Skip to main content

Trykker du dit eget magasin? Her er 6 praktiske tips

By 5. June 2023 BeInspired

At få trykt sit eget magasin indebærer meget. Hvor stort skal oplaget være, hvem skal skabe indholdet, og hvilken type papir skal magasinet trykkes på? Vi vil gerne hjælpe dig på vej. Med tipsene i denne trin-for-trin-plan vil du være godt forberedt og kunne få dit magasin trykt på ingen tid.

Trin 1: Fastsættelse af budgettet

Overvej først, hvad budgettet er for dit magasin eller din brochure. Er det en engangs jubilæumsudgave, eller skal det være et kvartalsmagasin for virksomheden? For at dække omkostningerne kan du placere reklamer for lokale virksomheder eller relationer i magasinet. Du kan også spare penge ved at få tekst og billeder lavet af dine egne medarbejdere eller medlemmer. Det har også en tendens til at gøre dit magasin mere læseværdigt, da indholdet er mere personligt og originalt.

Trin 2: Oversigt over indholdet

Lav en oversigt over de artikler, interviews, reportager og billeder, du vil have med i magasinet. Hvem skal skrive teksten og lave billederne? Er det internt personale, eller vil du outsource? Hvis det skal være et tilbagevendende magasin, er det godt at arbejde med sektioner. Det er en serie af artikler om det samme emne. For eksempel “Det foretrukne frokoststed i København blandt…”, en klumme af et bestyrelsesmedlem eller “En dags gåtur med …”.

Trin 3: Valg af papirtype

Valget af papir afgør, hvordan magasinet kommer til at se ud. Vil du have 90 g offset hvid, 135 g satin, som er PEFC-certificeret, eller 300 g mat? Har du svært ved at forestille dig forskellen mellem 90, 135 eller 300 gram papir? Og vil du gerne mærke og se forskellen mellem mat og blank? Så bestil en bog med papirprøver. På den måde kan du være sikker på, at dit magasin bliver trykt på en papirtype, der passer til din virksomhed.

Trin 4: Bestem format

I hvilket format vil du trykke dit magasin? Det mest almindeligt valgte format er et A4- eller A5-magasin. A4 er samme størrelse som et ark fra din printer, A5 er halvt så stort. Vil du f.eks. dele dit magasin ud på en event, festival eller messe? Så skal du vælge det praktiske A7-format. Dette minimagasinformat glider let ned i lommen eller tasken og er derfor lettere at have med.

Trin 5: Vælg indbindingsmetode

Du har 3 muligheder for at indbinde dit magasin: hæftet, wire-o-binding eller hæftet i ryggen med øjenklammer. Hæftet i ryggen er det klassiske magasin. At trykke et magasin med hæftet ryg er billigt, effektivt og praktisk. Med wire-o-binding forbliver siderne åbne på grund af spiralen i midten af siden. Nyttigt til en manual eller en brochure til et showroom eller en butik. Magasinet hæftet i ryggen med øjenklammer er praktisk, hvis du vil arkivere magasinet i et ringbind. Øjenklammer er derfor meget velegnede til f.eks. årsrapporter.

Trin 6: Lille eller stort oplag

Til sidst skal du bestemme magasinets oplag. Skal du kun sende magasinet til dine medarbejdere, klubmedlemmer eller kunder? Eller vil du også lægge det i butikker, caféer, supermarkeder eller andre offentlige rum? Hos FLYERALARM kan du få trykt magasiner i små oplag fra 1 til 100, store oplag eller tryk i præcis det oplag, du ønsker.

Når du har fundet ud af disse 6 trin, er du klar til at gå i gang med at skabe og trykke dit magasin. Held og lykke med det!

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar