Skip to main content

SEAQUAL® YARN: Et højteknologisk garn lavet af havaffald

By 8. September 2022 December 8th, 2022 BeInspired, Teknologi
SEAQUAL INITIATIVE - Sammen om rene oceaner

I går farligt havaffald – i dag højkvalitets roll-ups, displays og meget mere. SEAQUAL® YARN, et materiale fremstillet af plastikaffald fra vores farvande, gør det muligt.

I anledning af den internationale Verdens Vanddag 2022 fortæller vi, hvad det handler om, hvem der står bag det bæredygtige højteknologiske garn, og hvorfor beskyttelsen af ​​vores vandressourcer er vigtigere end nogensinde.

Hvorfor er der en Verdens Vanddag?

Verdens Vanddagen blev etableret i 1992 som et resultat af verdenskonferencen om miljø og udvikling i Rio de Janeiro. Siden da er det årligt blevet fejret den 22. marts som en international aktionsdag. Vanddagen har til formål at øge folks bevidsthed om vand som den vigtigste ressource på vores planet. Det skal samtidig skabe en forståelse for, at adgang til rent vand er en menneskeret for alle nationer på jorden. For at kunne håndhæve denne menneskerettighed på verdensplan er non-profit organisationer afhængige af hjælp og støtte fra alle stater. Når alt kommer til alt, har mere end 1 milliard mennesker – hovedsageligt i Mellemøsten, Sydasien og Nordafrika – stadig ingen adgang til rent vand.

For at holde debatten om vigtige vandspørgsmål så fokuseret som muligt, sætter arrangøren UN-Water (en underorganisation af De Forenede Nationer) hvert år et skiftende motto for Verdens vanddagen, som fungerer som en guide for offentlige og politiske diskussion. I 2022 har Verdens vanddagen påstanden “Groundwater: Making the Invisible Visible” eller på dansk …

Grundvand: Gør det usynlige synligt

Hvad de fleste ved: Vores grundvand er en uundværlig kilde til liv. Det tjener utallige levende væsener som drikkevand, lader planter gro, biotoper kan udvikle sig og er samtidig en vigtig ressource for mange industrielle processer – for eksempel som køle- og procesvand, til kunstvanding i landbruget og til mange andre ting.

Hvad de færreste ved: Som en del af vandets kredsløb er vores grundvand kun tilgængeligt i begrænsede mængder og er samtidig udsat for konstant stress. Fordi menneskelig forurening og konstante klimaændringer udgør en permanent trussel mod kilden til vores liv. Hvordan formår vi at forvalte denne værdifulde ressource bæredygtigt? Hvilke muligheder giver moderne teknologier os, og hvordan gør vi rent grundvand tilgængeligt for alle på jorden? Det er de store spørgsmål for FN på Verdens Vanddag 2022.

Korte Vandfakta

  1. Den menneskelige krop består af 60% vand.
  2. Vand er en rigtig kemisk allrounder. Fordi H2O er den eneste kemiske forbindelse, der kan være fast, flydende eller gasformig.
  3. 70% af vores jord er dækket af vand. Imidlertid er kun 2,5 % af disse vandreserver ferskvand.
  4. I alt lever 2,2 millioner organismer i vores have. Dette inkluderer dyr og planter, inklusive de mindste væsner som alger, plankton, polypdyr og mange flere.

SEAQUAL® INITIATIVE – arbejder sammen for rene oceaner

Ifølge WWF ender ca. 4,8 til 12,7 millioner tons plastikaffald i havene hvert år. Det svarer nogenlunde til en fuld lastbil i minuttet. Denne masse af affald truer ikke kun havdyr og ødelægger naturressourcer. Mikroplast, der frigives i nedbrydningsprocessen, ophobes i fødekæden – med uforudsigelige konsekvenser for mennesker. Så hvad skal man gøre? At undgå plastikaffald er én ting. Den anden er at indsamle og genbruge den eksisterende havplast. Det er præcis her SEQUAL INITIATIVET kommer ind.

SEAQUAL INITIATIVET er et globalt fællesskab af ngo’er, fiskere, forskere, videnskabsmænd, offentlige myndigheder og private interessenter. Sammen arbejder de på at rense havene, floder og flodmundinger, strande og kystlinjer. Men det er ikke alt. Ud fra dette tilsyneladende ubrugelige affald producerer certificerede producenter et højteknologisk garn, der er uden sidestykke med hensyn til bæredygtighed og ressourceforbrug: SEAQUAL® YARN. FLYERALARM har tilsluttet sig det globale samfund og tilbyder mere og mere reklamemateriale lavet af dette særligt bæredygtige materiale til salg. Men der er langt fra plastikaffald til reklamebannere lavet af højteknologisk garn.

Nytænkningen begynder: SEAQUAL® MARINE PLASTIC

Alt starter med de lokale fiskere, lokale miljøbeskyttelsesforeninger og andre private aktører. De samler alt det affald, de finder i havene, på strandene og ved flodmundinger. For det er et motto for SEAQUAL INITIATIVET: “Vi leder ikke efter materialer til genbrug, vi genbruger de materialer, vi finder.” De forskellige typer materiale sorteres omhyggeligt af partnere i SEAQUAL INITIATIVE og føres ind i genbrugskredsløbet. Et nyt og bæredygtigt råmateriale, SEAQUAL® MARINE PLASTIC, er skabt af PET-plastdelen af ​​det samlede affald, der genereres. Tilsyneladende ubrugeligt plastikaffald får et nyttigt formål.

SEAQUAL® YARN: Upcycled Marine Plastic

Et nyt liv for plastik: SEAQUAL® YARN

SEAQUAL® MARINE PLASTIC findes allerede i sportssko, rygsække og nu også i klassiske reklamematerialer som roll-ups – i form af SEAQUAL® YARN. Det specielle polyestergarn er lavet af 100 % genbrugsmaterialer – SEAQUAL® MARINE PLASTIC på den ene side og PET-affald på den anden side. Den særlige egenskab: SEAQUAL® YARN er på ingen måde ringere end konventionel polyester. Det har alle fordelene ved konventionelle polyestere og tilføjer et par flere fordele:

Fordele ved SEAQUAL® YARN

  • 1 kg SEAQUAL® YARN reducerer affaldet i havene med cirka 600 g til 1 kg
  • 32 % mindre CO2-udledning sammenlignet med lignende produkter
  • OEKO-TEX® STANDARD 100 og Global Recycle Standard certificeret

Et ægte højteknologisk garn, hvis materialekomponenter er fuldt sporbare og verificerbare takket være DNA-trackere.

Fordele ved SEAQUAL® YARN

Produkter lavet af SEAQUAL® YARN hos FLYERALARM

FLYERALARM samarbejder med SEAQUAL INITIATIVET og støtter den globale kamp mod havforurening ved at sælge produkter fremstillet af genanvendt havplast. Ved at købe produkter fremstillet af SEAQUAL® YARN bidrager du også aktivt til at rense havene. For hvert kilo genbrugsgarn fjernes omkring 600 g til 1 kilogram affald fra havene.

Uanset om det er roll-ups, displays eller bannere: Ved at sælge adskillige produkter fremstillet af 100 % SEAQUAL® YARN, har vi beviseligt kunne fjerne i alt 6,4 t plastikaffald fra vores farvande og genbruge det inden for et år. Til sammenligning: Det er cirka lige så meget affald, som 164 mennesker i Tyskland producerer på et år og svarer til cirka 213.300 1,5-liters PET-engangsflasker.

SEAQUAL® Per capita sammenligning: SEAQUAL®-produkter af forarbejdet havaffald
SEAQUAL® PET-Flaske-Sammenligning: SEAQUAL®-produkter af forarbejdet marint affald

Og hvad producerer vi af dette plastikaffald?: ​​Storformats produkter af høj kvalitet, der kan følge dig som kunde på længere sigt i erhvervslivet, på messer og events. Her er tre Storformats-produkter, der efterlader et særligt naturligt indtryk med deres kombination af naturligt træ og SEAQUAL® YARN:

Stående display af træ

Giver et naturligt indtryk ved første øjekast. Trærammen er fra bæredygtigt skovbrug og reklamebanneret lavet af SEAQUAL® YARN for et naturligt og bæredygtigt design.

Til stående display af træ

Lærred på kileramme

Sørg for det elegante galleriindtryk. Det bæredygtige SEAQUAL® YARN er spændt på højkvalitets kileramme lavet af grantræ – selvfølgelig individuelt trykt med dit ønskede motiv.

Til lærred på kileramme

L-banner af træ

Robust træramme lavet af gran- og bøgetræ og et banner lavet af højteknologisk garn: En kombination, der ikke kun troværdigt understreger dit individuelle præg, men også dit grønne image.

Til L-banner af træ
Produkter af SEAQUAL® YARN

Det var blot et lille udvalg af produkter med SEAQUAL® YARN. For varesortimentet bliver hele tiden udvidet. Forresten: Hos FLYERALARM er der adskillige økologiske alternativer til klassiske reklamemedier – såsom FSC® / PEFC™-certificeret papirvarer, genanvendelige kaffekrus eller bomuldsposer af høj kvalitet. Et regelmæssigt kig på netbutikken er derfor umagen værd.

Til området Miljø og natur

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar