Skip to main content

Puljetryk eller hvorfor FLYERALARM er så billigt

By 23. January 2023 Teknologi
Puljetryk

Puljetryk er en produktionsproces, som især bruges af online-trykkere. Allerede i 2002 – var vi en af ​​de første online printere på markedet – producerede FLYERALARM batchprints. På det tidspunkt var processen ikke kendt. Vi blev set med skepsis i branchen, men vi fulgte konsekvent vores vej med det formål at printe standardiserede printprodukter hurtigt og billigt. Vi ønskede også at give besparelserne i produktionen videre til vores kunder og dermed åbne op for nye markeder. Det, der begyndte dengang med flyers og foldere, er nu muligt med mere end 3 millioner trykte produkter. I mere end ti år har vi videreudviklet systemet, “revolutioneret” det så at sige – og: vi stopper ikke med at arbejde på det …

Puljetryk hos FLYERALARM – sådan fungerer det

I praksis kan puljetryk printprocessen sammenlignes med det klassiske spil “Tetris”. Først indsamler vi ordrer fra så mange kunder som muligt, der er bestilt med samme papir og med samme oplag. Et eksempel: Kunde A, Kunde B, Kunde C, Kunde D og mange andre kunder har brug for 5.000 flyers i en lang række formater på 250 g papir. Hver af disse ordrer er en “Tetris byggeklods” og har en individuel form. I prepress placerer vi “byggeklodserne” på det trykte ark på computeren. Vi arrangerer ordrerne meget tæt ved siden af ​​hinanden, så der kun er små huller tilbage, men der opstår ikke større huller. På denne måde udfylder vi printarket række for række, indtil hele området er fyldt. Da en flyer altid består af en forside og en bagside, skal vi lave to trykformularer for hver ordre. Et trykark med forsiden af ​​flyeren og en anden trykform med bagsiden. Hvert ark udskrives derefter 5.000 gange ved hjælp af arkoffset-processen – forsiden af ​​folderen på forsiden af ​​papiret, bagsiden af ​​flyeren på bagsiden af ​​papiret. Efter udskrivning skæres det udskrevne ark på skæremaskinen. Ordrerne er adskilt og kan derefter klargøres til afsendelse.

Lyder det nemt? I princippet er det. Især når et printark kun er fyldt med visitkort, der alle har samme format. Det bliver kompliceret, når forskellige formater kommer i spil. Den efterfølgende skæreproces skal tages i betragtning allerede i pre-press-fasen, når dataene placeres. Og her er der en stor udfordring: Den mere end én meter lange skærekniv kan kun skære igennem hele arket – enten helt på langs eller i bredden. Hvis en ordre ikke blev afgivet 100% korrekt, ville den blot blive skåret igennem og skulle printes igen. Det sker heldigvis næsten aldrig, takket være mange erfarne kolleger. Alle specialister inden for deres område.

Fordelene ved puljetryk

Hvad er fordelene ved denne produktionsproces? Puljetryk er en hurtig og billig form for trykproduktion. Mange individuelle ordrer kan behandles parallelt i nogle få produktionstrin. Dette sparer ikke kun tid (f.eks. opsætningstid ved opsætning af trykkemaskinen), men også penge, fordi produktionsomkostningerne (f.eks. omkostninger til blæk, trykplader, personale osv.) til et trykt ark er fordelt på mange kunder . Derudover er processen ressourcebesparende, da kun en lille mængde papir ender i skraldespanden.

Masse i stedet for klasse?

Men tværtimod. Også selvom dette negative billede stadig svæver som en mørk sky over online printhimlen til tider. Hvis du bestiller fra online-printere, behøver du under ingen omstændigheder give afkald på kvalitet, på trods af kollektivt tryk. Som ethvert klassisk kommercielt trykkeri trykker vi hos FLYERALARM også på moderne arkoffsettrykmaskiner af høj kvalitet. Alle produktionssteder har været PSO-certificeret siden 2009 (i henhold til ISO 12647-2) og udskriver efter “Offset Printing Process Standard”. Denne standard blev introduceret i 2001 af forskningsfirmaet for trykning (Fogra) og Federal Association of Printing and Media for at sikre kvalitet.
Hvad er det med mængden? Dette aspekt er en ulempe for nogle printere. Hvis et trykkeri vil garantere korte leveringstider for alle produkter, har det brug for et stort antal ordrer. Hvis dette er tilgængeligt, fyldes arket hurtigt, og kunden kan kort tid efter holde et 1A trykt produkt i hænderne.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar