Een onvergetelijk evenement organiseren doe je zo!

By 25. juli 2022 BeInspired

Handige tips om een onvergetelijk evenement te organiseren

De concert- festival- of evenementenkaartjes kunnen weer onder het stof vandaan worden gehaald: want het mag weer! Festivals met honderdduizenden mensen die staan te swingen op de muziek, een personeelsfeest met BBQ of een netwerkbeurs met sprekers. Nu we weer massaal bijeen mogen komen schieten netwerkborrels, seminars, festivals en evenementen als paddelstoelen uit de lucht. Hoe zorg je ervoor dat je een evenement organiseert dat niemand wil missen? Origineel en opvallend promotiemateriaal bedrukken met de aankondiging van jouw evenement is voor de hand liggend. Maar wat dacht je van inspirerende aankleding, glazen bedrukken met een slogan of het zorgen van een snelle toegangscontrole door polsbandjes te bedrukken? Wij geven je een aantal handige tips zodat niemand jouw evenement wil missen.

Festival drukwerk, het start met een goede uitnodiging

Met een ruime keuze aan verschillende evenementen is het soms lastig om jouw gewenste doelgroep naar jouw event te trekken. Voor een festival of concert met een goede line-up zijn de kaarten misschien zo uitverkocht, maar voor een beurs of een netwerkevenement kan dat nog wel eens anders liggen. Begin daarom met een goede, aantrekkelijke, uitnodiging. Organiseer je een beurs of een personeelsfeest? Wat dacht je ervan om een gedrukte uitnodiging op te sturen naar klanten, relaties of medewerkers? Je kunt ook posters bedrukken en ophangen in het kantoor als je een personeelsfeest organiseert. Een andere manier – die mensen zeker bijblijft – is het maken van een pakkende en inspirerende video om jouw doelgroep uit te nodigen.

Maak gebruik van de juiste promotiematerialen

Na de eerste (persoonlijke) uitnodiging voor jouw evenement is het tijd om het evenement verder te promoten. Promotiemateriaal voor een evenement kan bestaan uit social media berichten, email nieuwsbrieven, maar ook uit stoepborden, reclameposters of flyers. Bij posters of flyers bedrukken is het van belang dat de juiste informatie erop staat. Wat moet er op een flyer staan? Natuurlijk de datum van het evenement, tijd en locatie. Daarnaast een korte samenvatting van wat er te doen, zien of horen is. Nog wat hulp nodig? Wij geven je graag een aantal handige tips voor effectief flyers maken en bedrukken. Bij een groot evenement zoals een festival of een beurs kun je jouw promotie nog verder uitbreiden door outdoor stickers te gebruiken, reclameborden te bedrukken of door spandoeken op te hangen.

De aankleding van jouw evenement

Nadat het evenementen drukwerk is afgerond en de posters en spandoeken hangen, is het tijd om na te denken hoe jij jouw locatie aankleedt. Een sfeervolle locatie of een inspirende beursstand maakt deel uit van het succes. Bij een netwerkbeurs of seminar wil je niet alleen kennis overdragen, maar wil je ook graag dat de bezoekers jou onthouden. Kleed een beursstand aan door bijvoorbeeld banners te gebruiken of vlaggen bedrukken met jouw bedrijfslogo of bedrijfsnaam. Organiseer je een evenement of een personeelsfeest in de buitenlucht? Dan zijn parasols bedrukken met jouw bedrijfsnaam- en logo ook een goed idee. Of laat partytenten bedrukken in de kleuren van jouw huisstijl. Ze zorgen niet alleen voor herkenbaarheid, maar zijn ook ideaal als er een regenbui dreigt aan te komen. En zoals bij elk feestje kunnen ballonnen eigenlijk niet missen. Wist je ook dat het mogelijk is om ballonnen te bedrukken?

Een evenement is niet compleet zonder goede catering

Net zo belangrijk als de aankleding van de locatie is ook het eten van groot belang. Wat voor soort eten je serveert is afhankelijk van het type evenement. Bij een festival of bij een groot evenement kan je kiezen voor foodtrucks met diverse bars. Door een bierglas te bedrukken met de naam van het festival of jouw bedrijf weet je zeker dat ze jou niet vergeten. Helemaal garanderen doen we niet, want het aantal biertjes kan soms invloed hebben om het geheugen. Op een beurs, seminar of bedrijfsfeest kan je bijvoorbeeld een lopend buffet organiseren of barpersoneel met hapjes laten rondlopen. Laat het barpersoneel in bedrijfskleding rondlopen voor een professionele indruk. Bedrijfskleding bedrukken kan bijvoorbeeld met een slogan, bedrijfsnaam of logo.

Bij FLYERALARM vind je alles voor jouw evenementen drukwerk

Nu je weet wat je nodig hebt om een evenement te organiseren is het tijd voor actie. Bij FLYERALARM vind je alles om jouw evenemenent te promoten en aan te kleden. Met posters, reclameborden of flyers in verschillende afmetingen bereik je jouw gewenste doelgroep. Jouw evenement kleed je aan met partytenten, leuke stoelen en kussens en verdere aankleding zoals banners en vlaggen. Van een kleine oplage zoals 10 vlaggen bedrukken tot een grote oplage om 1.000 flyers bedrukken, het is allemaal mogelijk. En ben je toevallig op het laatste moment nog iets vergeten, zoals bedrukte bierviltjes? Geen probleem. Met onze overnight service kun jij gemakkelijk extra drukwerk of producten bestellen en heb je het de volgende dag in huis.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Hinterlassen Sie einen Kommentar