Skip to main content

Veganske klistermærker og etiketter

By 27. February 2023 Teknologi
Veganske klistermærker og etiketter

Vi tager mange produkter for givet, for at de er fri for animalske ingredienser. Det gør det så meget desto mere overraskende, at de faktisk ikke er det. Hvem tænker på rigtige dyr, når de tænker på gelébjørne? Eller til knoglevæv, når man tænker på cornflakes? Og de fleste mennesker har sikkert den samme holdning til trykte produkter som klistermærker og etiketter. Men ligesom gelatineholdige fødevarer indeholder de ofte animalske ingredienser, især deres klæbemidler. Men de, der lægger vægt på en vegansk livsstil, behøver ikke længere at gå på kompromis her. Flere og flere veganske produkter finder også vej ind i trykkeribranchen. Her er lidt info om vores Veganske klistermærker og etiketter.

Fri for animalske bestanddele

Klassiske tryksager består – for at sige det enkelt – af et substrat, det blæk, som det er trykt med, og, i tilfælde af klistermærker og etiketter, af et klæbemiddel. Især sidstnævnte indeholder ofte animalske bestanddele. Der anvendes lim fremstillet af knogledele eller kasein (en proteinbestanddel i mælk). Men veganske klistermærker og etiketter tilbyder i mellemtiden mindst lige så gode alternativer baseret på mineralske og vegetabilske stoffer. Mens der tidligere stadig var betydelige problemer under produktionen, f.eks. forurening af maskinerne, er disse problemer for længst blevet elimineret. FLYERALARM anvender f.eks. akrylbaseret lim til veganske klistermærker og etiketter. Men også ved papir, folie og blæk er der fokus på en dyrefri produktion. Konkret betyder det, at rygmaterialerne er belagt med en gelatinefri forbindelse, og at blækkene heller ikke indeholder animalske ingredienser.

Sammenligning vegansk – ikke-vegansk

Med hensyn til klæbeegenskaberne fungerer kaseinfrie klæbemidler lige så godt som dem, der indeholder kasein. Dette sikrer den samme kvalitet som de ikke-veganske produkter. Det gør i øvrigt ingen forskel, om klistermærkerne og etiketterne bruges indendørs eller udendørs. Prisen på de to versioner adskiller sig også kun lidt fra hinanden. De veganske versioner er kun lidt dyrere. Det afgørende punkt, der adskiller veganske tryksager fra konventionelle, kan dog alligevel ikke afvejes mod penge. Ved ikke at anvende animalske komponenter i produktionsprocessen sender de ikke blot et klart signal om dyrevelfærd, men er også langt mere biologisk nedbrydelige. På den måde står de for en høj grad af naturlig forenelighed og er særligt værdifulde ud fra et økologisk synspunkt.

Hvis du ønsker at bringe dit reklamemateriale i overensstemmelse med din overbevisning eller længe har ledt efter veganske klistermærker og etiketter, finder du det, du søger, i FLYERALARM-shoppen. Her har vi et stort udvalg af formater og oplag klar til dig. Prøv dig frem:

Til veganske klistermærker                                                             Til natur og miljø temaverdenen

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar