Skip to main content

Welk formaat flyer heb ik nodig?

By 22. oktober 2021 Know-how

Wil je een flyer drukken voor je evenement, nieuwe campagne of winkelopening? Goed idee! Flyers drukken is een goedkoop en effectief marketingmiddel. Maar welk formaat flyer kun je nu het beste kiezen? Wij leggen in dit blog uit welke verschillende flyer formaten er allemaal zijn, wat de afmetingen zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste formaat flyer.

 

Meest gekozen flyer formaat

Om meteen de meest gestelde vraag te beantwoorden: het standaard en meest gekozen flyer formaat is A5. Een A5 flyer is 14,8 bij 21 cm en de helft van een A4’tje. Weet je voldoende en wil je meteen flyers drukken in A5 formaat? Neem dan een kijkje bij deze flyers. Wil je eerst nog meer te weten komen over andere formaten flyers? Lees dan snel verder.

Verschillende formaten flyers

  • Flyer A3 formaat
    Dit is de grootste flyer die je kunt laten drukken. Een A3 formaat flyer is even groot als twee A4’tje naast elkaar en kun je ook gebruiken als poster. Dit formaat is geschikt als je veel informatie of grote afbeeldingen op je flyer ontwerp wilt laten drukken.
    Afmetingen A3 flyer: 420 x 297 mm
  • Flyer A4 formaat
    Een A4 is een bekend en populair flyer formaat. Het trekt de aandacht, maar is ook niet te groot. Het past hierdoor ook nog eens gemakkelijk in een envelop.
    Afmetingen A4 flyer: 297 x 210 mm
  • Flyer A5 formaat
    Een A5 flyer is het meest gekozen formaat en de helft van een A4 pagina. Deze afmeting wordt veel gebruikt als je de flyers wilt uitdelen op straat. Het is een handzaam formaat, die je gemakkelijk in je tas of broekzak stopt.
    Afmetingen A5 flyer: 148 x 210 mm
  • Flyer A6 formaat
    Een A6 flyer past vier keer in een A4 en is vergelijkbaar met de grootte van een ansichtkaart. Het is na de A5 flyer het meest gekozen flyer formaat.
    Afmetingen A6 flyer: 105 x 148 mm
  •  Flyer A7 formaatBen je op zoek naar het juiste formaat voor een entreekaartje of kortingsbon dan is een A7 formaat flyer geschikt. Door het kleine formaat is het gemakkelijk mee te nemen in je portemonnee of handtas. Afmetingen A7 flyer: 74 x 105 mm
  •  Flyer A8 formaatDit is het kleinste flyer formaat en geschikt voor als je een flyer ter grootte van een naamkaartje of drankbonnetje wilt laten drukken.
    Afmetingen A8 flyer: 52 x 74 mm

Overige type flyers

DIN flyer formaat
Een DIN formaat is geschikt voor een smalle en langwerpig gevouwen flyer. DIN flyers vallen op door hun lange zijde en zijn geschikt om bijvoorbeeld toe te voegen aan een tijdschrift. DIN formaten worden vaak gekozen voor drukwerk met een lange zijde denk hierbij aan menukaarten of entreekaarten.

Carré flyer formaat
Wil je opvallen en creatief aan de slag met een origineel ontwerp? Kies dan voor het Carré flyer formaat: dit is een vierkant formaat. Je kunt kiezen uit 3 verschillende Carré flyer formaten: klein, groot en XL. Deze flyer is bijvoorbeeld geschikt voor uitnodigingen.

  • Afmetingen vierkant small: 9,8 x 9,8 cm
  • Afmetingen vierkant groot: 14,8 x 14,8 cm
  • Afmetingen vierkant  XL: 21 x 21 cm

US flyer formaat

In Amerika gebruiken ze andere formaten voor papier dan in Europa. Daar is bijvoorbeeld de ‘US letter’ het meest gebruikte formaat. Deze is iets korter en breder van afmeting dan een A4. Het US formaat flyer is ook een afwijkend formaat en iets smaller en hoger.
Afmeting US formaat: 9,8 x 21 cm
Afmeting US lang plus:
10,5 x 21 cm


Afwijkende flyer formaten

Wist je dat je bij FLYERALARM ook afwijkende flyer vormen kunt bestellen? Zo kun je bij het samenstellen van flyers bij ons kiezen voor een flyer in de vorm van een cirkel, vierkant, hart, ster, cadeau, mannetje of kerstboom.

Weet je na het lezen van dit blog welk formaat flyer je moet laten drukken? Bestel dan vandaag nog je flyers  met de overnight service en je hebt ze morgen al in huis.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter