Skip to main content

Jul med Flyeralarm: Julklappar i hotellbranschen

By 25. December 2022 BeInspired
Featured. Julklappar i hotellbranschen

Varför är det värt att ge dina hotellgäster små presenter och hur hittar du rätt julklappar till din målgrupp? Svaren kan du läsa i expertintervjun.

Små presenter håller vänskapen vid liv. Fabian Ahrendt från Münchens Rocco Forte The Charles Hotel vet att detta välkända talesätt även gäller hotellgäster. Finalisten vid German Young Hotel Award 2021 lever i och älskar hotellbranschen och kan branschen utan och innan. Vi bad om några tips på presenter till den bästa tiden på året.

Expertintervju med Fabian Ahrendt från Rocco Forte The Charles Hotel

FLYERALARM: Först och främst får du presentera dig själv för våra läsare. Vem är du och vad är det du gör?

Fabian Ahrendt: Jag heter Fabian Ahrendt och jag jobbar som hotellchef på The Charles Hotel, ett Rocco Forte Hotel. I min roll som hotellchef representerar och sköter den dagliga verksamheten.

FLYERALARM: I tidig 30-årsålder har du redan en ledande befattning i Rooms Division på Münchens Rocco Forte Hotel The Charles. Hur kom den stjärnkarriären sig?

Fabian Ahrendt: Jag har arbetat inom hotellbranschen i 16 år nu och har valt den klassiska karriärvägen via boendesektorn. Detta inkluderade receptionen och gästserviceavdelningen. I den fortsatta karriären ansvarade jag även för hushållning, SPA-området och tekniska avdelningen. Viljan att designa och utveckla “mikrokosmoshotellet” har alltid drivit mig att anta nya utmaningar. Besöksnäringen är en underbar bransch och erbjuder utmärkta karriärmöjligheter, särskilt för unga talanger. Om jag fick välja igen idag skulle jag välja hotellbranschen igen.

FLYERALARM: Vad skiljer The Charles Hotel från andra exklusiva hotell i München?

Fabian Ahrendt: Först och främst har den individuella, höga kvaliteten och smidiga servicen hjälpt oss att ha många lojala stammisar. Vi kallar oss också gärna en resort i staden eftersom vi har ett centralt men lugnt läge och kan erbjuda våra gäster de största hotellrummen i München, som börjar på knappt 40 kvadratmeter.

FLYERALARM: Varför ska man ge gäster och affärspartners något till jul? Vilket mervärde får The Charles Hotel ut av detta som företag?

Fabian Ahrendt: I grund och botten handlar det inte om att imponera på våra gäster med materiella saker. Det handlar snarare om gesten och tecknet på uppskattning, som för lite uppmärksamhet med sig. Det är inte för inte som de säger “Små gester håller vänskap vid liv.”

FLYERALARM: Är julklappar bara för lyxsegmentet inom hotellbranschen eller även för vandrarhemmet eller pensionatet bredvid? Vad tror du?

Fabian Ahrendt: Uppmärksamheten måste passa min målgrupp. Därför bör det väljas noggrant. Naturligtvis kommer valet av presenter från ett livsstilshotell, pensionat eller lyxhotell alltid att vara annorlunda. Jag ser dock inte behovet av en uppskattning i samband med hotellkategorin utan snarare med värdens inställning.

FLYERALARM: Hur går du tillväga för att hitta rätt present(er) till dina gäster?

Fabian Ahrendt: Lämplig artighet bör vara som våra gäster: internationell, kosmopolitisk och elegant. I vårt fall sträcker sig utbudet av presenter från personliga ölmuggar och handväskor från lokala designers till slipsar och näsdukar från lyxmärken. Naturligtvis finns det kulturella eller religiösa skillnader som måste respekteras och observeras.

Vill du ha lite inspiration? Julklappar från FLYERALARM

FLYERALARM: I vilken miljö presenterar och delar du ut julklappar?

Fabian Ahrendt: Till högtid har vi små överraskningar som vi sätter framför rumsdörren eller som en välkomstpresent i rummet, såsom kreditkortsfodral, fina pennor, anteckningsböcker eller skönhetsprodukter, några från vårt eget märke. Dessutom överraskar vi våra långvariga stammisar med personliga presenter, eftersom vi redan känner till deras preferenser mycket väl.

FLYERALARM: Vilken julklapp skulle du själv vilja ha?

Fabian Ahrendt: Det jag värdesätter mest är familjepresenten till jul och tiden tillsammans. Jag är gärna värd för julmiddagen, för matlagning är ett av mina fritidsintressen, vilket är självklart i mitt jobb. Är det något materiellt blir nya golfbollar till exempel en trevlig överraskning.

FLYERALARM: Har du som expert några tips till företag som vill ge mycket speciella presenter med souvenirpotential i år?

Fabian Ahrendt: Försök att sätta dig själv i mottagarens position för att förstå vad som kan vara en passande present. För anställda, gäster eller affärspartners gäller följande: Ju fler preferenser jag känner till och ju närmare samarbete, desto lättare är det för mig att hitta precis rätt present.

FLYERALARM: Tack, herr Ahrendt! Vi önskar er en god start på julen och en trevlig semester!

Väl förberedd inför julen

Letar du efter inspiration till julshopping? Bläddra sedan igenom vår värld av julteman. Här hittar du även passande julklappar till din målgrupp. Självklart har FLYERALARM även hotelltillbehör för hela året.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar