Skip to main content

Kies het juiste formaat visitekaartje

By 11. november 2021 BeInspired

Ga jij voor een standaard formaat visitekaartje, een gevouwen visitekaartje of een afwijkende afmeting? Wij zetten alle voor- en nadelen van verschillende formaten visitekaartjes voor jou op een rij, zodat je aan het eind van dit blog het juiste formaat visitekaartje kunt kiezen.

 

1.Standaard formaat visitekaartje – horizontaal

Het standaard formaat van een visitekaartje is 8,5 bij 5,5 cm. Het voordeel van het klassieke visitekaartjes is dat hij in elke portemonnee past. Dat is toch de plek waar de meeste mensen hun visitekaartje in stoppen als ze op een evenement zijn. Het nadeel van het standaard visitekaartje is dat wanneer je op een beurs of meerdaags event bent en tientallen visitekaartjes uitdeelt en krijgt – ze niet meer echt opvallen.

+ Past in elke portemonnee
– Veel concurrentie van vergelijkbare visitekaartjes

2. Gevouwen visitekaartjes

Een gevouwen visitekaartje is al wat opvallender en praktischer als je meer informatie erop kwijt wilt. Ook kun je er blok voor notities of afspraken op laten drukken. Zo is er naast contactinformatie ook ruimte om een persoonlijke boodschap op te schrijven of een reminder voor een afspraak.

+ Meer ruimte voor contactinformatie of notities
– Ze zijn dikker doordat het dubbelgevouwen papier

3.Afwijkende visitekaartjes afmeting


Bedenk dat je contactpersoon op een evenement, beurs of festival tientallen visitekaartjes in zijn handen krijgt gedrukt. Als jij ervoor wilt zorgen dat je wordt onthouden kies dan voor een visitekaartje in een afwijkend formaat. Kies bijvoorbeeld voor een vierkant formaat of net iets groter of kleiner dan het standaard formaat van 8,5 bij 5,5 cm. De visitekaartjes afmeting van de breedte mag tussen de 4 tot 21 cm zijn en de lengte tussen de 5 tot 29,7 cm zijn. Er is dus alle ruimte voor creativiteit!

+ Met een afwijkend formaat val je op in de massa
– Een opvallend ontwerp of formaat is goed, maar zorg ervoor dat je contactinformatie goed leesbaar blijft.

4.Mini visitekaartjes

Stel je voor je hebt een stapel visitekaartjes in je portemonnee van allemaal het standaard formaat. Er piept er eentje tussenuit, omdat hij net wat kleiner is. Wil jij net dat ene er tussenuit piepende visitekaartje zijn, kies dan een mini visitekaartje van 7.4 bij 5.2 cm. Het voordeel is dat je zeker weten opvalt tussen een stapel visitekaartjes. Het nadeel is dat je er net wat minder informatie op kwijt kunt. Heb jij voldoende aan de standaard gegevens (naam, functie, email en telefoon) en wil je opvallen, dan is het mini visitekaartje geschikt voor jou.

Het juiste formaat visitekaartje kiezen hangt dus af van het doel, de branche waar je in werkt en de hoeveelheid informatie die je erop kwijt wilt. Wil je graag opvallen of een creatiever visitekaartje, ga dan voor een afwijkend formaat of mini visitekaartje. Past dit niet bij de branche of het bedrijf waar je voor werkt ga dan voor ons klassieke formaat visitekaartje: die is altijd goed.

 Heb je het juiste formaat visitekaartje gevonden en wil je meteen aan de slag? Kies dan één van onze 500 gratis visitekaartjes templates en bestel vandaag nog jouw ideale visitekaartje.

 

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter