Skip to main content

Vilken storlek på flyer behöver jag?

By 17. April 2023 Know-how
Flyer

Vill du printa flyers för ditt event, din nya kampanj eller butiksöppning? Toppen! Att trycka flyers är ett billigt och effektivt marknadsföringsverktyg. Men vilka flyers är bäst att välja? I den här bloggen förklarar vi alla olika flyertyper, vilka mått de har och vad du ska tänka på när du väljer rätt flyerformat.

Populärast flyers

För att genast svara på den vanligaste frågan: standardformatet och det mest valda flyerformatet är A5. En A5-reklamblad är 14,8 x 21 cm och hälften så stor som en A4-reklamblad. Har du koll på läget och vill trycka flyers i A5-format direkt? Så ta en titt på dessa flyers. Vill du lära dig mer om andra storlekar först? Då läser du vidare.

Flygblad i olika storlekar

  • Flyer A3-format
    Det här är det största flygbladet du kan få tryckt. En A3-flyer har samma storlek som två A4-ark bredvid varandra och kan även användas som affisch. Det här formatet är lämpligt om du vill skriva ut mycket information eller stora bilder på din flygbladsdesign.
    Mått A3 flygblad: 420 x 297 mm
  • Flyer A4-format
    Ett A4-format är ett välkänt och populärt flygbladsformat. Den väcker uppmärksamhet, men är inte heller för stor. Som ett resultat passar den också lätt i ett kuvert.
    Mått A4 flygblad: 297 x 210 mm
  • Flyer A5-format
    En A5-flyer är det vanligaste formatet och är hälften så stor som en A4-sida. Denna storlek används ofta när du vill dela ut flygblad på gatan. Det är en praktisk storlek som du enkelt kan lägga i väskan eller fickan.
    Mått A5 flyer: 148 x 210 mm
  • Flyer A6 format
    En A6-folder är fyra gånger så stor som en A4-broschyr och kan jämföras med storleken på ett vykort. Det är det vanligaste flyerformatet efter A5-flyern.
    Mått A6 flyer: 105 x 148 mm
  • Flyer A7 format
    Om du letar efter rätt format för entrébiljett eller rabattkupong, så passar en flyer i A7-format. Den lilla storleken gör den lätt att bära i plånboken eller handväskan.
    Mått A7 flyer: 74 x 105 mm
  • Flyer A8 format
    Detta är det minsta flyerformatet och passar om du vil printa flyers i storleken av ett visitkort eller en drinkbiljett.
    Mått A8 flyer: 52 x 74 mm

Andra typer av flyers

Standardformat för flyers
Ett DIN-format är lämpligt för smala och långa vikta flyers. DIN flyers sticker ut på grund av sin långa sida och passar till t.ex. Som bilaga till en tidning. DIN-format väljs ofta för trycksaker med långsida, som t.ex menyer eller entrébiljetter.

Kvadratiska flyers
Vill du sticka ut och vara kreativ med en originell design? Välj då den kvadratiskaflyern. Du kan välja mellan tre olika storlekar på flyern: liten, stor och XL. Denna flyer passar till t.ex. inbjudningar.

  • Mått kvadratisk liten: 9,8 x 9,8 cm
  • Mått kvadratisk large: 14,8 x 14,8 cm
  • Mått kvadratisk XL: 21 x 21 cm

DIN långa flyerformat

I USA använder man andra pappersformat än i Europa. Här har t.ex. “DIN lång” det mest använda formatet. Den är något kortare och bredare än ett A4-format. Flyern i USA-format har också en annan storlek och är något smalare och högre.
DIN långformat: 9,8 x 21 cm
DIN lång plus format: 10,5 x 21 cm


Olika flyerstorlekar

Visste du att du på FLYERALARM även kan beställa olika flyerformer? När du sätter ihop flyers hos oss kan du t.ex. välj ett flyer i form av en cirkel, en fyrkant, ett hjärta, en stjärna, en present, en gubbe eller en julgran.

Efter att ha läst den här bloggen, vet du vilken flyerstorlek du ska beställa? Då beställer du dina flyers redan idag med overnightfart så har du dem hemma imorgon.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar