Skip to main content

Waar mag je flyers uitdelen? | FLYERALARM

By 12. mei 2023 mei 23rd, 2023 Know-how

Waar mag je flyers uitdelen? Heb je een perfecte professionele flyer gemaakt? Dan is het ook tijd om deze aan de wereld te laten zien. Je hebt verschillende mogelijkheden om pamfletten uit te delen. Je kunt ze gaan rond delen in de winkelstraten, ideaal als jij een winkel in de buurt hebt, of ze verspreiden via huis-aan-huis. Ook kun je pamfletten op verschillende plaatsen neerleggen, zo vergroot je je bereik. Waar mag je flyers uitdelen en waar kun je het beste je flyers uitdelen om het meeste effect te bereiken?

Flyeren tijden evenementen

Evenementen zijn een uitstekende plek om pamfletten uit te delen, omdat je daar een groot publiek kunt bereiken dat specifiek geïnteresseerd is in jouw product, dienst of evenement. Denk bijvoorbeeld aan een beurs, conferentie, een groot festival of een jaarmarkt. Het voordeel van folders uitdelen tijdens een evenement is dat je zeer gericht je publiek kunt bereiken. Zo kan je bijvoorbeeld op een openlucht festival een pamflet uitdelen over andere soortgelijke concerten. Of kan je tijdens een vakbeurs een folder uitdelen met jouw productaanbod. Met een originele en effectieve flyer kan jij het verschil maken tussen alle andere concurrenten.

Flyers uitdelen op openbare plaatsen

Je kunt ook folders uitdelen op openbare plaatsen, zoals winkelcentra, pleinen en parken. Het voordeel is dat je heel gemakkelijk jouw product, actie of dienst kunt promoten bij groot publiek. Zo bereik je misschien wel mensen die nog nooit van jouw merk of bedrijf hebben gehoord. Wat zet je dan op je flyer? Natuurlijk je reclameboodschap of actie en je contactgegevens. Laat A5 flyers drukken met bedrijfslogo of met jouw websitegegevens waardoor de ontvanger direct weet wie de afzender is.

Pamfletten in winkels en bedrijven neerleggen

Een andere manier om pamfletten te verspreiden is door ze neer te leggen bij de kassa of balie van lokale winkels en bedrijven. Dit kan een effectieve manier zijn om mensen te bereiken die interesse hebben in jouw product of dienst. Zo kan je bijvoorbeeld bij een autozaak een folder neerleggen van de wasstraat. Of laat flyers drukken met een aanbod voor een schoonheidsbehandeling en legt deze weg bij kappers in de buurt. Hoewel deze manier goed kan werken, ben je wel afhankelijk van de medewerking van de eigenaar van de winkel of het bedrijf.

 Folders uitdelen in de bibliotheek of in een wachtruimte

Het uitdelen van folders op openbare pekken of neerleggen in winkels kan goed werken voor sommige situaties. Bijvoorbeeld als jij een kortingsactie hebt voor een winkel of horecazaak in de buurt. Het nadeel is echter dat mensen vaak vlug doorlopen en de folder op de grond of in de prullenbak beland. Op plekken waar mensen de tijd hebben om te lezen heb je wellicht een grotere kans dat ze jouw folder bekijken. Denk bijvoorbeeld aan een bibliotheek. Bibliotheken zijn ideale locaties voor het uitdelen van flyers, omdat mensen hier naartoe komen om te studeren en te lezen en vaak openstaan voor nieuwe informatie. Of wat dacht je van de wachtruimte bij een huisarts, tandarts of fysio? Terwijl mensen wachten, kunnen ze jouw folder lezen.

Flyers verspreiden in horecagelegenheden

Waar mag je flyers uitdelen als het gaat om horecagelegenheden? Cafés, bars en restaurants zijn ook goede plekken om folders neer te leggen, vooral als ze een specifieke doelgroep aantrekken. Bijvoorbeeld, als je een pamflet hebt gemaakt voor een muziekfestival, kun je deze neerleggen bij een bar die zich richt op liefhebbers van live muziek. Ook een koffietentje kan een goede optie zijn. Leg een stapeltje flyers op de leestafel en onder het genot van een kopje koffie kunnen de bezoekers jouw pamflet lezen. Zorg dan wel voor een aantrekkelijk ontwerp, zodat hij opvalt tussen alle tijdschriften en boeken.

Huis-aan-huis verspreiden

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om jouw drukwerk huis-aan-huis te verspreiden. Op die manier bereik je nog veel meer mensen met jouw boodschap. Je kunt ook overwegen om je flyers persoonlijk te bezorgen bij huizen in de buurt. Over het algemeen mag je bijna overal folders uitdelen, alleen zal je bij sommige locaties de medewerking nodig hebben van anderen, zoals gemeentes of bedrijven. Er zijn genoeg mogelijkheden om een folders te verspreiden. Bedenk een strategie die past bij jouw reclameboodschap en doelgroep. Of het nu gaat om volgers te charteren voor jouw merk op social media, een kortingsactie of promotie van een nieuw event: flyers laten drukken kan je zowel in grote als kleine oplage doen.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter