Samen aan de slag voor het klimaat

Verantwoordelijkheid bij FLYERALARM

Jouw inzet maakt het mogelijk

We hebben het tot onze taak gemaakt om op een ecologisch verantwoorde manier te handelen. Dat is voor ons als online drukkerij een bijzondere uitdaging. Want ondanks zeer efficiënte productieprocessen kunnen we onze producten niet helemaal zonder de uitstoot van CO2 produceren. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid aan om de hoeveelheid CO2 die tijdens de productie vrijkomt te compenseren - natuurlijk op vrijwillige basis. Je betaalt een bepaald bedrag meer voor je product. Dat bedrag investeren wij in gecertificeerde klimaatprojecten. Sinds mei 2010 biedt FLYERALARM bij veel producten de optie 'klimaatneutraal drukken' aan. Dankzij jouw inzet hebben we intussen 100.000 ton broeikasgassen kunnen compenseren, ons gezamenlijke succes voor de klimaatbescherming!

100.000 t CO2

= ca. 13.900 keer
om de aarde
De gecompenseerde hoeveelheid CO2
is meer dan 550 miljoen kilometer rijden met de auto.
Auto fährt um Erde
Baum

100.000 t CO2

= ca. 800.000
bomen
Dit aantal bomen beslaat een bosgebied van meer dan 1.100 voetbalvelden.

100.000 t CO2

= ca. 51 mrd.
liter water
Met dit volume kunnen ongeveer
340 miljoen badkuipen worden gevuld.
Milchkanne

Klimaatprojecten in Ghana, Mali, Taiwan en Nieuw-Zeeland

Wij ondersteunen deze projecten

FLYERALARM zet zich in voor hoogwaardige "Gold Standard" klimaatbeschermingsprojecten van haar samenwerkingspartner ARKTIK. De door ons uitgekozen gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten richten zich op ecologische aspecten en op de behoeften van de lokale bevolking.

Lopend project

Afgesloten project

Ghana: Efficiënte kooktoestellen (afgesloten project)

In Ghana worden efficiëntere kooktoestellen geproduceerd en uitgedeeld die aanzienlijk minder brandstof nodig hebben om te koken dan de gebruikelijke houtskoolkachel of open vuur. Er komt niet alleen minder CO2 in de atmosfeer, er is ook minder hout nodig voor het koken en het is goed voor de lokale werkgelegenheid. Bovendien profiteert de gezondheid van de lokale bevolking van een betere en schonere verbranding die minder rookgassen produceert. Je vindt meer informatie van dit project hier: klimaatproject Ghana

Mali: Efficiënte kooktoestellen (afgesloten project)

In Mali worden efficiëntere kooktoestellen geproduceerd en uitgedeeld die aanzienlijk minder brandstof nodig hebben om te koken dan de gebruikelijke houtskoolkachels of open vuur. Er komt niet alleen minder CO2 in de atmosfeer, er is ook minder hout nodig voor het koken en het is goed voor de lokale werkgelegenheid. Bovendien profiteert de gezondheid van de lokale bevolking van een betere en schonere verbranding die minder rookgassen produceert. Je vindt meer informatie van dit project hier: klimaatproject Mali

Taiwan: Schone windenergie (afgesloten project)

Er konden in de kustregio van Taiwan nieuwe windturbines gebouwd worden. Dat is een belangrijke stap vooruit in het gebruik van duurzame energie. De CO2-uitstoot wordt hierdoor verminderd, de afhankelijkheid van geïmporteerde fossiele brandstoffen neemt af en er ontstaat nieuwe werkgelegenheid.

Nieuw-Zeeland Schone windenergie (afgesloten project)

Er konden in de kustregio van Nieuw-Zeeland nieuwe windturbines gebouwd worden. Dat is een belangrijke stap vooruit in het gebruik van duurzame energie. De CO2-uitstoot wordt hierdoor verminderd, de afhankelijkheid van geïmporteerde fossiele brandstoffen neemt af en er ontstaat nieuwe werkgelegenheid.

FAQs rond het thema verantwoordelijkheid bij FLYERALARM

 • Wat betekent 'klimaatneutraal drukken'?

  Bij de productie van drukwerk komt een bepaalde hoeveelheid broeikasgassen vrij, vooral CO2. Dit gebeurt ook bij ons, ondanks dat we werken met de besparende verzameldruk. Met de optie 'klimaatneutraal drukken' geven wij je de mogelijkheid om deze hoeveelheid te compenseren. Hoe dat werkt? Kies bij je bestelling de optie 'klimaatneutraal drukken'. Je betaalt dan een bepaald bedrag meer voor je product. Dat bedrag investeren wij in gecertificeerde klimaatprojecten.

  PDF met informatie

  Meer informatie over klimaatneutraal drukken

 • Hoe weet FLYERALARM hoeveel CO2 er bij het maken van drukwerk vrijkomt?

  Voor veel producten die in offset worden geproduceerd heeft FLYERALARM op basis van wetenschappelijk onderbouwde procedures en in samenwerking met het Duitse Bundesverband Druck & Medien (de Duitse federatie van drukkerijen en mediabedrijven) vastgesteld hoeveel CO2 er bij de vervaardiging vrijkomt. Daarbij hebben we onder meer rekening gehouden met alle materialen, inclusief de levering ervan aan de drukkerij, het gebruik van machines, medewerkers die naar hun werk komen en het energiegebruik voor technische installaties.

 • Hoe kan ik mijn producten klimaatneutraal laten bedrukken?

  Tijdens het plaatsen van je bestelling kun je bij diverse offset producten zoals flyers, visitekaartjes of posters de optie "klimaatneutraal drukken" met slechts één klik selecteren. Je vindt er ook informatie over de hoogte van jouw CO2-compensatiebetaling en de hoeveelheid CO2 dat vrijkomt bij de productie van jouw product.

 • Wat heeft dit voor nut voor mij als bedrijf?

  Door te kiezen voor klimaatneutraal drukwerk verbeter je niet alleen de energiebalans van je eigen bedrijf. Je kunt op die manier ook laten zien dat je verantwoordelijkheid neemt. We stellen je hiervoor het 'CO2-neutraal’ logo ter beschikking, die je meteen nadat je de bestelling hebt geplaatst, in je lay-out kunt opnemen.

Blijf op de hoogte met de FLYERALARM nieuwsbrief

 • Nieuwe producten

  De nieuwsbrief bevat al het nieuws in een compacte en overzichtelijke vorm.

 • Nieuws

  Nieuwtjes over de webshop en tutorials, jij bent de eerste die het weet.

 • Prijsvoordelen

  Promoties, acties en vouchers.