Skip to main content

Marknadsföring på Alla hjärtans dag: Så tar du hjärtan med storm

By 29. January 2024 BeInspired
FLYERALARM
Valentinstag
Titelbild

Med Black Friday och julen bakom oss är nästa stora försäljningsdag precis runt hörnet: Alla hjärtans dag. För vissa är det bara en kommersiell trend från USA, men för andra är det ett utmärkt tillfälle att rikta sig till sin egen målgrupp på ett kreativt och minnesvärt sätt. Nedan kan du läsa om hur du också kan dra nytta av högtiden. P.S.: I slutet av artikeln kan du också se fram emot gratis layoutmallar för Alla hjärtans dag!

Good to know: Intressanta fakta om Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag uppstod på 500-talet som en minnesdag i den romerska kyrkan. Anledningen var dock fortfarande ganska oromantisk, eftersom man firade en martyr vid namn Valentinus. Det var först på 1300- och 1400-talet som Alla hjärtans dag utvecklades till en fest för kärlek och älskande, till en början i de engelsktalande länderna. Till Sverige kom trenden först efter andra världskriget. Sedan dess är den 14 februari rödmarkerad i många kalendrar. Svenskar gillar att spendera pengar på sina nära och kära denna dag.

Varför du ska marknadsföra dig på Alla hjärtans dag

Ökad försäljning

Dagen är inte bara en försäljningshöjdpunkt i början av året för florister, parfymerier, konditorier och cateringfirmor. Även andra företag kan använda Alla hjärtans dag för att överbrygga försäljningssvackan mellan jul och påsk. Köplusten på och kring Alla hjärtans dag är enorm.

Upprätthålla kundrelationer

Vem värdesätter inte en liten gåva? Det gör säkert dina kunder. Särskilt på en dag som handlar om att visa uppskattning och göra andra glada. På så sätt får du inte bara kortsiktig uppmärksamhet, utan också ett långsiktigt känslomässigt band. Det bästa av allt är att kunder som känner en personlig koppling till ett varumärke är mer benägna att handla där upprepade gånger och rekommendera det till andra.

Ökad varumärkeskännedom

Väl genomtänkta marknadsföringskampanjer sprids ofta som en löpeld på sociala medier, vilket kan leda till en betydande ökning av räckvidden. Att dela ut kreativa flyers i stadskärnor har en liknande effekt.Det ger dig möjlighet att nå potentiella nya kunder som blir medvetna om ditt varumärke.

Differentiering från konkurrenterna

Särskilt i vissa hårt konkurrensutsatta branscher är det en fördel att sticka ut från konkurrenterna. Därför kan det vara avgörande att dra nytta av säsongsbetonade händelser som Alla hjärtans dag som dina konkurrenter kanske ignorerar.Dessutom kommer originella idéer och integrering av känslomässiga element att göra att ditt varumärke sticker ut och stannar kvar i konsumenternas medvetande.

Inspiration för marknadsföringskampanjer på Alla hjärtans dag

Oavsett om det handlar om rabattkoder, erbjudanden, gratis godsaker eller specialutgåvor är möjligheterna att boosta ditt företag med marknadsföringskampanjer på Alla hjärtans dag nästan obegränsade. Rabatter på 14%, 20% eller till och med 50% på utvalda produkter kommer garanterat att bli en hit. Passar också: kampanjer som “2 för 1” eftersom allt är bättre i ett dubbelpack, särskilt på kärleksdagen. Eller ge något tillbaka till dina kunder genom att avstå från fraktkostnader, erbjuda gratis presentförpackning för köpta produkter eller lägga till en liten gåva vid varje köp.

Om du bara vill uppmärksamma en tjänst och specifika produkter samtidigt som du ger din målgrupp en liten gåva, är kärleksfullt utformade flygblad eller vykort med en romantisk look en bra idé. Varför inte trycka en inbjudan till nästa öppna dag på ditt företag eller en inbjudan att boka tid för en konsultation med orden “be my valentine”?

Du behöver verkligen inte kommunicera att dina handlingar bara är där för att ge din partner en gåva. Tvärtom! Alla har inte en pojkvän eller flickvän och kan därför ha en viss aversion mot Alla hjärtans dag. Utnyttja detta genom att till exempel ha en anti-Valentindagsattityd och gynna singlar på denna dag. Istället för att fokusera på kärlek till andra, fokusera på självkärlek och ge dig själv en gåva på Alla hjärtans dag. Det tilltalar inte bara en bredare publik, utan sänder också ett viktigt budskap till din målgrupp.

Eller så kan du fira Galentine’s Day med dina kunder. Den äger rum en dag före Alla hjärtans dag, den 13 februari, och skapades för att fira vänskapen mellan kvinnor (och män, förstås). För vissa stannar det inte vid kärleken till sina medmänniskor. Fyrbenta vänner måste också uppmärksammas en dag som denna – oavsett om du säljer hjärtformade hundleksaker, ger gratis godis till lurviga vänner eller skapar en “ta med ditt husdjur till jobbet”-dag på Alla hjärtans dag så att dina anställda kan tillbringa dagen med sina husdjur.

Alla hjärtans dag-kampanjer i olika branscher kan se ut på följande sätt

Optiker

För alla som vill behålla de rosafärgade glasögonen på även efter Alla hjärtans dag:
14% rabatt på alla rosafärgade bågar.

Tandläkare

Vill du ge alla ett strålande leende i present på Alla hjärtans dag?
Få 20% rabatt på en professionell tandrengöring nu.

Skoaffär

Alla hjärtans dag är dagen för gemensamma aktiviteter. Det är därför du kan få upp till 50% rabatt på alla outdoor- och sportskor.

Restaurang

Vår gåva till dig: Endast på Alla hjärtans dag får du 2 måltider till priset av 1. Du välkomnas också med ett glas mousserande vin.

Skönhetssalong

Med en behandling värd mer än 1.000 kronor får du en rosdoftande aromaterapibehandling eller en valfri vårdprodukt på köpet.

Resebyrå

Fira din kärlek till resor på Alla hjärtans dag:
Boka din drömsemester idag och få 14% rabatt på utvalda destinationer.

Download gratis layouter

Dra nytta av Alla hjärtans dag med lämpliga kampanjer och specialerbjudanden. Till exempel med kort eller flyers att dela ut och skicka till dina kunder. Eller med anpassade prydnadskuddar som du kan använda för att lysa upp din lokal eller ge bort som en söt present. Du kan presentera din romantiska specialmeny på skräddarsydda bordsryttare.

Använd våra kostnadsfria mallar som är speciellt utformade för de nämnda produkterna:

Klik her for at se produkterne i FLYERALARMs online shop:

BordsryttareKuddeFlyerVykort

Användbara typsnitt

I FLYERALARM:s onlinebutik hittar du många andra produkter som du kan anpassa för att göra dig redo för Alla hjärtans dag. Upptäck chokladhjärtan, ballonger eller flygblad och vykort i form av ett hjärta.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar