Skip to main content

Bierviltjes: een onderschat reclamemedium met potentie

By 9. december 2021 december 31st, 2021 BeInspired

Bierviltjes horen alleen thuis in rokerige kroegen en rustieke herbergen? Helemaal niet. Ze zijn een communicatiemiddel, een verzamelobject, een uitnodigingskaart, een creatief geschenk … Maar bovenal zijn ze een uitstekend reclamemiddel voor organisatoren en ondernemers in vrijwel elke bedrijfstak. nieuwsgierig? Lees dan nu verder.

Wat consumenten denken over bierviltjes

Bierviltjes zijn saai? Ze zouden een slechte reputatie hebben en daarom geen geschikt reclamemedium zijn? De meeste bezoekers van Nederlandse restaurants zijn het daar niet mee eens. Uit een enquête van ‘s werelds grootste fabrikant van bierviltjes is gebleken dat twee derde van de gasten leest wat er op de bierviltjes is gedrukt.Bijna evenveel mensen nemen een bierviltje mee naar huis als de lay-out en de boodschap hen bevallen. Bijna niemand voelt zich door het bierviltje en zijn boodschap gestoord: 96 % van de gasten beschouwt het bierviltje als een onopvallende reclamedrager. En in totaal 82 % van de ondervraagden vindt het bierviltje zelfs sympathiek.

Nog steeds niet genoeg redenen om erop te adverteren? Wat dacht je hiervan: Meer dan de helft van de ondervraagde gasten zou graag meer creatieve ontwerpen en spannender reclame op hun bierviltjes zien. Toch zijn er zoveel mogelijkheden voor het ontwerpen…

Biervilt-vierkant

Bierviltjes voor promoties en wedstrijden

Bierviltjes zijn een uitstekende interactieve aandachttrekker voor verschillende promoties en wedstrijden. Het juiste antwoord op bijvoorbeeld een pubquizvraag kan op de achterkant van een bierviltje geschreven en ingeleverd worden. Zelfs kleine prijzen verleiden de gasten om deel te nemen.

Gepersonaliseerde bierviltjes in samenwerking met bedrijven

En niet alleen voor wedstrijden, maar ook voor aankondigingen, informatie- of kortingsacties. Op vertoon van je bierviltje krijg je een gratis croissant bij de bakker aan de overkant of korting bij het winkelen in een warenhuis’. Als er niet genoeg plaats is op het bierviltje, kan een QR-code helpen. Door het te scannen, krijgt de gast verdere informatie op zijn smartphone.

Wil jij jouw reclame nog verder verspreiden? Ontwerp dan het bierviltje als een ansichtkaart. Op deze manier bereikt jouw boodschap de hele wereld.

Laat bierviltjes bedrukken voor spelletjes

Sudoku spelen, puzzelen en records breken: Sudoku is nog steeds een razend populair tijdverdrijf, sommige mensen zijn er zelfs aan verslaafd. Zij zijn niet de enigen die de uitdaging op een overeenkomstig bierviltje niet kunnen weerstaan. De grijze massa op de proef stellen en tegelijk plezier hebben – dat is wat veel andere puzzels bieden: doolhoven waaruit je de ontsnappingsroute tekent bijvoorbeeld, hersenkrakers met tekst of foto’s, enzovoort.

Of wat dacht je van een rondje memory met een complete set bierviltjes als de maaltijd wat langer op zich laat wachten? Dit is vermakend en houdt niet alleen de jongste gasten aan tafel bezig, maar is ook leuk voor de volwassenen.

Voordelen van bedrukte bierviltjes

Wat al deze spelletjes en puzzels gemeen hebben: De gast gaat diep in op de onderzetter en krijgt door het plezier een positieve band met jouw bedrijf of jouw product. Je kunt dit effect zelfs tot in de perfectie bewerkstelligen. En dat kan met bijzonder creatieve onderzetters, die alleen al door hun vorm de gast uitnodigen om op speelse wijze de tijd te doden.

Bij FLYERALARM zijn er bijvoorbeeld onderzetters als puzzel of als vingervoetbal met een bal om uit te drukken. Jouw boodschap komt direct met een verbonden actie en blijft gegarandeerd nog lang als leuke herinnering in het geheugen van gasten en klanten.

Biervilt als Puzzle
Bierviltje voor vingervoetbal

Maar zelfs zonder een specifieke boodschap kun je veel doen met bierviltjes. Iedereen heeft wel eens een huis van karton gebouwd, al dan niet succesvol…. Sven Goebel heeft een paar jaar geleden een hele grote gebouwd; zijn huis, opgebouwd uit 250.000 bierviltjes, is nog steeds ongeëvenaard. Nog meer records? Het officiële record voor ‘bierviltje werpen’ is ruim 38 meter. Het record van de ‘bierviltjes flip’ staat op 112 stuks. Misschien wordt het volgende record gevestigd met jouw onderzetters?

Bierviltjes bedrukken voor speciale gelegenheden

Plan je een bedrijfsevenement? Ga je trouwen of wil je een speciale verjaardag vieren met een groot feest? Maak een uitnodigingskaart die jouw gasten nooit zullen vergeten – op een bierviltje! Trouwens, met FLYERALARM kun je dit gemakkelijk online doen, met slechts een paar klikken en zonder vooraf software te hoeven installeren.

Je zult het merken: Een bierviltje als uitnodigingskaart zorgt niet alleen voor verbazing als je in de brievenbus kijkt. Het bespaart jou ook een paar kosten. Hoe? Nou, uitnodigingskaarten en onderzetters zijn toch nodig voor je evenement. Door de twee te combineren en direct een grotere set onderzetters te drukken met alle relevante gegevens (adres, datum en tijd van het evenement), hoeven er geen extra onderzetters of extra uitnodigingen te worden gekocht. Een deel van de onderzetters wordt verstuurd als uitnodiging. Het tweede deel komt op de tafels terecht en kan na het evenement als souvenir mee naar huis worden genomen.

Conclusie: onderzetters zijn echte reclameprofessionals

Zie je wel: Onderzetters kunnen als reclamemedium veel veelzijdiger zijn dan jij in eerste instantie zou denken. De onderzetters in hun verschillende vormen kunnen worden gebruikt om wedstrijden te organiseren, aankondigingen te doen, uitnodigingen te versturen of coupons uit te delen. Voor heel wat mensen heeft zo’n bierviltje zelfs echte verzamelwaarde. Oh, en trouwens, bierviltjes hebben ook een nut, natuurlijk. Zij kunnen namelijk worden gebruikt om een glas op neer te zetten en zo de tafel te beschermen tegen lelijke vlekken en glasranden. Maar dat is alleen voor de volledigheid.

Feit is: of je nu op zoek bent naar ronde, ovale, rechthoekige of driehoekige onderzetters; of je nu voor jezelf de onderzetters in kurk- of wapenschildvorm hebt ontdekt of een heel ander soort puzzelspel of tafelvoetbalwedstrijd wilt organiseren – bij FLYERALARM vindt jij gegarandeerd de juiste bierviltjes.

Doreen

About Doreen

Doreen ist eine echte Vollblut-Texterin, die schon so manche Tastatur an ihre Grenzen brachte. Sie ist vielseitig interessiert und beruflich schon immer im Marketing zu Hause. Am liebsten bringt sie nützliches Druckwissen und kreative Werbeideen auf den Punkt.

Laat een reactie achter