Skip to main content

Adventskalender met toegevoegde waarde in plaats van calorieën

By 20. oktober 2021 oktober 25th, 2021 BeInspired

Adventskalenders zijn populaire promotionele producten. Er zijn creatieve alternatieven voor de klassieke chocoladevariant die verrassen en eruit springen

Een koele, oncomfortabele novemberochtend. Een sterke wind maakt het groezelige weer nog onaangenamer en een constante motregen zorgt voor permanent natte voeten. Als we op kantoor komen, is het eerste wat we doen, de post doorbladeren. En zie – een welkome verrassing: een adventskalender. In plaats van chocolade bevat de kalender interessante weetjes, persoonlijke groeten en een kijkje achter de schermen van een zakenpartner. De stemming wordt al beter, de geur van vers gezette koffie en het aangenaam warme kantoor beloven een gezellig begin van de werkdag – herfstweer of niet.

Jij kunt dit sprankje hoop zijn in de late herfst op kantoor. Gebruik creatieve adventskalenders om klanten of zakenpartners tijdens de aftelling tot kerst 24 kleine pleziertjes te geven – dit wordt positief herinnerd, getuigt van vindingrijkheid en heeft een blijvend effect.

Het moet niet alleen gaan om de vorm van de dagelijkse chocoladeverrassing. Geweldige adventskalenders kunnen ook volledig zonder chocolade en calorievrij zijn. Er zijn tal van creatieve alternatieven waarmee jij je kunt onderscheiden van de massa, jouw klanten tevreden kunt stellen en tegelijkertijd aan echt goede marketing kunt doen.

Laat jezelf zien met een foto of een coupon kalender

Afgezien van de lay-out is de inhoud van de adventskalender natuurlijk het belangrijkst. Een heel eenvoudige optie voor een creatief, chocoladevrij kalenderalternatief zijn de adventskalenders met foto. Deze zien er bijna uit als gewone chocolade kalenders, alleen helemaal plat. Je kunt de voor- en achterkant, de binnenkant van de deuren en de motieven achter de deuren zelf ontwerpen. Dus het is niet alleen chocolade achter de deuren, maar je eigen persoonlijke boodschap.

Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor kerstkortings- of waardeboncampagnes. Of je kunt een persoonlijke groet sturen naar zakenpartners: Wat dacht je van het versturen van een geschenk aan grote klanten met achter elk deurtje een kerstgroet van jouw medewerkers, die de klant anders alleen van e-mailcorrespondentie en telefoongesprekken kennen? Een kleine foto van elk van jouw collega’s en een persoonlijke boodschap – en jouw positieve indruk zal tot ver na de kerstperiode blijven hangen.

Over persoonlijke groeten gesproken: Wil je een wenskaart meesturen met jouw adventskalender? Deze producten zijn ook in combinatie verkrijgbaar. Een aantrekkelijke adventskalender met foto’s aan de buitenkant, een klassieke wenskaart aan de binnenkant.

Coupon boekjes: Adventskalender in zakformaat

Creatieve adventskalenders kunnen ook worden gemaakt van eenvoudige bonnenboekjes. Deze variant is vooral geschikt voor restaurants, foodtrucks, snackbars of cafés. Gewoonlijk kunnen bonnenboekjes worden besteld met 28 pagina’s, inclusief de vier omslagpagina’s. Inbegrepen: 24 uitneembare vouchers.

Natuurlijk hoef je niet elke bladzijde van het boekje te ontwerpen als een waardebon. In plaats daarvan zou je adventskalender heerlijke recepten, interessante feiten over de oorsprong van de gerechten die je aanbiedt of teksten over de geschiedenis van jouw restaurant kunnen bevatten. Gegarneerd met kortingsbonnen op de zondagen van de advent en op kerstavond, is jouw creatieve en praktische adventskalender voor in je broekzak al klaar.

Bonuszegelkaarten: adventskalender voor jouw vaste gasten

Heb jij al een aanzienlijk aantal vaste klanten of wil je nieuwe klanten aantrekken? Voor bakkerijen, bars, apotheken of drogisterijen zijn bonuszegelkaarten ideaal als adventskalender voor klanten. Een mogelijke variant: de stempelkaart is geldig van 1 december tot en met 24 december. Afhankelijk van het aantal zegels dat een klant in zijn adventskalender heeft, ontvangt hij een geschenk voor na de kerst. Bijvoorbeeld een grote koffie voor de prijs van een kleine, een gratis drankje of een kortingsbon van 15% voor de volgende bestelling.

 

Natuurlijk kan een dergelijke kalender ook op multimediale wijze worden gebruikt: Klanten die jouw Facebook-pagina hebben geliked, kunnen bijvoorbeeld twee gratis postzegels krijgen. Er zijn geen grenzen aan creativiteit.

Adventskalender om te vullen: zo uniek als jouw bedrijf

De ultieme creatieve adventskalenders zijn natuurlijk wel die kalenders die je helemaal zelf vult. Het is niet zonder reden dat deze variant ook in de particuliere sector elk jaar aan populariteit wint. Maar hoe kan jij, als ondernemer, zo’n kalender efficiënt ontwerpen, vullen en verspreiden?

Een mogelijkheid is om de adventskalender voor het vullen van FLYERALARM te gebruiken. Hij is al volledig geprefabriceerd, individueel bedrukbaar en biedt in zijn 24 vakken voldoende ruimte voor individuele give-aways die jij aan jouw huisstijl hebt aangepast. Als apotheker kan je het vullen met bijvoorbeeld theezakjes, keelpastilles, pleisters of handwarmers. Voor restaurantuitbaters zijn aanstekers, lucifers of promotiecondooms ideale vulmiddelen. Jouw bedrijf zit in de (elektro-)technische sector? Wat dacht je van sterke magneten, USB-sticks, webcamcovers, sleutelhangers enzovoort?

Een kleine tip: Kijk eens in de winkelcategorie Giveaways en Strooiartikelen. Hier vind je gegarandeerd genoeg inspiratie om jouw adventskalenders te vullen. En als je de chocolade-inhoud toch niet wilt missen, zijn er allerlei kleine lekkernijen met individuele opdruk te ontdekken in de sectie kerst chocolade

Conclusie: Chocolade is goed, creatieve adventskalenders zijn nog beter

Samengevat hebben adventskalenders zonder eetbare inhoud één groot voordeel ten opzichte van de klassieke chocolade adventskalenders: ze hebben geen houdbaarheidsdatum. Bij wijze van spreken. Want, natuurlijk, Advent kalenders zijn van weinig nut voor jou na de kerst. In tegenstelling tot de klassieke chocoladekalenders kan je de adventskalenders zonder voedsel echter gemakkelijk bewaren tot de volgende winter, wat ruimte bespaart – op voorwaarde dat je de kalenders hebt gemaakt met een tijdloos ontwerp zonder jaarnummers.

Marco

About Marco

Marco wurde das Bloggen in die Wiege gelegt und er ist die fleischgewordene Textmaschine im Team. Sein Interessengebiet ist groß und die Ideen sprudeln nur so aus ihm heraus. Ein Steckenpferd hat er: ökologische und gleichzeitig ökonomische Druckverfahren.

Laat een reactie achter