Skip to main content

Skapa AI-bilder: 4 gratis grafiska verktyg

By 8. April 2024 Know-how, Technology

Att skapa attraktiv grafik är inte längre förbehållet proffs. Såväl erfarna grafiska formgivare som hobbyister och nybörjare har tillgång till en rad verktyg som förenklar den kreativa processen. Särskilt fascinerande är utvecklingen av AI-designprogramvara, som ibland uppnår häpnadsväckande resultat. Men hur hög kvalitet och hur effektivt kan gratisverktyg användas för att skapa AI-bilder? Vi har tittat närmare på fyra av dem.

Bing Image Creator

Bing Image Creator är ett grafiskt verktyg som bygger på AI-tjänster som Midjourney, Stable Diffusion och den innovativa Dall-E. Med applikationen kan du formulera dina bildidéer på naturligt språk och få lämpliga förslag inom några sekunder. Men det är inte allt – den önskade stilen kan också specificeras. Det kan vara “fotorealistisk”, “digital konst” eller “oljemålning”. Till att börja med har alla användare 100 “boosts” tillgängliga för att snabba upp bildgenereringen. Därefter kan man fortsätta att generera bilder gratis, men i en något långsammare takt. Bing Image Creator erbjuder för närvarande bilder med en upplösning på 1024×1024 pixlar för nedladdning. Välj helt enkelt en föreslagen bild och klicka på “Download” för att spara den direkt.

Playground AI

För många människor är det viktigt att redigera bilder på ett effektivt sätt. Det kan handla om att skilja människor från bakgrunden eller att försköna landskap. I detta sammanhang är Playground AI mycket praktiskt, eftersom AI-stödd bildredigering fungerar mycket enkelt här. När du har loggat in via ditt Google-konto kommer du att få en handledning som hjälper dig att bekanta dig med de grundläggande funktionerna i applikationen. Med Playground AI kan du välja mellan att generera bilder från text och att redigera befintliga bilder. Det användarvänliga gränssnittet ger dig möjlighet att välja verktyg som objektgummit, som gör att du kan ta bort objekt med ett enda penseldrag. Styrkan i detta verktyg ligger utan tvekan i bildredigering med AI. Med Generation Frame kan du också enkelt göra andra ändringar i bilder genom att helt enkelt skriva in relevant text. De AI-genererade bilderna visas alla på en stor duk, vilket förenklar redigering och sammansättning av enskilda verk.

Kittl

Kittl arbetar också med intuitiva verktyg som gör att även mindre erfarna användare kan skapa professionell grafik utan ansträngning. Ange bara vad du har i åtanke och Kittl kommer att börja generera. Tack vare en rad mallar för logotyper, illustrationer och mer kan du anpassa dina bilder hur du vill. Kittl integrerar dessutom sömlöst med Canva och Adobe Illustrator. En annan praktisk funktion: Genom att använda AI kan Kittl skapa inte bara bilder utan även logotyper i bara några få steg. Användaren kan skapa ett nytt projekt, ange önskat format och välja logotypgenerator. Med 20 gratiskrediter varje dag kan du få fyra anpassningsbara förslag för varje fråga du anger. Kittl har specialiserat sig på logotyper och ord. Förutom logotyper kan man skapa design för T-shirts, inlägg på sociala medier och mycket mer. Ett stort utbud av mallar gör det också enkelt att starta egna projekt.

Recraft.ai

Recraft.ai sticker ut bland de nämnda verktygen eftersom det är specialiserat på att skapa vektorgrafik. Vektorgrafik kännetecknas av att den är skalbar och redigerbar och kan konverteras till olika format utan kvalitetsförlust. Efter en onboarding-process som hjälper dig att bekanta dig med plattformen kan du komma igång. Med intuitiva verktyg och ett brett utbud av mallar kan även nybörjare snabbt uppnå fantastiska resultat. Logotyper, ikoner och illustrationer kan skapas genom att helt enkelt skriva in text igen och verktyget genererar automatiskt en lämplig vektorgrafik. Recraft.ai erbjuder också omfattande redigeringsalternativ, inklusive skalning, flyttning, omformning och färgläggning av vektorer. Integration med andra plattformar som Canva och Adobe Illustrator optimerar arbetsflödet och gör det enklare att samarbeta med andra. Oavsett om det gäller webbdesign, trycksaker eller sociala medier är Recraft.ai ett mångsidigt verktyg som gör det dagliga kreativa arbetet enklare.

Att skapa AI-bilder: personliga erfarenheter

Efter omfattande tester av verktygen får du här en överblick över vår bedömning:

Bing Image Creator:
Perfekt för: Snabb brainstorming, kreativa experiment
Användningsområden: Blogginlägg, inlägg på sociala medier

Playground AI:
Perfekt för: Bildredigering, borttagning av objekt
Användningsområden: Produktfoton, innehåll i sociala medier

Kittl:
Perfekt för: Skapa logotyper, illustrationer
Användningsområden: Varumärken, marknadsföringsmaterial

Recraft.ai:
Perfekt för: Vektorgrafik, skalbar design, ikoner
Användningsområden: Webbdesign, tryckta medier, infografik

Ytterligare tips för AI-bildredigering

  • Var uppmärksam på handledningarna: De flesta AI-bildredigeringsverktyg erbjuder handledning och instruktioner som hjälper dig att komma igång.
  • Experimentera: Var inte rädd för att prova nya saker och experimentera.
  • Var uppmärksam på licenserna: Varje verktyg har olika krav och licensrättigheter. Var medveten om vilka av dina skapelser som får användas för vilka ändamål.

Slutsats: Att skapa bilder med AI ökar kreativiteten

AI-drivna verktyg som Bing Image Creator, Playground AI, Kittl och Recraft.ai revolutionerar grafisk design genom att göra det möjligt även för nybörjare att skapa professionell grafik. Med intuitiva verktyg och ett brett utbud av resurser är det enkelt att skapa engagerande design – och det är gratis! Alla dessa verktyg har sina egna styrkor och svagheter, så att välja rätt AI-verktyg beror på individuella behov och användningsområde. Du bör dock alltid hålla ett öga på alla bilder som genereras under AI-bildredigeringen. För även om det kan verka så vid första anblicken är AI-stödda grafikprogram och onlineverktyg långt ifrån felfria. Men en sak är säker: Att testa, ställa frågor och pröva sig fram stimulerar kreativiteten, genererar idéer och säkerställer att du kan visualisera snabbare och mer effektivt.

Charlotte

About Charlotte

Charlotte – das U steht für Unwissenheit! Denn wenn irgendwo ein großer Haufen Fachwissen ungenutzt herumliegt, dauert es nicht lange, bis Charlotte die Witterung aufnimmt, sich die Kenntnisse einverleibt und einen blitzsauberen Blogbeitrag daraus bastelt.

Hinterlassen Sie einen Kommentar