Skip to main content

Hållbar julpost utan efterbehandling

By 20. November 2023 BeInspired

Allt glittrar, gnistrar och glänser i juletid – även papperet i julposten. Men även om det är vackert att titta på är det allt annat än hållbart. Vill du göra bättre ifrån dig i år? Välj då julkort med en One-Line design. Lämpliga layoutmallar och tips för utskrift hittar du här!

Vad är One-Line-design?

One-line design är en konstform där ett motiv eller budskap ritas med en enda, oavbruten linje. Detta kräver skicklighet och precision. Julkort med enradig design är därför inte bara enkla gratulationskort, utan ofta små konstverk. Det är enkelheten som lockar. Istället för överlastade illustrationer och komplexa budskap fokuserar de på minimalism. Detta tillvägagångssätt går till hjärtat av julandan.

Det handlar inte om överflödigt krimskrams utan om det väsentliga – ett budskap som dina mottagare kommer att ta emot positivt. De tydliga linjerna och formerna i din One Line Design-julpost förmedlar en tidlös elegans. De är moderna och traditionella på samma gång. Det gör dem lämpliga som välkomsthälsning till hela din målgrupp.

FLYERALARM Kugelschreiber Metall

Har du blivit sugen på att skapa dina egna julkort? Hoppa då direkt till handledningen: Julkortsdesign med InDesign och kom igång!

Varför julpost med One-Line-Design?

Julkort med One-Line design är inte bara särskilt vackra och kreativa, de bidrar också till en mer hållbar högtid. Här är några goda skäl till att välja en minimalistisk layout utan utsmyckningar:

Idealisk för återvunnet och obestruket papper

Enkla julmotiv kan mycket väl realiseras på papper med öppna porytor. Dessa så kallade obestruketa papper absorberar tryckfärgen mycket bra. Detta kan dock innebära att det inte är möjligt att trycka med alltför fina raster. Inget problem för din julpost i one-line design, som ändå bara består av en färg och en linje.

Du kan alltså utan att tveka trycka din layout på återvunnet papper och obestruket papper. Återvunnet papper tillverkas till stor del eller helt av returpapper. Naturpapper är tillverkat av trä från kontrollerat hållbart skogsbruk, är inte blekt eller blekt utan klor och/eller kan återvinnas igen. Läs mer om detta ämne i vår blogg.

Resursbesparande tryckning

Detta är en uppenbar fördel: Eftersom one-line-designen består av en enda rad i en enda färg behövs inga detaljerade och färgstarka illustrationer. Det sparar värdefulla resurser vid tryckningen. Eftersom du använder mindre bläck jämfört med konventionella julkort agerar du inte bara på ett ekologiskt ansvarsfullt sätt, utan också ekonomiskt. För varje droppe som sparas sparar pengar.

Tips: Du kan även öka denna effekt genom att minska mängden bläck som används när du skapar dina utskriftsdata.

Återvinningsbar via pappersavfall

Omslagspapper eller kort med glittrande yta är så kallade blandmaterial. För att pappret överhuvudtaget ska glittra tillsätts ofta metallpartiklar eller plast. Resultatet: återvinningsbarhet är en saga blott. Detsamma gäller också papper med glansig folie eller lackerade ytor. Efter att ha beundrats hamnar julpost av detta slag vanligtvis i restavfallet och därifrån i närmaste förbränningsanläggning.

Om du avstår från att efterbehandla din julpost ger du papperet ett andra liv. Obearbetade julkort kan nämligen slängas i pappersavfallet efter julhelgen och återvinnas igen.

Layoutmallar för ditt julinlägg i One-Line design

Och här är de, de kärleksfullt designade layouterna för dina julkort i one-line design för gratis download! Klicka på önskad bild för att förstora designen. Använd knappen under varje bild för att ladda ner motsvarande PDF-fil kostnadsfritt.

Använd knappen nedan för att gå direkt till FLYERALARM onlinebutik för matchande gratulations- och inbjudningskort av återvunnet eller obestruket papper i DIN A6-format, som kommer att bli attraktiva julkort med dina mallar. Lägg bara produkten i varukorgen, slutför beställningen och ladda upp den kostnadsfria layoutmallen till ditt kundkonto. Nu är det klart!

Avslutning: Hållbar julpost blir ihågkommen länge

Med julkort och annan julpost i enradig design kan du fokusera på minimalism och skapa en festlig look. Den tydliga och exakta designen ser elegant och tilltalande ut utan att använda miljöskadliga element. Det innebär mindre avfall och färre skadliga kemikalier som släpps ut i miljön. När du kombinerar dina ansvarsfullt designade kort med återvunnet och obestruket papper skapar du små konstverk som förmedlar ett viktigt budskap: “Reflektera över det väsentliga och öka din medvetenhet om natur och miljö!” Dina mottagare kommer säkert att minnas denna hälsning långt efter den festliga säsongen.

God jul eller som man säger i Tyskland Frohe Weihnachten!

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar