Skip to main content

Ölunderlägg: underskattat reklammedium med potential

By 19. June 2023 BeInspired

Hör glasunderlägg bara hemma på rökiga pubar och bruna värdshus? Nej, inte alls! De är en kommunikatör, ett samlarobjekt, ett inbjudningskort, en kreativ gåva… men framför allt är de ett utmärkt reklammedium för arrangörer och företagare i (nästan) alla branscher. Tycker inte du också det? Läs då vidare nu.

Vad konsumenter tycker om underlägg

Är underlägg tråkiga? Har de dåligt rykte och är därför inte en bra reklamprodukt? Majoriteten av gästerna på svenska restauranger håller inte med. En undersökning från världens ledande tillverkare av drinkunderlägg visar att två tredjedelar av gästerna läser vad som står på ölbrickan. Nästan lika många tar till och med med sig underlägget hem om de gillar layouten och budskapet. Ingen blir störd av underlägget och budskapet: 96% av gästerna uppfattar ölunderlägget som ett diskret reklammedium. Och hela 82% av de tillfrågade tycker till och med att underlaget är riktigt trevligt.

Är du fortfarande inte helt övertygad om varför du ska använda den till reklam? Vad sägs om det här? Mer än hälften av de tillfrågade gästerna skulle vilja se mer kreativ design och mer spännande reklam på sina glasunderlägg. Men det finns så många alternativ för att utforma …

Bierdeckel-Vielfalt

Ölunderlägg för kampanjer och tävlingar

Ölbrickor är ett utmärkt interaktivt bete för alla typer av kampanjer och tävlingar. De rätta svaren till ett pubquiz kan skrivas direkt på underlägget och lämnas in tillsammans med det. Även låga priser lockar gästerna att delta. De behöver inte nödvändigtvis vara skänkta av värden.

Samarbete med företag från alla sektorer är möjligt

Och inte bara för tävlingar, utan även för reklam, information eller rabattkampanjer. Om du visar upp ditt glasunderlägg kan du få en gratis croissant på bageriet på andra sidan gatan eller rabatt när du handlar på varuhus.” Om det inte finns tillräckligt med utrymme på glasunderlägget kan en QR-kod hjälpa till. Genom att skanna den får gästen ytterligare information på sin smartphone.

Vill du nå ännu längre med din reklam? Utforma då ölunderlägget som ett vykort av ett annat slag. På så sätt når ditt budskap hela världen.

Kul och roligt med underlägg

Spela, pussla och slå rekord: Sudoku är fortfarande ett mycket populärt tidsfördriv och vissa människor är till och med beroende av det. De är inte de enda som inte kan motstå utmaningen från motsvarigheten till ett ölunderlägg. Att sätta de grå hjärncellerna på prov och samtidigt ha roligt – det är vad många andra pussel erbjuder: labyrinter där du ritar flyktvägen, hjärntvätt med text eller bilder, och så vidare och så vidare.

Eller vad sägs om ett memoryspel med en full ölunderlägg om middagen tar lite längre tid? Det lugnar och engagerar inte bara de yngsta gästerna vid bordet, utan är också roligt för de vuxna.

Utnyttja de säljfrämjande effekterna av spel och pussel

Gemensamt för alla dessa spel och pussel: Gästen engagerar sig på djupet i berg- och dalbanan och skapar en positiv koppling till ditt företag eller din produkt genom det roliga. Du kan till och med uppnå denna effekt till perfektion. Och du kan göra det med särskilt kreativa underlägg som inbjuder gästen att fördriva tiden på ett lekfullt sätt helt enkelt på grund av sin form.

FLYERALARM erbjuder t.ex. underlägg som pussel eller som fingerfotboll med en boll att trycka ut. Ditt budskap kommer direkt med action och kommer garanterat att bli ännu djupare inbäddat i minnet hos gäster och kunder.

Bierdeckel als Puzzle
Bierdeckel für Fingerfußball

Men även utan en specifik “förfrågan” kan man göra mycket med underlägg. Alla har väl någon gång byggt ett hus av kartong, med varierande framgång. Sven Goebel byggde ett riktigt stort hus för några år sedan; hans hus med över 250 000 underlägg är fortfarande oöverträffat. Fler rekord? Det officiella rekordet för att kasta ett ölunderlägg är över 38 meter, och 112 meter för att vända ett underlägg 180°. Kanske kommer nästa rekord att sättas med dina underlägg…

Inbjudningskort med skillnad

Planerar du ett företagsevent? Ska du gifta dig eller fira en speciell årsdag med en stor fest? Varför inte skapa ett inbjudningskort som dina gäster aldrig kommer att glömma – på ett glasunderlägg! FLYERALARM gör det enkelt att göra detta online.

Du kommer att märka det: Ett ölunderlägg som inbjudningskort får inte bara dina ögon att vidgas när du tittar in genom brevlådan. Det sparar också pengar åt dig. Hur kommer det sig? Jo, inbjudningskort och underlägg behövs ändå för ditt event. Genom att kombinera de två och direkttrycka en större uppsättning underlägg med alla relevanta uppgifter (adress, datum och tid för evenemanget) behöver du inte köpa extra underlägg eller extra inbjudningar. En del av underläggen skickas ut som inbjudan. Den andra delen landar på borden och kan tas med hem som en souvenir efter evenemanget. På tal om det!

Drinkunderlägg att samla och byta

Coasters är en populär hobby för många människor. Så populär att det finns ett eget begrepp för samlare: Tegestologer. Särskilt lockande är serier med olika motiv som man kan samla på. Till exempel av regionala landmärken, enskilda spelare i ett idrottslag eller alla deltagande länder i ett VM. Naturligtvis är sällsynta motiv eller till och med enstaka exemplar särskilt populära. I bästa fall betalas fyrsiffriga belopp för dem.

Ölunderlägget blir inte bara ett officiellt dokument när värden registrerar de konsumerade dryckerna på det. Hur många kontrakt och medlemsförklaringar har undertecknats på dessa små kartongbitar?

Slutsats: Underlägg är sanna annonsörer

Där har du det: Ölunderlägg kan vara mycket mer mångsidiga som reklammedium än du kanske tror. De olika typerna av underlägg kan användas för att anordna tävlingar, göra reklam, skicka inbjudningar eller dela ut kuponger. För en hel del människor har ett glasunderlägg till och med ett riktigt samlarvärde. Och förresten har underlägg också ett syfte. De kan användas för att ställa ner ett glas i en glad cirkel och skydda bordet från fula märken och glaskanter. Och det är bara det praktiska.

Oavsett om du letar efter runda, ovala, rektangulära eller triangulära underlägg, om du har hittat dem i kork- eller kamform för dig själv eller vill organisera ett pussel eller en fotbollsmatch av ett annat slag – hos FLYERALARM hittar du garanterat rätt underlägg.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar