Skip to main content

Så styr man upp ett oförglömligt evenemang!

By 10. July 2023 July 13th, 2023 BeInspired

Användbara tips för att styra upp ett oförglömligt evenemang

Konsert-, festival- eller evenemangsbiljetterna kan resa sig ur dammet igen: Festivaler med hundratusentals människor som gungar till musiken, en personalfest med grillning eller en nätverksmässa med talare. Nu när vi kan samlas i massor igen växer nätverksträffar, seminarier, festivaler och evenemang upp som svampar ur jorden. Hur ser man till att arrangera ett evenemang som ingen vill missa? Originellt och snyggt reklammaterial som trycks med ditt evenemangsmeddelande är självklart. Men hur är det med inspirerande dekorationer, tryckta glasögon med en slogan eller snabb åtkomstkontroll med tryckta armband? Vi ger dig några praktiska tips så att ingen vill missa ditt evenemang.

Festivaltryck, det börjar med en bra inbjudan

Med ett stort utbud av olika evenemang kan det ibland vara svårt att locka den önskade målgruppen till ditt evenemang. För en festival eller konsert med en bra line-up kan biljetterna sälja slut på nolltid, men för en mässa eller ett nätverksevent kan det vara annorlunda. Börja därför med en bra och snygg inbjudan. Ska du anordna en mässa eller en personalfest? Varför inte skicka en tryckt inbjudan till kunder, relationer eller anställda? Du kan också trycka affischer och hänga upp dem på kontoret om du anordnar en personalfest. Ett annat sätt att bjuda in din målgrupp – och som säkert kommer att gå hem – är att skapa en engagerande och inspirerande video.

Använd rätt marknadsföringsmaterial

Efter den första (personliga) inbjudan till ditt evenemang är det dags att marknadsföra evenemanget ytterligare. Marknadsföringsmaterial för ett evenemang kan vara inlägg på sociala medier, nyhetsbrev, men också trottoarskyltar, affischer eller flyers. När du trycker affischer eller flyers är det viktigt att rätt information trycks på dem. Vad ska finnas med på en flyer? Datum, tid och plats för evenemanget, naturligtvis. Plus en kort sammanfattning av vad som finns att göra, se eller höra. Behöver du fortfarande hjälp? Vi vill gärna ge dig några praktiska tips om hur du skapar och trycker flyers på ett effektivt sätt. För ett stort evenemang som en festival eller mässa kan du utöka din marknadsföring ytterligare genom att använda utomhusklistermärken, trycka skyltar eller hängande banderoller.

Dekorationen av ditt evenemang

När evenemanget är tryckt och affischer och banderoller är upphängda är det dags att fundera på hur du ska dekorera din lokal. En välinredd lokal eller en inspirerande utställningsmonter är en del av hela imagen. På en nätverksmässa eller ett seminarium vill du inte bara överföra kunskap, utan du vill också att besökarna ska komma ihåg dig. Piffa upp en utställningsmonter med t.ex. banderoller eller flaggor med företagets logotyp eller namn. Ska du anordna ett utomhusevent eller en personalfest? Då är parasoller med ditt företags namn och logotyp också en bra idé. Eller låt trycka partytält i ditt företags färger. Det ger inte bara igenkänning, utan är också perfekt när regnet hotar. Och som på alla fester är ballonger ett måste. Visste du att det även går att trycka på ballonger?

Ett evenemang är inte komplett utan bra catering

Lika viktig som dekorationen av lokalen är maten. Vilken typ av mat du serverar beror på vilken typ av evenemang det är. För en festival eller ett stort evenemang kan du välja food trucks med olika barer. Genom att trycka ett ölglas med namnet på festivalen eller ditt företag kan du se till att de inte glömmer dig. Vi garanterar det inte, eftersom antalet öl ibland kan påverka minnet. På en mässa, ett seminarium eller en företagsfest kan du till exempel ordna en buffé eller låta barpersonalen gå runt med snacks. Låt barpersonalen gå runt i företagskläder för att ge ett professionellt intryck. Företagskläderna kan t.ex. vara tryckta med en slogan, företagets namn eller logotyp.

Hos FLYERALARM hittar du allt du behöver för ditt evenemangstryck

Nu när du vet vad du behöver för att styra upp ett event är det dags att agera. På FLYERALARM hittar du allt du behöver för att marknadsföra och dekorera ditt evenemang. Med affischer, banderoller eller flyers i olika storlekar kan du nå din önskade målgrupp. Dekorera ditt evenemang med partytält, vackra stolar och kuddar och ytterligare dekorationer som vepor och flaggor. Från en liten upplaga på 10 flaggor till en stor upplaga på 1 000 flyers, allt är möjligt. Och om du har glömt något i sista minuten, t.ex. egendesignade glasunderlägg? Det är inget problem alls. Med vår overnight-leverans kan du enkelt beställa extra trycksaker eller produkter och få dem levererade redan nästa dag.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar