Skip to main content

Wat is een hardcover?

By 4. maart 2022 Technology

Een hardcover is zoals de naam al zegt een harde omslag. Een boek met een dikke kartonnen, niet buigzame kaft en de bladzijden zijn vastgenaaid in het boek. Het tegenovergestelde van een hardcover is een soft cover, ook wel paperback genoemd. Dit een dunne, flexibele kaft waarbij de bladzijden in het boek zijn gelijmd.

Hardcovers zijn geschikt voor boeken, notitieboeken, brochures en memoblokken.

Paperback of hardcover?

Wanneer kies je er nu voor om een hardcover boek te drukken en wanneer ga je voor een paperback kaft? Wij zetten de voor- en nadelen op een rij.

Hardcover

+ Degelijke bescherming tegen vuil en vocht
+ Rug breekt niet; boek gaat langer mee

Paperback

+ Goedkoper dan hardcover
+ Het boek wordt lichter en compacter en gemakkelijker mee te nemen.

Het is dus afhankelijk van de gebruikssituatie welk type kaft de beste keuze is voor jouw drukwerk product. Ga je een jubileumboek laten drukken die door veel handen gaat en waarvan je wilt dat het jaren mee gaat? Kies dan voor een hardcover boek drukken.

Notitieboeken met harde kaft

Wil je een notitieboek drukken die je onderweg meeneemt naar afspraken en niet te zwaar moet zijn? Kies dan voor een notitieboek met paperback cover. Wil je zeker weten dat er geen enkele vouw of ezelsoor in je notitieboek komt? Kies dan voor een hardcover notitieboek.

Kleine en grote oplages

Je kunt bij FLYERALARM drukwerk bestellen in grote en kleine oplages. Zo kun je een hardcover boek drukken vanaf 1 stuks bij digitale druk en vanaf 250 stuks bij offset boeken drukken. Wil je een boek bestellen in een grote oplage? Dit kan tot 10.000 stuks.

Hardcover drukwerk bestellen? Dat doe je bij Flyeralarm!

Laat bij FLYERALARM je drukwerk drukken en je weet zeker dat je topkwaliteit krijgt. FLYERALARM is sinds 2002 een van de grootste online drukkerijen van Europa en heeft jarenlange kennis en ervaring met verschillende soorten drukwerktechnieken en producten. Zo kun je bij ons terecht voor visitekaartjes, posters, kantoorartikelen, evenementen aankleding maar ook horeca benodigdheden. Onze drukwerkexperts denken met je mee en checken elke bestelling. Wij bezorgen gratis in Nederland. Ook heb je bij sommige producten een overnight service, waarbij je de volgende dag jouw drukwerk in huis hebt. Ook heb je bij sommige producten een overnight service, waarbij je de volgende dag jouw drukwerk in huis hebt.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter