Skip to main content

FSC® und PEFC™: Certifierat papper från hållbart skogsbruk

By 16. January 2023 Technology
Tryckta produkter tillverkade av FSC- eller PEFC-certifierade material

Inget funkar i ett tryckeri utan papper. FLYERALARM förbrukar mer än 60 000 ton per år på sina företagsägda produktionsanläggningar. Anledningen till att du fortfarande kan beställa dina flyers och broschyrer från onlinetryckeriet med gott samvete är helt enkelt för att FLYERALARM använder certifierat papper som kontrolleras enligt reglerade standarder.

I tider av webb och appar är klassiska trycksaker något speciellt: visitkort med glansig folielaminering, tidningar som doftar ljuvligt när du bläddrar i dem, eller snygga flyers som är så smarta att du kan rama in dem och hänga dem på väggen. Visuellt och fysiskt rena fyrverkerier för sinnena – och beprövade reklam- och informationsmedier som fortfarande gör avtryck.

Papper – en dyr råvara

Men det är också ett faktum: Den är tryckt på högkvalitativt papper, och de är gjorda av naturliga fibrer, varav de flesta kommer från trä. En dyrbar råvara som kommer från skogarna på denna jord – ett av de mest produktiva ekosystemen, vars ekonomiska användning kräver största försiktighet. För att säkerställa att denna skatt bevaras för framtida generationer och att du kan fortsätta att beställa dina trycksaker med gott samvete, sätter FLYERALARM ytterligare milstolpar i tryckeribranschen. Onlinetryckningskunder har nu möjlighet att använda certifierat papper för sina tryckta produkter. Papper som uppfyller stränga ekologiska och sociala standarder från skogen till slutkund. De globalt kända och erkända FSC®- och PEFC™-certifikaten är garantierna för detta.

FSC® / PEFC™ – vad ligger bakom?

Du hittar dem på bokstäver, pennor eller när du köper trä i en järnaffär: FSC®- och PEFC™-logotyperna. De är ofta oansenliga i sin design – men deras betydelse är enorm. FSC®-sigillen står för ansvarsfullt skogsbruk och PEFC™-sigillen för hållbart skogsbruk. Bakom dem står icke-statliga organisationer som arbetar internationellt för ett ansvarsfullt bruk av skog. Endast trä- och pappersprodukter som har genomgått ett komplext testförfarande får de eftertraktade certifikaten.

Ofta nämns i samma andetag, certifierat papper utfärdas av två separata institutioner. De är lika i sina mål. PEFC™ har åtagit sig att dokumentera och förbättra hållbar skogsförvaltning. Med standarder som tar hänsyn till ekologiska, ekonomiska och sociala aspekter. FSC®-certifieringssystemet försöker förena ett ekologiskt ansvarsfullt, socialt fördelaktigt och ekonomiskt lönsamt skogsbruk. rent ut sagt handlar det om bevarande av biologisk mångfald, vattenresurser och mark. Men också om efterlevnad av anställdas och markanvändningsrättigheter och omsorgsfullt användande av maskiner.

FSC® – Forest Stewardship Council®

  • en oberoende, ideell, icke-statlig organisation (NGO)
  • grundades 1993 som ett resultat av miljötoppmötet i Rio de Janeiro
  • Högkvarter i Bonn
  • verksamma i över 80 länder
  • tio internationellt bindande principer och specifika nationella krav
  • årlig kontroll av efterlevnaden av standarderna av oberoende certifieringsorgan.
  • mer än 1,1 miljoner hektar skogsareal certifierad i Tyskland (200 miljoner hektar över hela världen)

PEFC™ – Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes™

  • en oberoende icke-vinstdrivande NGO
  • grundades 1993 av skogsägare och skogsanvändare som ett initiativ so omfattar hela Europa
  • Huvudkontor Meyrin, Schweiz (Kanton Genève)
  • världens största paraplyorganisation för nationella skogscertifieringssystem
  • olika nationella standarder som kontrolleras av oberoende experter och vetenskapsmän
  • årlig stickprovskontroll
  • 7,5 miljoner hektar skogsareal certifierad i Tyskland (314 miljoner hektar över hela världen)

Tryck på certifierat papper

Det spelar ingen roll om du skickar individuellt tryckta brevpapper eller distribuerar flygblad – dina kunder, privata eller kommersiella, bryr sig om “gröna” frågor och vill veta historien om en produkt. Var kommer råvarorna ifrån? Under vilka arbetsförhållanden? Följs lokala miljölagar och internationella standarder? Genom att skriva ut på certifierat papper möter du dina kunders behov av ansvarsfull (FSC®) och hållbar (PEFC™) användning av naturliga råvaror.

De lägger också vikt vid att du menar allvar med att skydda människor och natur – ett starkt budskap som du också bör ha med i din marknadsföring. Höjdpunkten: Med FLYERALARM kan du inte bara göra tryckjobb på FSC®- eller PEFC™-certifierat papper, du kan till och med automatiskt placera certifikaten för produktidentifiering utan att slösa tid.

Automatisk logotypplacering av FSC®- eller PEFC™-certifikat

FLYERALARM är det första onlinetryckeriet i världen där du enkelt kan skriva ut flyers, visitkort och många andra trycksaker på certifierat papper från ansvarsfullt (FSC®) och hållbart skogsbruk (PEFC™).

En nyhet: Om du vill kan FSC®- eller PEFC™-certifikaten placeras automatiskt och tydligt på dina tryckta produkter, så att dina kunder inte missar ditt engagemang för miljön. Tyvärr får du inte använda organisationernas logotyper i din tryckta design – detta är reserverat för certifierade företag. Men de resursstarka produktutvecklarna på FLYERALARM har hittat ett sätt för dig att använda respektive logo för att visa dina ansträngningar för att skydda miljön:

1. Du skapar bara din layout som vanligt.
2. Om du nu väljer produkter med en specifik konfiguration kan du låta FLYERALARM placera FSC®- eller PEFC™-logotypen automatiskt.
3. Produktionen är noga med att säkerställa att alla organisationens specifikationer uppfylls, inklusive minsta storlek, placering och färg på logotypen.
4. Du kan välja mellan logotypplaceringar i konfigurationssteget “Inställningar”.

På mycket kort tid får du en tryckt produkt av hållbart papper, tillverkad enligt FSC®- eller PEFC™-organisationens standarder, från trädfällning till pappersproduktion och leverans – och du kan också skryta lite!

Med dessa produktkonfigurationer har du möjlighet att placera FSC®- eller PEFC™-logon automatiskt:

Block med limbindning

I alla storlekar från A6 till A4, i stående eller liggande format och valfritt antal sidor har du möjlighet att få dina block producerade med limbindning från bl.a. 80 g PEFC™ offsetpapper med PEFC™-logo.

Til blocken med limbindning

Brevpapper

När det kommer till pappersprodukter kan du även välja FSC® eller PEFC™ material för alla format. Om du använder 80 g offsetpapper FSC®, 80 g återvunnet papper FSC® eller 80 g naturligt cremefärgat FSC®-papper till ditt brevpapper, kan du få motsvarande logotyp placerad automatiskt i alternativen. Logotypplacering är också möjlig med 90 g offset vit PEFC™.

Till brevpapper

Klassiska visitkort

För visitkort kan du ha PEFC™-logotypen placerad på materialen 300 g matt PEFC™ konsttryck, 400 g matt PEFC™ konsttryck och 350 g PEFC™ offsetpapper. Och det oavsett format, antal motiv och version av dina visitkort.

För visitkorten

Flyer miljö och natur

För flygblad i kategorin Miljö & Natur kan du få PEFC™-logon placerad under alternativen för följande material: 135 g matt eller glansigt fotopapper PEFC™, 250 g glansigt fotopapper PEFC™, 300 g matt fotopapper PEFC ™ eller 350 g offset – pappersvit PEFC™. Du kan få FSC®-logon tryckt på 300 g naturligt cremefärgat FSC®-papper. Du kan självklart välja storlek, format och upplaga.

Till flyers

En hel värld av hållbart reklammaterial

Vill du bygga på din miljövänliga image ytterligare? Då erbjuder den hållbara produktlinjen från FLYERALARM, under varumärket “Environment & Nature”, ett brett utbud av alternativ. Här finns förutom återvinningsbara trycksaker och återvinningsbara reklamartiklar även produkter tillverkade av miljöcertifierat/spillpapper eller återvunnen plast. Till exempel broschyrer, flyers eller visitkort gjorda av återvunnet papper och naturpapper. Men även menyer gjorda av återvunnet läder eller ekologiska muggar och mycket mer. Vårt tips: Bläddra i vår värld av miljö- och naturprodukter. Du kommer att bli förvånad över de alternativ till konventionella reklammedia som nu finns tillgängliga.

Doreen

About Doreen

Doreen ist eine echte Vollblut-Texterin, die schon so manche Tastatur an ihre Grenzen brachte. Sie ist vielseitig interessiert und beruflich schon immer im Marketing zu Hause. Am liebsten bringt sie nützliches Druckwissen und kreative Werbeideen auf den Punkt.

Hinterlassen Sie einen Kommentar