Skip to main content

Wat moet er verplicht op een poster staan? | FLYERALARM

By 21. maart 2024 Know-how

Wat moet er verplicht op een poster staan? Posters zijn een effectief middel om informatie over te brengen, mensen aan te trekken en boodschappen te verspreiden. Of het nu gaat om het promoten van een evenement, het adverteren van een product of het delen van belangrijke informatie: het is essentieel om bepaalde elementen te vermelden. Wat moet er verplicht op een poster staan?

De titel en kernboodschap

Het is wellicht een open deur: het eerste element wat echt niet kan ontbreken bij een poster maken is de titel en de boodschap. Wat wil je aan jouw publiek vertellen? Een pakkende titel trekt direct de aandacht van de lezer. De titel van de poster moet de essentie van je boodschap vastleggen en nieuwsgierigheid opwekken. Gebruik een opvallend lettertype en plaats de titel op een prominente plaats, zodat deze gemakkelijk te lezen is. Naast de titel is het belangrijk om je boodschap kort en duidelijk op de poster weer te geven.

Vermeld datum, tijd en locatie bij evenementen posters drukken

Laat je posters drukken voor een evenement, een beurs of een festival? Dan mogen gegevens zoals datum, tijd en locatie op de poster ook niet ontbreken. Zo weet de lezer waar hij moet zijn, wanneer en hoe laat. Zorg ervoor dat deze informatie duidelijk en gemakkelijk leesbaar is. Gebruik een lettergrootte dat groot genoeg is om op te vallen, vooral als het evenement op een specifieke datum begint. Organiseer je een betaald evenement? Vergeet bij posters drukken dan niet om de toegangsprijs of de prijs van een ticket te vermelden.

Zet je contactgegevens op de poster

Een andere element dat onmisbaar is bij een poster drukken is het vermelden van contactgegevens. Zet relevante contactinformatie, zoals een telefoonnummer, e-mailadres of website duidelijk op je poster. Dit hoef je niet groot te vermelden, maar het is wel noodzakelijk. Zo kunnen potentiële klanten, bezoekers of relaties zich aanmelden, kaarten kopen of verdere informatie opvragen. Wil je dat de lezer direct actie onderneemt? Dan kan je ook een QR-code op de poster plaatsen, met daarin een link naar het contactformulier op de website.

Een poster met logo drukken

Bij een poster maken is het ook belangrijk om te weten wie de afzender is. Laat daarom een poster met bedrijfslogo drukken. Met jouw bedrijfslogo op de poster ziet de lezer meteen wie de afzender is. Ook als je met sponsoren of andere deelnemende partijen werkt, wil je misschien logo’s plaatsen op de poster. Een poster met logo zorgt voor herkenbaarheid van de organisatie, het bedrijf of evenement dat wordt vertegenwoordigt.

Call-to-action

Een effectieve poster moet een call-to-action bevatten die de lezer aanspoort om actie te ondernemen. Dit kan variëren van het kopen van een product, het bijwonen van een evenement, het bezoeken van een bedrijf tot het aanmelden voor een beurs. Zorg ervoor dat je calll-to-action duidelijk en overtuigend, zodat mensen worden aangemoedigd actie te ondernemen. Immers, je hangt de posters niet voor niks op.

Eventuele wettelijke verplichtingen of disclaimer:

Sommige posters, met name die voor juridische, gezondheids- of financiële diensten, kunnen wettelijke verplichtingen of disclaimer bevatten. Zorg ervoor dat je voldoet aan eventuele voorschriften of regels met betrekking tot de informatie die je moet verstrekken. Dit kan bijvoorbeeld het vermelden van juridische voorwaarden, gezondheidsrisico’s of financiële waarschuwingen zijn.

Overige informatie

Afhankelijk van het doel van je poster, kunnen er andere belangrijke details zijn die je moet vermelden. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over toegangsprijzen, speciale gasten, dresscodes of specifieke instructies voor deelnemers. Zorg ervoor dat je deze details op een duidelijke en beknopte manier communiceert, zodat mensen precies weten wat ze kunnen verwachten. Door een pakkende titel, essentiële informatie, visuals, branding en een duidelijke call-to-action op te nemen, maak je een poster die mensen enthousiasmeert, informeert en aanzet tot actie. Vergeet niet om het ontwerp eenvoudig en overzichtelijk te houden en de juiste balans tussen tekst en beeld te vinden. Met deze tips weet je wat er verplicht op een poster moet staan en kun je een aantrekkelijke poster maken die je boodschap effectief overbrengt naar je doelgroep.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter