Skip to main content

Zelf visitekaartjes maken – gratis en online | FLYERALARM

By 30. juni 2021 augustus 4th, 2021 Know-how

Wil je voordelig en snel zelf je visitekaartjes maken? Om onze gratis online editor te gebruiken heb je geen grafische kennis nodig en is super gebruiksvriendelijk, dus je hebt dit zo gepiept. Kies één van de professionele, kant-en-klare visitekaartjes templates, vul je gegevens in en pas de kleuren aan naar je huisstijl. Zo heb je binnen 30 minuten je eigen visitekaartje gemaakt én besteld.

Voordat je begint met het ontwerpen van je visitekaartje, kies je de vorm van het visitekaartje. Ga jij voor:

– Enkelzijdig bedrukt visitekaartje
– Dubbelzijdig bedrukt visitekaartje
– Mini formaat visitekaartje (om op te vallen!)
– Of een gevouwen visitekaartje

Zodra je de vorm hebt gekozen, kom je automatisch terecht in de online editor. Vanaf hier is het nog slechts 6 stappen en dan kun jij je visitekaartjes bestellen.

Stap 1: Kies een visitekaartjes template
De eerste stap is de makkelijkste én de moeilijkste. Je hoeft ‘’alleen’’ maar een template aan te klikken, maar de vraag is natuurlijk welk template. Je hebt keuze uit meer dan 500 verschillende visitekaartjes templates. Om de keuze gemakkelijker te maken en gerichter te zoeken wat bij jouw bedrijf past, kun je filteren op branche en beroep.

Stap 2: Tekst toevoegen
Vervolgens kom je in de online editor terecht. Klik op het tekstvak waar je jouw gegevens wilt invullen. Meteen komt aan de linkerkant een balk met tekstinstelling opties tevoorschijn. Hier kun je het lettertype veranderen, de lettergrootte aanpassen en de tekstkleur kiezen. Vul nu hier al je persoonlijke informatie in en check dit goed! Je bent niet de eerst die per ongeluk een tikfoutje heeft gemaakt op zijn visitekaartjes ontwerp en een hele batch visitekaartjes opnieuw moet bestellen.

Stap 3: Achtergrond invoegen
Klik in het linkermenu op de verfroller en voeg een achtergrondkleur toe. Denk bijvoorbeeld aan een achtergrond in huisstijlkleur of kies uit een van de natuurlijke achtergrondmotieven voor een rustig maar professioneel design.

Stap 4: Foto’s toevoegen
Wil een uniek visitekaartje ontwerpen? Voeg dan een zelfgemaakte foto toe door in de linkerbalk op het camera icoontje te klikken. Je kunt je foto eenvoudig in het vak slepen met het drag-en-drop systeem of selecteer via je bestandsmappen de juiste foto. Heb je geen eigen foto, maar wil je wel een foto op je visitekaartje plaatsen? Klik dan op de afbeelding onder het camera icoontje en kies gratis een foto uit onze beeldbank.

Pro tip: zorg er voor dat je eigen foto een minimale bestandskwaliteit heeft van 300 DPI. Dit kun je checken door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en op bij ‘instellingen’ te kijken.

Stap 5: Logo toevoegen
Voor de herkenbaarheid: je eigen bedrijfslogo mag natuurlijk niet ontbreken! Voeg het logo toe of gebruik onze ‘Logo ontwerper’ als je nog geen eigen logo hebt. Deze superhandige tool creëert in een handomdraai een logo voor jou. Vul je bedrijfsnaam in, de branche waarin je werkzaam bent en de huisstijlkleuren die je mooi vindt en de logo ontwerper geeft verschillende opties. Zit er één tussen die bij jou past? Plaats hem meteen gratis op je visitekaartje.

Stap 6: Controleer het ontwerp, bevestig en bestel
Ben je tevreden met je ontwerp? Klik dan op de blauwe button rechtsonder ‘Ga verder’. Controleer nu nog een keer al je gegevens, de huisstijlkleuren en of je zelfgemaakte visitekaartje er helemaal uitziet zoals jij in gedachten had. Check, check, dubbelcheck! Als je tevreden bent klik je op ‘Ontwerp bevestigen’ en kun je eigen gemaakte visitekaartjes bestellen. Een kind kan de was doen!

Pro tip: rooster toevoegen
Wil jij nieuwe elementen toevoegen aan het template van je visitekaartje, maar er ook voor zorgen dat alles goed in verhouding is met elkaar? Vink dan rechtsonder bij ‘Ontwerphulpmiddelen’ rooster aan. Hiermee kun je beter zien wat de verhouding is tussen alle nieuwe elementen en of ze netjes in het midden en goed uitgelijnd staan.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter