Skip to main content

Een origineel welkomstpakket voor nieuwe medewerkers |FLYERALARM

By 13. april 2023 BeInspired

Een origineel welkomstpakket voor nieuwe medewerkers

Yes, een nieuwe medewerker aan boord. Het inwerken van een nieuwe medewerker kan soms veel tijd kosten. Je wilt hem of haar wegwijs maken in de werkzaamheden, in de bedrijfscultuur en bedrijfsprocessen. Voor jouw nieuwe collega kan de eerste werkweek soms overweldigend zijn. Immers hij of zij wordt overspoeld met informatie, nieuwe indrukken en mensen. Met een onboardingsprogramma of een welkomstpakket kan je jouw nieuwe medewerker snel en goed welkom heten binnen je bedrijf. En wist je dat met een goed gekozen welkomstpakket iemand zich sneller onderdeel voelt van het team?

Voordelen welkomstcadeau nieuwe medewerker

Het geven van een welkomstcadeau nieuwe medewerker heeft verschillende voordelen. Allereerst geef je jouw nieuwe collega een warm welkom. Als werkgever laat je zien dat je blij bent dat hij of zij begint bij jouw bedrijf. Je nieuwe collega zal zich gewaardeerd voelen. Daarnaast zorgt een hip en goed gekozen welkomstpakket ervoor dat hij of zij een gratis ambassadeur wordt van jouw bedrijf. Want voor je het weet zie je jouw unieke welkomstcadeau nieuwe medewerker voorbijkomen op social media. Zo krijg je gratis reclame en vergroot je je bereik. Ook kan het helpen bij werving van nieuw personeel. Wat zeg nu zelf; wie wil er niet bij zo’n gaaf bedrijf werken die zijn nieuwe collega’s begroet met een hip welkomstpakket?  In een markt waarin de strijd om nieuw talent en goed personeel hevig is, kan je met een goed en origineel welkomstcadeau zomaar het verschil maken.

Wat zit er in een welkomstpakket?

Wat stop je nu in een welkomstpakket? Een welkomstpakket voor nieuwe medewerkers zit boordevol nuttige informatie. Denk aan belangrijke contactpersonen, organigrammen, kantoorregels en HRM-beleid. Naast de nuttig informatie is het ook slim om handige gadgets in het welkomstpakket te stoppen. Vul het welkomstpakket met een bedrukt notitieboek, een usb-stick, visitekaartjes en andere artikelen voor dagelijks gebruik. Zo maakt jouw nieuwe medewerker een vliegende start.

Een handgeschreven welkomstkaartje

Scoor direct punten met een handgeschreven kaartje door de leidinggevende of het team. Je kan een kaartje in het welkomstpakket stoppen, maar nog leuker is om de wenskaart op de post te doen. Zo laat je merken dat er naar de komst van jullie nieuwe collega wordt uitgekeken. Laat wenskaarten online ontwerpen met jouw bedrijfslogo of kies een inspirerende of grappige quote.

Een notitieboek en pen

Een bedrukt notitieboek is voor de hand liggend, maar desondanks ontzettend handig. Zo kan jouw nieuwe collega direct aantekeningen maken als je de werkzaamheden uitlegt. Of kan hij alle telefoonnummers van de belangrijkste contactpersonen opschrijven. Laat het notitieboekje bedrukken met logo en in de kleuren van de huisstijl. Samen met een mooie balpen is hij of zij klaar voor de start.

Een koffiebeker, waterfles

Koffie en water: het zijn de meest gedronken drankjes op kantoor. Een van de eerste dingen die je aan een nieuwe werknemer laat zien is waar zich de coffeecorner bevindt. Overhandig hem of haar ook direct een bedrukte koffiebeker of mok. Zo heeft jouw nieuwe werknemer niet alleen een mooie mok voor zijn warme dranken, maar is het ook nog eens stuk duurzamer. Er hoeven immers minder papieren bekers te worden gebruikt. Komt hij of zij met het openbaar vervoer naar zijn werk? Geef dan een thermosbeker cadeau. Ideaal voor warme dranken onderweg. Laat dan ook gelijk een overzicht met de leukste cafés en lunchrooms in de buurt van het kantoor afdrukken. Voor je het weet voelt jouw nieuwe medewerker zich helemaal thuis.

Bedrukte kleding

Tegenwoordig werken veel mensen deels thuis en op kantoor. Bij deze hybride vorm van het nieuwe werken past natuurlijk ook geschikte bedrukte kleding. Geef je nieuwe collega een hoodie, een vest, polo of T-shirt cadeau. Zo heeft hij direct een keurig thuiswerkoutfit in de kast hangen. Start jouw nieuwe collega in de winter? Dan is een muts en sjaal ook leuk om te geven, in de zomer biedt een zonnebril of pet uitkomst. Kleding bedrukken met logo betaalt zich dubbel en dwars terug, omdat je werknemers de kleding ook privé zullen dragen. Bijvoorbeeld op vakantie of tijdens het sporten.

Een originele verpakking

Nu je een welkomstcadeau nieuwe werknemers hebt samengesteld is de laatste vraag: ‘Waar stop je al die leuke spullen in? Kies bijvoorbeeld voor een duurzame geschenkdoos, voorzien van een bedrukking in huisstijl. Ook leuk is om een rugzak of linnen tas te gebruiken. Ideaal als hij bijvoorbeeld in de lunchpauze even snel boodschappen wilt halen. Natuurlijk laat je de rugzak bedrukken met een logo of kenmerkende afbeelding van jullie bedrijf.  Met een welkomstpakket zet je je nieuwe collega in het zonnetje en geef je direct een visitekaartje af. Het resultaat: Je nieuwe aanwinst voelt zich gewaardeerd en welkom en wordt vanaf dag één een ambassadeur van jouw bedrijf.

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter