Skip to main content

Hoe maak je een flyer? | FLYERALARM

By 8. augustus 2023 Know-how

Hoe maak je makkelijk een flyer? Een flyer om een kortingsactie te promoten, een nieuw product onder de aandacht te brengen of om een evenement aan te kondigen. Mensen krijgen maar al te vaak een pamflet in handen gedrukt, ontvangen er eentje via de brievenbus of lezen ze in een wachtruimte. Een pamflet is een uitstekende manier om snel en gemakkelijk informatie te verspreiden over een evenement, product, dienst of bedrijf. Hoe maak je een flyer die opvalt en effectief is? Flyers maken doe je in 4 stappen.

Stap 1: Kies het juiste formaat en de indeling

De eerste stap bij flyer maken is bepalen in welk formaat je ze laat drukken. Als je van plan bent om de pamfletten op te hangen op prikborden, in winkels of op straat, kies dan voor een standaard A4- formaat. Voor het uitdelen op straat of een beurs is flyers afdrukken ideaal, dit formaat stop je gemakkelijk in je zak. Nadat je het formaat heb gekozen, kan je vervolgens een keuze maken voor een enkelzijdige of dubbelzijdige pamflet.

Stap 2: Zorg voor visuele elementen

Vervolgens is het tijd voor het maken van een ontwerp. Zorg voor voldoende visuele elementen om een aantrekkelijke folder te maken. Denk aan veel afbeeldingen, kleuren en lettertypen die passen bij je merk en de boodschap die je wilt overbrengen. Houd de afbeeldingen en het lettertype groot genoeg zodat ze opvallen en gemakkelijk te lezen zijn. Probeer daarnaast goed af te wisselen tussen beeld en tekst, immers mensen nemen sneller beeld op dan tekst. Vind je een zelf ontwerpen lastig? Met onze online flyer ontwerptool maak jij in een handomdraai een professionele pamflet. Kies uit een van de honderden templates en pas de beelden en tekst aan.

Stap 3: Duidelijke informatie

Bij een flyer draait het om snel de aandacht te trekken. De informatie moet daarom duidelijk en beknopt zijn. Vermeld de belangrijkste informatie, zoals de naam van het evenement of de dienst, de datum, tijd en locatie. Vergeet ook niet om contactgegevens op te nemen, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. Houd er rekening mee dat mensen over het algemeen niet veel tijd besteden aan het lezen van een flyer, dus je moet de informatie in hapklare brokken aanbieden. Als je een aanbieding of promotie aanbiedt, zorg dan dat dit duidelijk zichtbaar is. Een call to action is onmisbaar in dat geval.

Stap 4: Kies een juiste papiersoort voor je flyer

De keuze van het papiersoort kan ook een groot verschil maken voor de uitstraling van je folder. Er zijn verschillende papiersoorten om uit te kiezen, zoals glanzend, mat, zijde, kraftpapier en textuurpapier. Flyers laten drukken op glanzend papier zorgt ervoor dat de kleuren van de afbeeldingen en grafische elementen helderder zijn, terwijl mat papier een meer verfijnde uitstraling geeft. Textuurpapier zoals linnenpapier kan zorgen voor een meer natuurlijke uitstraling en kraftpapier kan een rustiek en handgemaakt gevoel geven. Heb je een duurzame boodschap te verspreiden of wil je een milieubewuste uitstraling afgeven? Kies dan voor gerecycled papier. Wat je ook kiest, zorg dat je een papiersoort uitzoekt dat past bij het doel en de uitstraling van je pamflet. Houd hierbij ook rekening met de leesbaarheid van de tekst op het gekozen papier. Anders heb je kans dat je alsnog de plank misslaat met een goed ontworpen flyer.

Verspreid je flyer

Hoe maak je een flyer?Het maken van een duidelijke flyer is niet moeilijk als je weet waar je op moet letten. Kies het juiste formaat en papiertype, presenteer de informatie in hapklare brokken en voeg aantrekkelijke afbeeldingen en grafische elementen toe om de aandacht te trekken. Met deze tips maak je een flyer die niet alleen effectief is, maar die ook gelezen wordt. De laatste stap is flyers drukken en verspreiden. Hang het op prikborden in je buurt, plaats het in winkels of geef het uit op straat. Houd je doelgroep goed in gedachten en zorg ervoor dat de boodschap duidelijk overkomt. Met een goed ontworpen folder kun je je boodschap op een aantrekkelijke en doeltreffende manier overbrengen.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter