Skip to main content

Welk papier gebruik ik voor posters? | FLYERALARM

By 11. april 2024 BeInspired

Welk papier gebruik ik voor posters? Je hebt een poster ontwerp gemaakt en bent ready-to go voor posters drukken. Nu is alleen de vraag: welk papier ga je gebruiken voor posters drukken? Bij het maken van een poster is het kiezen van het juiste papier van essentieel belang. Het papier waarop jouw poster wordt gedrukt beïnvloedt niet alleen de kwaliteit van je poster, maar ook de algehele uitstraling en impact ervan. Van glanzend papier, mat papier tot blue back poster papier of duurzaam papier: de keuzes zijn enorm. We geven je inzicht in de verschillende keuzemogelijkheden voor posterpapier en hoe elk type papier een specifieke uitstraling kan geven aan jouw poster.

Posters drukken op glanzend papier

Een van de meeste gekozen papiersoorten voor posters drukken is glanzend papier. Glanzend papier zorgt namelijk voor een levendige en heldere uitstraling. Het reflecterende oppervlak zorgt voor een hoog contrast en levendige kleuren, waardoor je afbeeldingen en graphics echt tot leven komen. Glanzend papier is ideaal voor posters die visueel aantrekkelijk moeten zijn, zoals promotiemateriaal voor evenementen, reisbestemmingen of productadvertenties.

Posters drukken op mat papier

Ga je posters ontwerpen om een informatieve boodschap te verspreiden, zoals bijvoorbeeld een nieuwe training die op kantoor wordt gegeven? Dan is mat papier ideaal. Mat papier heeft een gladde, niet-reflecterende, afwerking. Het geeft een meer ingetogen uitstraling aan je poster. Daarnaast zorgt mat papier voor een zakelijk uitstraling en voorkomt reflectie. Dit papiersoort is dan ook handig voor posters met veel tekstuele inhoud, zoals academische presentaties of informatieve posters waar leesbaarheid en duidelijkheid van cruciaal belang zijn.

Posters op fotopapier printen

Fotopapier is speciaal ontworpen voor het afdrukken van foto’s, het biedt een uitstekende kleurweergave en geeft perfect de details weer. Dit papiersoort heeft meestal een glanzende of satijnen afwerking en een dikke textuur. Fotopapier is ideaal voor het maken van posters met foto’s of voor een ontwerp met veel afbeeldingen.

Posters op textuurpapier

Textuurpapier voegt een uniek element toe aan je poster door een voelbare textuur aan het oppervlak te geven. Dit kan variëren van lichte korreligheid tot diepere groeven of reliëf. Textuurpapier, zoals linnenpapier, geeft poster een artistieke of vintage uitstraling. Ook kan je posters laten drukken op kraftpapier, zo krijgen de posters een ambachtelijke look and feel.

Posters op blue back papier

Posters die buiten worden beplakt op reclamezuilen of muren moeten niet doorschijnen, vochtbestendig zijn en gemakkelijk op te plakken zijn. Voor deze posters is blue back papier ideaal. Dit papiersoort heeft een speciale blauwe achterkant waardoor onderliggende posters niet door de poster heen schijnen. Bovendien plakt dit papiersoort extra makkelijk dankzij de ruwe blauwe achterkant.

Affiches printen op duurzaam papier

Staat milieu hoog in het vaandel? Laat dan posters drukken op duurzaam papier. Er zijn verschillende soorten gerecycled papier beschikbaar die zowel milieuvriendelijk als van hoge kwaliteit zijn. Deze papiersoorten zijn gemaakt van gerecyclede vezels en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals mat, glanzend of zijdeglans. Door duurzaam papier te gebruiken laat je zien dat je om het milieu geeft en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter