Skip to main content

Welk papier wordt gebruikt voor flyers drukken? | FLYERALARM

By 27. december 2023 Know-how

Welk papier wordt gebruikt voor flyers drukken? Bij het ontwerpen en drukken van flyers is het kiezen van het juiste papiersoort van cruciaal belang voor het succes van je promotiecampagne. Hoe mooi ook je ontwerp is, gedrukt op het verkeerde papier heeft jouw reclamemateriaal geen effect. Het papiersoort heeft namelijk invloed op de uitstraling, duurzaamheid en de manier waarop je boodschap wordt overgebracht. Voor een flyer bedrukken kun je bij ons kiezen uit 16 verschillende soorten papier. Zo kun je een papiersoort kiezen wat het maken en ontwerp van flyers en de kleur aanvult. Heb je een ontwerp met weinig kleur of heb je een zwart-wit flyer ontworpen? Dan is textuurpapier ideaal. Extra dik is het sulfaatkarton en wanneer je een milieuvriendelijke oplossing zoekt is natuur- of kraftpapier een goede oplossing. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van papier voor flyers drukken?

Bepaal het gramsgewicht en dikte

Het eerste aspect waar je op moet letten bij het selecteren van het papiersoort voor flyers drukken is het gramsgewicht. Dit verwijst naar het gewicht van het papier per vierkante meter. Voor flyers wordt meestal papier met een gramsgewicht tussen 80 en 170 gram gebruikt. Lichtere papiersoorten zijn geschikt voor goedkope flyers, terwijl zwaardere papiersoorten een meer professionele uitstraling bieden. Bij FLYERALARM kan je zelfs flyers laten drukken op 400 gram papier. Dit is geschikt voor luxueuze promotie-uitingen.

Glanzend of mat papier voor flyers printen?

Een tweede aspect bij het bepalen van de papiersoort voor flyers printen is de coating. Je kan flyers laten drukken op glanzend of mat papier. Glanzend papier geeft een glimmend effect, waardoor kleuren er levendiger uitzien, terwijl mat papier een elegante, niet-reflecterende uitstraling heeft. Voor mat papier heb je de keuze om flyers te drukken op Gmund papier. Dit helderwitte papier heeft een uitmuntende kwaliteit en is ook nog eens duurzaam vervaardigd. De keuze tussen glanzend en mat papier hangt af van de gewenste stijl en het doel van de flyer. Glanzende papier is ideaal voor flyers met veel afbeeldingen, terwijl mat papier meer geschikt is voor flyers met veel tekst.

Speciale papiersoorten voor flyers drukken

De keuze voor papiersoort kan ook dienen om een extra boodschap mee te geven. Als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan is het slim om te kiezen om flyers te drukken op duurzaam papier. Er zijn verschillende soorten gerecycled papier beschikbaar die zowel milieuvriendelijk als van hoge kwaliteit zijn. Deze papiersoorten zijn gemaakt van gerecyclede vezels en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals mat, glanzend of zijdeglans. Door duurzaam papier te gebruiken, laat je zien dat je geeft om het milieu en draag je bij aan een duurzamere wereld. Ook kan je kiezen voor natuurpapier, zoals flyers drukken op linnenpapier. Dit geeft je flyer een natuurlijke uitstraling.

Kies een speciale veredeling

Wil je de flyer laten lamineren of een titel een speciaal metallic of reliëf effect geven? Naast mat of glanzend papier kun je ook kiezen voor extra afwerkingsopties om je flyers op te laten vallen. Enkele populaire afwerkingen zijn flyers laten lamineren of een glanzende UV-lak. Laminaat beschermt de flyer tegen scheuren en slijtage, terwijl glanzende UV-lak de kleuren op de flyer niet alleen extra intensiteit geven, maar ook de flyer beschermt tegen krassen en andere beschadigingen. Druktechnieken zoals letterpress, zilveren of gouden foliedruk en hologramfolie geven je flyer een hoogwaardige en bijzondere uitstraling. Ideaal voor VIP-flyers of als je een luxe product zoals parfum promoot. Het kiezen van de juiste afwerking hangt af van het ontwerp en het beoogde effect dat je wilt bereiken.

De juiste papiersoort uitkiezen

Welk papier wordt gebruikt voor flyers drukken is dus helemaal afhankelijk van het soort flyer dat je wilt maken en de boodschap die je wilt verspreiden. De papiersoort kan bijdragen aan het versterken van jouw reclameboodschap. Vind je het lastig om voor te stellen wat het verschil is tussen de verschillende papiersoorten of diktes of wil je het papier eerst zien en voelen? Bestel dan het gratis boek met papiersamples. Zo kun je gemakkelijk het beste papier voor jouw flyer uitzoeken.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter