Skip to main content

5 tips om een persoonlijk visitekaartje te maken

By 2. december 2021 BeInspired

Vergeet de standaard, basic visitekaartjes en laat persoonlijke visitekaartjes maken. Hiermee overtuig je sneller nieuwe klanten, omdat je duidelijk bent in wat je voor ze kan betekenen en je spoort ze aan om tot actie door ze iets persoonlijks aan te bieden.

 

Tip 1: Wees persoonlijk

Zet je volledige naam op het kaartje en werk niet met initialen of afkortingen van functies of vaktermen. Hierdoor creëer je afstand en niet iedereen begrijpt de voor jouw bekende afkortingen of vakjargon. Visitekaartjes printen doe je om contact te leggen, niet om je nieuwe klanten te imponeren met jouw ingenieurs- of doctorandustitel

Tip 2: Wees concreet

Zet op je kaartje wat voor dienst of product je aanbiedt en wees specifiek en duidelijk. Welke waarde bied jij? Welk probleem los je op? Ben je ‘accountmanager new business’ zet er dan op ‘Ik zet samenwerkingen met nieuwe bedrijven op’ of als je agile coach bent ‘Ik help teams tot betere resultaten te komen’. Zo is het ook voor de leek duidelijk wanneer en hoe zij jouw kennis, product of bedrijf kunnen gebruiken.

Tip 3: Spoor aan tot actie

Spoor je lezer aan om met jou in contact te komen met een call to action. Dit kun je doen door bijvoorbeeld iets gratis aan te bieden. Bijvoorbeeld: Plan een gratis intake-strategiegesprek in op mijn website, of download mijn gratis e-book, stuur mij een bericht op LinkedIn voor een gratis SEO-websitescan.

Tip 4: Less is more

Voorkom een overload aan informatie en houd je contact-informatie relevant. Vermeld natuurlijk je telefoonnummer, e-mailadres en website zodat je potentiële klant gemakkelijk met jou in contact kan komen. Maar wat moet je nieuwe klant met jouw KVK-nummer, fax-nummer of 3 verschillende telefoonnummers? Laat onnodige informatie daarom achterwege.

Tip 5: Voeg een bijzonder drukwerk detail toe

Laat originele visitekaartjes drukken en voeg een veredeling toe. Plaats bijvoorbeeld een representatieve portretfoto op je kaartje of kies voor speciale drukwerk details. Voorbeelden hiervan zijn je bedrijfsnaam in reliëf (preegdruk), je functietitel in glanslak (spot-UV) of plaats je logo in goud, zilver of koper (digitale foliedruk). Dit zorgt voor een professionele indruk en laat zien dat je oog hebt voor detail.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter