Skip to main content

Is flyeren nog van deze tijd? | FLYERALARM

By 23. mei 2023 BeInspired

Flyeren, het uitdelen van kleine papieren vellen met informatie over een product, dienst, of evenement, bestaat al decennia lang en was in het verleden een veelgebruikte marketingtool. Echter, met de komst van de digitale wereld en de opkomst van sociale media, kan het idee van het uitdelen van fysieke flyers aan mensen op straat misschien als ouderwets worden beschouwd. Is flyeren nog van deze tijd? We geven je 5 redenen waarom het uitdelen en verspreiden van pamfletten nog steeds enorm effectief kan zijn.

Zorg voor een tastbare indruk

Een van de belangrijkste voordelen van flyeren is dat het tastbaar en direct is. Flyers drukken en verspreiden heeft als voordeel dat de ontvanger direct jouw boodschap kan lezen en bekijken. Dit is anders dan bij digitale marketing, waarbij de ontvanger het bericht kunnen negeren of wegklikken zonder deze echt te hebben gezien. Door een flyer in handen te hebben kan iemand jouw reclameboodschap rustig bekijken. Of doorgeven aan anderen. Je maakt niet alleen een tastbare, maar wellicht ook een blijvende indruk.

Verspreid je boodschap lokaal

Een andere kracht van flyeren is dat het gericht en lokaal is. Je kunt specifieke doelgroepen targeten op bepaalde locaties, waardoor je de kans vergroot dat je boodschap de juiste mensen bereikt. Bijvoorbeeld, als je een evenement organiseert dat gericht is op tieners, kun je flyers verspreiden in de buurt van scholen en hang-out plekken voor jongeren. Of als je een restaurant opent dat zich richt op gezinnen, dan kun je pamfletten uitdelen in de buurt van speeltuinen en kinderdagverblijven. Door het kiezen van de juiste locaties kun je ervoor zorgen dat jouw pamfletten terechtkomen bij mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Goedkope manier voor zichtbaarheid vergroten

Flyeren is een relatief goedkope en flexibele manier om je boodschap te verspreiden. Het drukken van pamfletten is goedkoper dan het produceren van advertenties voor tv, radio of print. Bovendien kun je het aantal flyers dat je wilt drukken aanpassen aan je budget en je doelen. Daarnaast geeft je ook de mogelijkheid om snel te reageren op veranderende omstandigheden en je boodschap aan te passen als dat nodig is.

Direct actie

Heb je een evenement of een kortingsactie dat binnenkort plaatsvind? Laat dan A5 flyers drukken. Door het gebruik van een duidelijke en overtuigende boodschap kan het uitdelen van flyers mensen aanzetten om direct actie te ondernemen, zoals het bezoeken van de winkel, het bijwonen van een evenement, of het maken van een aankoop. Dit in tegenstelling tot digitale marketing, waarbij mensen de boodschap kunnen zien en deze later vergeten. Met een pamflet in handen is er meer kans dat mensen hun actie onmiddellijk ondernemen.

Zorg voor een creatief ontwerp.

Het uitdelen van pamfletten kan ervoor zorgen dat je opvalt tussen jouw concurrenten. Ontwerp flyers met een creatief design, waardoor ze opvallen en de aandacht trekken van voorbijgangers. Het gebruik van opvallende kleuren en afbeeldingen kan ervoor zorgen dat mensen jouw boodschap niet over het hoofd zien en het kan zelfs een gespreksonderwerp worden onder vrienden en familie. Hierdoor kan de naamsbekendheid van jouw bedrijf of evenement worden vergroot. Een aantrekkelijk en professionele flyer zal eerder de aandacht trekken en de kans vergroten dat mensen hem bewaren of doorgeven aan anderen. Ook kan flyers laten drukken een persoonlijk tintje geven aan jouw marketingstrategie. Door het hebben van een persoonlijke interactie met voorbijgangers, kun je hun interesse en aandacht winnen op een manier die niet mogelijk is met digitale marketingmethoden. Het antwoord op de vraag ‘is flyeren nog van deze tijd?’ is daarom ook dat het uitdelen en verspreiden van flyers nog steeds enorm effectief zijn.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter