Skip to main content

Roll-ups: byte av banderoll och justering av spänningsfjäder

By 6. March 2023 March 24th, 2023 Know-how
byte av banderoll

Kampanjerna kommer och går, men roll-upen består. Byte av banderoll och rörliga delar gör det enkelt att anpassa och uppdatera roll-ups.

Oavsett om det är på mässmontrar, i försäljnings- eller utställningslokaler: roll-ups väcker uppmärksamhet och är snabba och enkla att sätta upp. Vik helt enkelt ut fötterna, montera stången och sätt in den i kassetten, dra ut reklambannern och fäst den med stången. Så var det klart! Ditt budskap är redan placerat i ett mycket synligt annonsutrymme – när, var och var du vill.

Lika enkel som monteringen av roll-ups är så kan annonsmediet lika enkelt anpassas till din aktuella annonskampanj. Fördelen: Med de flesta modeller kan du enkelt byta ut reklambannern. Det innebär att du gör en engångsinvestering i ett roll-up-system och kan sedan enkelt byta ut trycksakerna. Dessutom är de flesta roll-ups designade för frekvent montering och demontering. Annonsmediet tål till och med en lång mässsäsong med många växlande platser. Justerbara dragfjädrar, som drar tillbaka trycket i kassetten vid demontering, är en garanti för denna hållbarhet och monteras i de allra flesta roll-ups.

I den här artikeln kommer du att lära dig hur du ändrar trycket och justerar dragfjädern med hjälp av Roll-Up Classic som exempel.

Så här fungera byte av banderoll på din roll-up

För att byta banderoll behöver du en kartongskärare, dubbelhäftande tejp, låsstiftet som finns längst ner på kassetten på roll-upen, en vanlig sked och valfri vanlig tejp. Det kan vara lättare att byta banner om man är två som hjälps åt.

Steg 1: Placera Roll-Up på golvet med kassettens utfällbara fötter pekande uppåt.

Steg 2: Dra ut reklambannern ur roll-upen tills den självhäftande remsan är fritt åtkomlig.

Steg 3: Ta bort låsstiftet från hållaren på undersidan av roll-upen.

Steg 4: Håll banderollen stadigt och för in låsstiftet hela vägen in i den runda öppningen på sidan av kassetten.

Varning: Se till att du har fört in låsstiftet hela vägen in i kassetten på upprullaren. Håll banderollen stadigt under denna process eftersom den kommer att dras in om låsstiftet inte sätts in korrekt.

Steg 5: Använd en mattkniv/hobbykniv för att skära längs klisterremsan på den gamla vepan och ta bort skyddsplasten. Ta sedan bort den gamla vepan.

Steg 6: Rulla upp den gamla bannern.

Steg 7: Ta bort remsan överst på den gamla reklambannern. Ta först bort kåporna på sidan av klämlisten.

Steg 8: Öppna klämlisten.

Tips: Det är lättast att öppna spänngallret med ett plant, stadigt föremål. t.ex. med handtaget på en sked.

Steg 9: Fäst spännstången på den övre änden av den nya reklambannern. Det är bäst att vika spännstången från mitten.

Steg 10: Sätt tillbaka locket på sidan av gallret.

Steg 11: Placera en remsa med dubbelhäftande tejp över markeringslinjen på monteringsmaterialet för den nya banderollen.

Dra sedan av folien på den självhäftande remsan. Placera den nedre änden av den nya banderollen på markeringslinjen och sätt den nya banderollen på plats. Se till att du fäster banderollen rakt på och att den tryckta bilden är vänd uppåt.

Steg 12: Säkra gärna bannern med extra tejp.

Steg 13: Håll banderollen stadigt och ta bort kassettens låsstift igen. Nu är indragningsmekanismen aktiverad igen.

Steg 14: Rulla nu försiktigt ihop banderolltrycket igen.

Hur man justerar dragfjädern

Dra inte din Roll-Up Classic automatiskt tillbaka trycket i kassetten hela vägen till klämstången när den tas bort? Då har dragfjädern på Roll-Up förmodligen tappat sin spänningskraft. Du kan lösa detta problem snabbt och enkelt. Allt du behöver är en skruvmejsel. Det kan vara lättare att justera dragfjädern med hjälp av en annan person.

Steg 1: Lägg rollupen på golvet och dra ut reklambannern. Se till att motivet är vänt uppåt. Rulla nu upp banderollen igen så långt fjäderspänningen är tillräcklig.

Steg 2: Lossa skruvarna på kassettens förslutningslock, från vilken en långsträckt kilpinne sticker ut.

Steg 3: Vrid nu hela locket medurs tills utskriften är helt inrullad. Vrid sedan locket ytterligare fyra hela varv medurs.

Steg 4: Skruva sedan på locket igen. Nu är den ursprungliga fjäderspänningen i din Roll-Up Classic återställd och banderollen dras automatiskt tillbaka in i kassetten upp till klämstången.

Skötselråd för andra reklamtekniska produkter

Förresten: Förutom Classic-versionen finns det många andra roll-up-varianter. Har du mycket att säga? Då är Roll-Up XXL med 6 m² reklamyta det perfekta valet. Vill du att din Roll-Up ska vara iögonfallande från båda sidor? Då är Comfort Duo-modellen gjord för dig. Här kan fram- och baksida tryckas med olika motiv. Vill du anpassa inte bara bannern utan även roll-upens kassett till din design? Det är möjligt med Roll-Up Color, vars kassett finns i sex olika färger. Dessutom finns ett brett utbud av särskilt miljövänliga, platsbesparande, lätta, högkvalitativa eller lågkostnadsvarianter av roll-up.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar