Skip to main content

Ølbrikker: undervurderet reklamemedie med potentiale

By 19. June 2023 BeInspired

Ølbrikker hører kun hjemme på tilrøgede pubber og rustikke kroer? Overhovedet ikke! De er en kommunikator, et samlerobjekt, et invitationskort, en kreativ gave … men frem for alt er de et fremragende reklamemedie for arrangører og iværksættere i (næsten) alle brancher. Er du enig? Så læs videre nu.

Hvad forbrugerne synes om ølbrikker

Er ølbrikker kedelige? Har et dårligt ry og er derfor ikke et egnet reklamemedie? Størstedelen af gæsterne på tyske restauranter er uenige. En undersøgelse foretaget af verdens førende producent af ølbrikker har vist, at to tredjedele af gæsterne læser, hvad der står på ølbrikken. Næsten lige så mange tager den endda med hjem, hvis de kan lide layoutet og budskabet. Næsten ingen føler sig forstyrret af den og dens budskab: 96 % af gæsterne opfatter ølbrikken som et diskret reklamemedie. Og hele 82 % af de adspurgte synes endda, at underlaget er sympatisk.

Stadig ikke nok grunde til at annoncere på den? Hvad med det her? Mere end halvdelen af de adspurgte gæster vil gerne se flere kreative motiver og mere spændende reklamer på deres bordskånere. Men der er så mange muligheder for at designe …

Bierdeckel-Vielfalt

Ølbrikker til kampagner og konkurrencer

Ølbrikker er en fremragende interaktiv lokkemad til alle slags kampagner og konkurrencer. Det rigtige svar på et videns- eller gættespørgsmål kan skrives direkte på ølbrikken og afleveres sammen med den. Selv små præmier lokker gæsterne til at deltage. De behøver ikke nødvendigvis at være doneret af værten.

Samarbejde med virksomheder fra alle sektorer er muligt

Og ikke kun til konkurrencer, men også til annonceringer, information eller rabatkampagner. Hvis du viser din ølbrik, kan du få en gratis croissant hos bageren på den anden side af gaden eller rabat, når du handler i stormagasinerne”. Hvis der ikke er plads nok på ølbrikken, kan en QR-kode hjælpe. Ved at scanne den får gæsten yderligere information på sin smartphone.

Vil du sprede din reklame endnu mere? Så design ølbrikken som et postkort af en anden slags. På den måde når dit budskab ud til hele verden.

Sjov og ballade med ølbrikker

Spille, pusle og slå rekorder: Sudoku er stadig et ekstremt populært tidsfordriv, og nogle mennesker er ligefrem afhængige af det. De er ikke de eneste, der ikke kan modstå udfordringen på en tilsvarende ølbrik. At sætte de grå hjerneceller på prøve og samtidig have det sjovt – det er, hvad mange andre puslespil tilbyder: labyrinter, hvor du for eksempel tegner flugtvejen, hjernevridere med tekst eller billeder, og så videre og så videre.

Eller hvad med en omgang memory med et komplet sæt ølbrikker, hvis måltidet har lidt længere udsigter? Det beroliger og optager ikke kun de yngste gæster ved bordet, men er også sjovt for de voksne.

Gør perfekt brug af de salgsfremmende effekter af spil og puslespil

Hvad alle disse spil og puslespil har til fælles: Gæsten engagerer sig i dybden med ølbrikken og etablerer en positiv forbindelse til din virksomhed eller dit produkt gennem det sjove. Du kan endda opnå denne effekt til perfektion. Og det kan du gøre med særligt kreative coastere, som inviterer gæsten til legende at fordrive tiden alene på grund af deres form.

Hos FLYERALARM findes der for eksempel ølbrikker som puslespil eller som fingerfodbold med en bold til at trykke ud. Dit budskab kommer direkte med en forbundet handling og forbliver garanteret endnu dybere forankret i hukommelsen hos gæster og kunder.

Bierdeckel als Puzzle
Bierdeckel für Fingerfußball

Men selv uden en specifik “anmodning” kan du gøre meget med ølbrikker. Alle har sikkert bygget et hus af pappet, med mere eller mindre succes. Sven Goebel byggede et rigtig stort et for nogle år siden; hans hus af over 250.000 ølbrikker er stadig uovertruffent. Flere rekorder? Den officielle rekord for ølbrikkast er over 38 meter, og 112 for 180° ølbrikflip. Måske bliver den næste rekord sat med dine ølbrikker…

Invitationskort af en særlig slags

Planlægger du et firmaarrangement? Skal du giftes, eller vil du fejre et særligt jubilæum med en stor fest? Hvorfor så ikke lave et invitationskort, som dine gæster aldrig vil glemme – på en ølbrik! FLYERALARM gør det i øvrigt nemt at gøre dette online.

Du vil lægge mærke til det: En ølbrik som invitationskort får ikke kun dine øjne til at spærre op, når du kigger ind ad brevsprækken. Det sparer dig også for nogle omkostninger. Hvordan det? Jo, der er alligevel brug for invitationskort og ølbrikker til din begivenhed. Ved at kombinere de to og direkte tryk et større sæt ølbrikker med alle de relevante data (adresse, dato og tidspunkt for begivenheden), er det ikke nødvendigt at købe ekstra ølbrikker eller ekstra invitationer. Den ene del af ølbrikker sendes ud som en invitation. Den anden del lander på bordene og kan tages med hjem som en souvenir efter arrangementet. Apropos!

Ølbrikker til at samle og bytte

Ølbrikker er en populær hobby for mange mennesker. Faktisk så populær, at der findes en særskilt betegnelse for samlere: Tegestologer. En særlig attraktion er serier med forskellige motiver, som man kan samle på. For eksempel af regionale seværdigheder, de enkelte spillere på et sportshold eller alle de deltagende lande i et verdensmesterskab. Selvfølgelig er sjældne motiver eller endda enkelte stykker særligt populære. I bedste fald betales der firecifrede beløb for dem.

Ølbrikken bliver ikke kun et officielt dokument, når værten noterer de indtagne drikkevarer på det. Hvor mange kontrakter og medlemserklæringer er ikke blevet indgået på disse små stykker pap? Og Udo Lindenberg skrev sin første sangtekst på en ølbrik. Desværre ved man ikke, om den stadig eksisterer …

Konklusion: Ølbrikker til ægte reklamefolk

Der kan du se: Ølbrikker kan være meget mere alsidige som reklamemedie, end du måske først tror. De forskellige former for ølbrikker kan bruges til at arrangere konkurrencer, annoncere, sende invitationer eller uddele kuponer. For en hel del mennesker har sådan en ølbrik endda ægte samlerværdi. Åh, og forresten har ølbrikker selvfølgelig også et formål. De kan nemlig bruges til at sætte et glas ned i en lystig cirkel og dermed beskytte bordet mod grimme mærker og glaskanter. Men det er bare for fuldstændighedens skyld.

Faktum er, at uanset om du leder efter runde, ovale, rektangulære eller trekantede ølbrikker, om du har opdaget dem i kork- eller våbenskjoldform til dig selv eller vil arrangere et puslespil eller en bordfodboldkamp af en helt anden slags – hos FLYERALARM finder du med garanti den rigtige bordskåner.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar