Skip to main content

Stickers drukken? 5 tips waar je op moet letten

By 22. oktober 2021 Know-how

Stickers drukken is een effectieve en goedkope manier om drukwerk voor je bedrijf of marketingactie te maken. Plak de stickers op pakketjes bij bestellingen van klanten, bevestig ze op je bedrijfsauto of geef ze gratis weg als give away. Wil je vandaag nog stickers drukken? Lees de 5 tips in dit blog en je hebt ze binnen een handomdraai besteld.

 

Tip 1: Het formaat van de stickers kiezen
Om de grootte van de stickers te bepalen, moet je het ontwerp klaar hebben liggen. Bedenk eerst waar je de stickers voor gaat gebruiken. Wordt het een sticker om op een bedrijfspand, raam of auto te plakken of om aandacht te trekken van je klanten op straat? Of heb je veel producten verkocht in je webshop en wil je de pakketjes versieren met je bedrijfslogo. Heb je veel stickers tegelijk nodig? Kies dan voor stickers op rol drukken. Dit is voordeliger dan losse stickers drukken en zo heb je alle stickers altijd bij elkaar liggen.

Tip 2: Zorg dat je ontwerp 100% scherp is
Heel belangrijk: zorg dat je sticker ontwerp minstens 300 DPI is. Anders loop je het risico op onscherpe, korrelige stickers en dat wil je natuurlijk niet als je er 200 in één keer besteld. Bij het ontwerp maken is het belangrijk om te bedenken vanaf welke afstand je wilt dat mensen de tekst of afbeelding op de stickers zien. Kies voor een grote tekst of afbeelding als mensen de sticker in het voorbij gaan (lopend of op de fiets) zullen zien. Ga je jouw stickers gebruiken als give-away of om op postpakketjes te plakken? Dan kan het ontwerp van je sticker ook een stuk kleiner zijn, maar het is nog steeds belangrijk dat de afbeelding minimaal 300 pixels heeft.

Tip 3: Kies het juiste materiaal stickers
Weet je nog niet of je de stickers op PVC, papier of vinyl wilt laten drukken? Bestel dan ons sticker sample boek, zodat je alle verschillende soorten stickers kunt zien en voelen. Bekijk en ervaar wat sterk hechtend stickers, afneembare stickers of statisch plakkende stickers betekent. Ook zie je meteen hoe standaard stickers eruitzien en stickers met een speciale veredeling, zoals digitale fotodruk, laminering of lakken. In het sample boek vind je 46 verschillende soorten stickers en bij het boek krijg je een kortingsbon ter waarde van het aankoopbedrag. Die kun je gebruiken voor je eerstvolgende sticker bestelling.

Tip 4: Ga voor een opvallende vorm
Wil je opvallen met je stickers, kies dan voor contourgesneden stickers. Dit betekent dat je stickers in ieder gewenste vorm kunt uitsnijden. De vorm van de stickers is dus vrij en je kunt stickers bestellen in de vorm van een logo, een letter of je eigen unieke ontwerp met uitsteeksels of ronde vormen. Wil je stickers drukken in een standaard vorm? Dan heb je de keuze uit een rechthoek, vierkant of ovale vorm.

Tip 5: Goedkoop stickers drukken
Wil je goedkoop stickers laten drukken? Houd je ontwerp, materiaal en veredeling dan simpel. Stickers drukken hoeft namelijk niet veel te kosten als je een standaard ontwerp wilt bestellen. Kies dan onze indoorstickers. Deze zijn gemaakt van wit glanzend plakpapier en ze zijn permanent hechtend. Je kunt deze stickers gebruiken als etiket, zegels, reclame, voor productinformatie, een waarschuwing of als vloer-, deur- of raamsticker. Bedenk ook bij het bestellen van het aantal stuks: hoe meer stickers je bestelt, hoe voordeliger de prijs wordt.

 

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter