Skip to main content

Storytelling på trykte reklamemedier

By 13. November 2023 BeInspired

Er der for lidt plads til storytelling i trykte reklamer? Med det rette koncept og den rette kreativitet fungerer det stilistiske virkemiddel selv på lidt plads.

Storytelling er en af de mest effektive marketingstrategier og bruges især i flersidede tryksager, på hjemmesider og i radio- og tv-reklamer. På klassiske trykte reklamemedier bruges dette gennemprøvede stilistiske virkemiddel derimod sjældent. Men man behøver ikke et minutlangt tv-spot eller et helt magasin for at reklamere med en historie. Der er plads til storytelling selv på det mindste reklamemedie – eller i hvert fald til en del af det som en del af en større helhed.

Fordele ved Storytelling

Storytelling som et stilistisk virkemiddel kan tages helt bogstaveligt: Det handler om at fortælle historier. For historier kan ikke kun formidle tørre oplysninger, fakta eller tal på en tiltalende måde, de vækker også følelser hos modtageren – og følelser er nøglen til vores langtidshukommelse. Forbindelsen mellem bestemte billeder, musik eller mennesker og produkter er derfor særlig stærk og varer normalt i mange år eller endda hele livet. Virksomheden eller dens produkt er slet ikke i forgrunden, men annonceres snarere i forbifarten. Men der er også en fare for at skubbe produktet for meget i baggrunden. Her kan et slogan eller en talemåde i slutningen hjælpe. Her er to ret aktuelle eksempler fra tv-reklamer: At klæde hunden ud som en løve, så barnet ikke længere er bange for den, er en rørende historie, som bliver i hukommelsen. Men hvad var det nu, reklamen skulle reklamere for? Modsætningseksempel: Ninjaen, der bliver til Mr Bean, når han er sulten. Den sjove historie, kombineret med den klare produktpositionering og det fængende slogan, sikrer, at vi straks laver linket til chokoladebaren.

Få det bedste ud af begrænset plads

I modsætning til levende billeder er storytelling naturligvis lidt sværere med reklamemedier som trykte annoncer, flyers eller plakater. Den mindre plads kræver ikke kun en stor portion kreativitet, men også særlig god planlægning og idéudvikling. Så kan du fremkalde de samme følelser med blot nogle få billeder og ord, for eksempel nysgerrighed, sjov eller endda bestyrtelse. Inddrag dit reklamemateriale som en del af en større kampagne baseret på storytelling. Vis uddrag, brug de samme slogans eller arbejd med den samme karakter. Genkendelse er en af de vigtigste egenskaber ved storytelling. Eller start din historie på et printmedie og fortsæt den online med en video. Brug en QR-kode, som modtagerne nemt kan scanne med deres mobiltelefoner.

Et billede siger mere end 1.000 ord

Hvis du vil fortælle en selvstændig historie på dit reklamemateriale, er billeder bedst egnet til det. For som man siger? Et billede siger mere end 1.000 ord. Et eksempel: En gruppe på fire personer sidder ved et bord i en hyggelig restaurant, sludrer og ser ud til at have det sjovt. Et andet par er lige ankommet og bliver hilst venligt på. I baggrunden nærmer tjeneren sig bordet med en bakke fuld af lækker pizza og pasta. Ikke en scene fra en film eller en tv-reklame, men indfanget i et enkelt billede.
Et billede, der har flere udsagn, vækker følelser og giver information, understøttet af den ledsagende tekst. Så beskueren ved, at det er en italiensk restaurant, der tilbyder den lækreste pizza og pasta, at atmosfæren er venlig og hyggelig, og at man kan hygge sig der. Personerne ved bordet er tydeligvis gode venner, og da de ikke alle kommer på samme tid, har de sandsynligvis aftalt at mødes på forhånd. Redskaber på og ved siden af bordet kan bruges til at udvide historien yderligere ind i fortiden eller fremtiden. For eksempel tennisketchere, der læner sig op ad væggen, eller biografbilletter, der ligger på bordet. Alt i alt ikke en stor og spændende historie – men en historie og dermed et eksempel på effektiv historiefortælling på så lidt plads som muligt. Nå ja, der reklameres selvfølgelig for pizzeriaet.

Det rigtige reklamemedie til dig

Hvis du vil bruge storytelling til din reklame, skal du ikke på forhånd udelukke klassiske trykte reklamemedier som flyers, plakater, bannere eller annoncer fra din kampagne. Integrer dem i stedet i din kampagne og få en endnu større rækkevidde. Eller fortæl selvstændige, korte historier, der fanger dine (potentielle) kunder med emotionalitet, underholdning eller knowhow. Med FLYERALARM har du en pålidelig og professionel partner ved din side, som tilbyder dig et omfattende udvalg af de mest forskelligartede reklamemedier. Fra klassiske printprodukter, reklameteknologi i storformat til populære og praktiske giveaways.

Trykprodukter»    Storformat»    Give-aways »

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar