Skip to main content

Origineel en onderscheidend drukwerk maken en drukken| FLYERALARM

By 10. februari 2023 BeInspired

Hoe kan jij je als ondernemer onderscheiden met drukwerk?
Zichtbaar zijn en naamsbekendheid vergroten is voor iedere ondernemer een must. Nieuwsbrieven, social media, online advertenties of een gelikte website. Veelal worden online communicatiemiddelen ingezet voor het vergroten van naamsbekendheid. Papier klinkt al bijna ouderwets. Toch is dat absoluut niet het geval. Drukwerk, vlaggen en banners zijn nog steeds effectief voor het vergroten van naamsbekendheid. Met een professioneel uitziende flyer of origineel visitekaartje kun je je onderscheiden van de rest. Hoe kun jij je als retail ondernemer onderscheiden met drukwerk?

De toegevoegde waarde van drukwerk

Het zijn digitale tijden en je mailbox overstroomt wellicht met aanbiedingen en nieuwsbrieven. Al vanaf een klein budget kan je digitale promotie inzetten. Hoewel online communicatiemiddelen zeker kanshebbers zijn, is de kans ook vrij groot dat jouw (beoogde) doelgroep achteloos door een zorgvuldig opgemaakte nieuwsbrief of social media post heen scrolt. Met een origineel visitekaartje of een prachtige brochure geef je jouw klanten of relaties letterlijk iets in handen. Een magazine of flyer kunnen ze bewaren of op het gemakje doorlezen. Behoefte aan contact, dan hoeven ze enkel maar jouw visitekaartje erbij te pakken. Juist in deze digitale tijden is het fijn als je jouw klanten of relaties iets geeft om vast te kunnen houden. Zeker als het er ook nog eens mooi uitziet.

Visitekaartjes ontwerpen en drukken

Iets wat bijna iedere ondernemer kan gebruiken, zijn visitekaartjes. Je kan ze geven aan klanten die interesse hebben in jouw product of diensten, of als relaties een samenwerking willen aangaan. Anno nu zijn visitekaartjes nog steeds een van de meest gebruikte manieren om contactgegevens uit te wisselen. Tijdens beurzen, congressen of bijeenkomsten worden dikwijls nog tientallen visitekaartjes uitgewisseld. Visitekaartjes zijn daarnaast ook handig om aan klanten mee te geven, na het sluiten van een verkoop of offertegesprek. Wil je indruk maken, dan is het verstandig om een origineel kaartje te ontwerpen.  Ook een naamkaartje uitgevoerd op premium materiaal met een parelmoereffect, metallic-look of een linnenpreging is anders dan de standaard visitekaartjes. Of wat dacht je van een naamkaartje gedrukt op kringlooppapier? Je geeft direct een groene – eerste – indruk af. Denk bij het ontwerpen van visitekaartjes na over wat je wilt vertellen en welke indruk je wilt achterlaten. Op deze manier kan jij een opvallend visitekaartje ontwerpen.

Flyers, brochures en folders ontwerpen

Is het product of de dienst die je levert ingewikkeld? Of heb je een breed productassortiment? Dan zijn gedrukte brochures en magazines ideaal. Hierin kun je naast contactinformatie, ook nog handige informatie en tips zetten. Heb jij een nieuw product wat je wilt promoten of wil je een evenement aankondigen? Dan bieden poster en flyers een uitkomst. Flyers met een A5 of A5 formaat zijn gemakkelijk mee te nemen of uit te delen. Daarnaast wekt een flyer vertrouwen op. Dat wordt versterkt wanneer deze persoonlijk wordt overhandigd. Ga jij een flyer ontwerpen? Denk dan na over welke boodschap je op de flyer wilt verkondigen. Met onze handige tips voor effectieve flyer ontwerpen weet je zeker dat je flyer niet in de prullenbak of op straat beland.

Stickers in allerlei vormen en maten

Jouw bedrijfsnaam blijft letterlijk en figuurlijk plakken met stickers. Verstuur je veel pakketten of brieven? Plak dan overal je bedrijfsnaam en logo op met behulp van stickers. Met raamstickers kun je gemakkelijk jouw openingstijden vermelden op de winkelruit. Of plak bedrukte stickers met een speciale actie of aanbieding op het raam. Is de actie voorbij, dan haal je de stickers eenvoudig eraf met een speciale sticker verwijderaar. Ook zijn stickers met logo ideaal om op tassen, kleerhangers of banners te plakken. Stickers op rol kun je slim inzetten als promotiemateriaal. Stop ze in goodiebags, gebruik ze als spaarzegels voor loyaliteitsprogramma of zet ze in om producten extra af te prijzen. Heb je een bedrijfsauto? Laat dan je auto bestickeren met jouw bedrijfslogo en contactgegeven en maak al rijdend reclame.

Vlaggen en spandoeken om klanten te trekken

Bij drukwerk en naamsbekendheid vergroten denk je misschien niet direct aan vlaggen en spandoeken, maar voor retail ondernemers zijn ze onmisbaar. Trek klanten naar jouw winkel met wapperende vlaggen. Kies bijvoorbeeld voor bijzondere drop-flags voorzien van jouw bedrijfsnaam – en logo. Heb je een bedrijfspand, denk dan ook eens aan het ophangen van spandoeken. Zo maak je op een gemakkelijke manier reclame. Ook roll-up banners zijn ideaal om jouw producten of diensten te presenteren. Zet ze bij de receptie, in een koffiecorner of naast de kassa. En ga je naar een beurs, evenement of markt? Dan kun je de vlaggen en banners gemakkelijk meenemen. Welke vormen van drukwerk voor jouw bedrijf handig zijn, hangt af van de doelen en de producten die je verkoopt. Welk middel je ook kiest, laat het drukwerk in jouw huisstijl drukken. Zo word én blijf je herkenbaar en onderscheidend!

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter