskellige sektorer kunne se sådan ud

Optiker

Til alle dem, der vil have deres rosenfarvede briller på også efter Valentinsdag:
14 % rabat på alle rosenfarvede stel.

Tandlægepraksis

Vil du gerne give alle et strålende smil i gave på Valentinsdag?
Få 20 % rabat på en professionel tandrensning nu.

Skobutik

Valentinsdag er dagen for fælles aktiviteter. Derfor kan du få op til
50% rabat på alle udendørs- og sportssko.

Restaurant

Vores gave til dig: Udelukkende på Valentinsdag får du 2 måltider til prisen for 1. Du bliver også budt velkommen med et glas mousserende vin.

Skønhedssalon

Med en behandling til en værdi af over 1000 kr. får du en aromaterapibehandling med rosenduft eller et plejeprodukt efter eget valg helt gratis.

Rejsebureau

Fejr din kærlighed til rejser på Valentinsdag:
Book din drømmeferie i dag og få 14% rabat på udvalgte destinationer.

Gratis layouts til download

Udnyt valentinsdag med passende kampagner og specialtilbud. For eksempel med kort eller flyers, som du deler ud og sender til dine kunder. Eller med specialdesignede pyntepuder, som du kan bruge til at lyse op i dine lokaler eller give som en sød gave. Du kan præsentere din særlige romantiske menu på specialdesignede displays.

Brug vores gratis skabeloner, som er specielt designet til de nævnte produkter:

Klik her for at se produkterne i FLYERALARMs online shop:

I FLYERALARMs onlinebutik finder du mange andre produkter, som du kan tilpasse, så du er klar til Valentinsdag. Oplev for eksempel chokoladehjerter, balloner eller flyers og postkort i form af et hjerte.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar