Skip to main content

Hoe effectief zijn posters? | FLYERALARM

By 12. april 2024 BeInspired

Hoe effectief zijn posters? Tegenwoordig wordt veel promotie via online kanalen gevoerd. Traditionele marketingmiddelen, zoals posters, lijken hun waarde verloren te zijn. Maar is dat echt zo? Hoe effectief zijn posters anno nu? Het ophangen van posters in winkelcentra, beplakken op reclamezuilen of verspreiden in bedrijfsruimtes is nog steeds een effectieve manier om je boodschap over te brengen en een breed publiek te bereiken. In dit artikel bespreken we 5 belangrijke redenen waarom het drukken en ophangen van posters nog steeds waardevol is.

De kracht van herhaling

Je kent het gezegde wel: de kracht van herhaling zorgt ervoor dat je een boodschap niet vergeet. Dat geldt ook voor posters. In tegenstelling tot online advertenties of sociale media berichten, hebben posters het voordeel van langdurige zichtbaarheid. Vaak worden er meerdere posters in een gebied opgehangen of verspreid. Eenmaal opgehangen blijven ze potentiële klanten bereiken zolang ze zichtbaar zijn. Hoe? Mensen zien posters terwijl ze voorbijlopen of reizen naar hun dagelijkse bestemmingen. Daarnaast onthouden mensen vaak eerder beeld dan tekst. Een goed ontworpen poster is dan ook visueel sterk. Dankzij meerdere posters in hetzelfde gebied wordt de doelgroep constant herinnert aan de (reclame) boodschap. En dat is precies wat jij wilt.

Gemakkelijk te verspreiden

Poster laten drukken heeft nog een ander groot voordeel. Je hangt ze gemakkelijk op strategische locaties waar jouw publiek langskomt, zoals winkelcentra, openbare ruimtes, scholen of bedrijfsgebouwen. Of het nu gaat om studenten op een universiteitscampus, potentiële klanten in een winkelgebied of treinreizigers, je kiest de locaties waar jouw doelgroep zich bevindt. Ga jij posters laten drukken voor productpromotie? Hang dan posters op in jouw bedrijf of winkel. Bijvoorbeeld bij het winkelschap waar een aanbieding te vinden is of in de buurt van de kassa.

Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp

Posters hebben het potentieel om direct oogcontact te maken en de aandacht van voorbijgangers te trekken. In een wereld vol digitale afleidingen bieden posters een kans om de aandacht van mensen te grijpen en een blijvende indruk achter te laten. Denk bij een poster ontwerpen na over de impact die je wil maken. Door gebruik te maken van een creatieve ontwerp, creëer je visuele impact die direct de aandacht trekt. Het visuele aspect van posters maakt het mogelijk om emoties op te roepen, het merkbewustzijn te vergroten en een blijvende indruk achter te laten bij het publiek.

Bereik lokaal jouw doelgroep

Posters drukken zorgt ervoor dat je jouw marketingcampagne specifiek kan richten op lokale gemeenschappen. Door posters op te hangen in de buurt van je bedrijf, in de directe omgeving van evenementen of op andere relevante locaties, bereik je doelgroep effectief. Lokale targeting is vooral waardevol voor kleine bedrijven en lokale evenementen. Daarnaast zijn posters ook ideaal als aanvulling op je online strategie. Posters dienen als een tastbare herinnering aan een online campagne. Zijn posters nog steeds effectief? Deze vijf tips laten zien welk verschil jij kan maken met posters drukken en ophangen.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter