Skip to main content

Wat is belangrijk bij een flyer maken? | FLYERALARM

By 7. juni 2023 juni 12th, 2023 Know-how

Wat is belangrijke informatie voor een wervende flyer?
Een flyer is een veelgebruikt marketingmiddel om een boodschap, evenement of product onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Of het nu gaat om het promoten van een lokale band, het adverteren van een nieuwe winkelopening of het aankondigen van een festival, een goede flyer moet de juiste informatie op de juiste manier overbrengen. Ga jij flyers drukken, dan heb je hier een checklist met elementen die zeker niet mogen ontbreken op een wervende flyer.

Het doel van de flyer

Wat is belangrijk bij een flyer maken? Het meeste belangrijke element is het onderwerp. Het is belangrijk om het doel van de flyer duidelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld een aankondiging zijn van een evenement, de lancering van een nieuw product of de opening van een nieuwe winkel. Schrijf in grote letters of in een opvallend lettertype de naam van jouw evenement, bedrijf of van de actie. Benoem ook duidelijk voor wie jouw evenement, product of actie bedoeld is.

Wie, wat, waar en hoe

Ga je een evenement organiseren? Zorg dan dat de datum, tijd en locatie duidelijk op de folder staan. Vergeet ook niet de kosten van het evenement te vermelden. Heb je een kortingsacties of deel je folders uit voor een winkelopening? Vermeld dan duidelijk de locatie van de winkel. Het is ook handig om een kaartje of een routebeschrijving toe te voegen, zodat het voor de lezer gemakkelijk is om de locatie te vinden.

Contactgegevens

Een QR-code scannen om naar de website te gaan, een URL van jouw bedrijfswebsite of een telefoonnummer om contact op te nemen. Wat je ook kiest, zorgt dat de contactgegevens duidelijk op de flyer staan, zoals een emailadres of telefoonnummer. Dit maakt het voor geïnteresseerden gemakkelijker om contact op te nemen en meer informatie te krijgen over het product, de dienst of het evenement.

Vermeld de voordelen of USP’s

Voor de ontvanger moet het in 1 oogopslag duidelijk zijn wat het hem of haar oplevert. Geef daarom concreet aan wat de voordelen of Unique Selling Points (USP’s) van het product of de dienst zijn. Waarom zou iemand het product of de dienst moeten kopen? Wat zijn de voordelen ten opzichte van de concurrentie? Schrijf op een beknopte en aantrekkelijke manier de voordelen op zodat je de lezer kan overtuigen om meer informatie te vragen of het product te kopen.

Een flyer met logo drukken

Een flyer wordt vaak vluchtig gelezen. Een A5 flyer drukken of A4 pamflet met logo zorgt voor de lezer dat hij direct weet wie de afzender is. Plaats jouw logo of het logo van een evenement zichtbaar op de voorkant van de pamflet. Organiseer je een evenement met partners? Plaats dan de logo’s van de samenwerkende partijen op een bescheiden manier aan de zijkant of op de achterkant.

Visueel aantrekkelijk

Een pamflet moet er visueel aantrekkelijk uitzien om de aandacht van de lezer te trekken. Een afbeelding kan helpen om de boodschap van de flyer te versterken en kan de aandacht trekken van mensen die anders misschien niet geïnteresseerd zouden zijn. Gebruik een aantrekkelijke afbeelding die past bij het evenement, product of bedrijf. Dit kan een foto, illustratie of een grafisch ontwerp zijn. Gebruik kleuren, afbeeldingen en lettertypen die bij het doel en de doelgroep passen bij maken van een grafisch design. Zorg voor een goede balans tussen tekst en beeld en gebruik voldoende witruimte om de flyer overzichtelijk te houden.

Call-to-action

Sluit de flyer af met een duidelijke call-to-action. Geef aan wat de lezer moet doen om meer informatie te krijgen, het evenement bij te wonen of het product te kopen. Dit kan bijvoorbeeld een telefoonnummer zijn om te bellen, een website om te bezoeken of een kortingscode om te gebruiken.

Wat kan je beter weglaten op de flyer

Naast deze elementen zijn er ook enkele dingen die beter weggelaten kunnen worden op een flyer. Ten eerste is te veel tekst niet effectief. Houd de tekst kort en krachtig en beperk je tot de belangrijkste informatie. Een overvloed aan informatie kan lezers overweldigen en ervoor zorgen dat ze afhaken. Ook moet het design niet te druk zijn. Het is verleidelijk om allerlei kleuren, lettertypen en afbeeldingen toe te voegen, maar dit kan afleiden van de boodschap. Het is beter om een eenvoudig design aan te houden. Vind je het lastig om een wervende flyer te ontwerpen? Met onze online ontwerptool kan je heel gemakkelijk zelf een flyer ontwerpen. Maak een keuze uit honderden vooropgestelde designs en pas de tekst en afbeeldingen naar wens aan.

Verspreid jouw boodschap

Nu je antwoord hebt op de vraag ‘Wat is belangrijk bij een flyer?’ is de volgende stap flyers laten drukken. Bepaal van tevoren het papiersoort en de oplage. Voor het bepalen van de oplage is het slim om te weten waar je de folder gaat verspreiden. Ga je de folder op diverse locaties achterlaten of ga je hem in een druk winkelcentrum verspreiden? Ook kan je de folder huis-aan-huis verspreiden. Wat je kiest is afhankelijk van het doel en boodschap van je flyer.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter